این تکههای بزرگ طلا از کجا آمدهاند؟
سرانجام مشخص شد که چگونه تکه های بزرگ طلا تشکیل می شود، اما نکته جالب تر از این کشف این است که طی این تحقیقات دانشمندان توانستند نانوذرات طلا بسازند.
به گزارش خبرآنلاین، میلیاردها سال است که طلا روی زمین وجود دارد. همانطور که عناصر سنگین در زمین فرو میروند، طلا نیز عمیقتر در زمین فرو میرود. اما فعالیت لرزهای یا برخورد سیارک همچنان میتواند این عنصر را حرکت دهد. تئوری رایج این است که طلا در سیالات داغ، معمولاً غنی از آب، در حین عبور از شکافهای پوسته زمین رسوب میکند. تحت تأثیر تغییرات شیمیایی، طلا از این مایعات جدا شده و در رگه های کوارتز به دام می افتد.
این نظریه قابل قبول است، اما با توجه به اینکه غلظت طلا در این مایعات بسیار کم است، اصلا توضیح مناسبی برای تشکیل قطعات بزرگ طلا نیست.
با استفاده از انرژی الکتریکی و پیزوالکتریک و اعمال کشش الکتریکی، درست مانند پدیده ای که در ساعت و فندک رخ می دهد، بار الکتریکی تولید می شود. بنابراین محققان متعجب شدند که آیا این اثر ممکن است باعث شود که طلا با تنش مکانیکی ناشی از زلزله به هم بچسبد.
برای آزمایش این ایده، محققان کریستالهای کوارتز را در مایعی غنی از طلا غوطهور کردند، سپس از یک موتور برای شبیهسازی نوع تنشی که فلز ممکن است در زلزله تجربه کند، استفاده کردند و سپس رشد طلا را زیر میکروسکوپ بررسی کردند.
نتیجه این آزمایش بسیار جالب بود، زیرا طلا به صورت الکتروشیمیایی روی سطح کوارتز رسوب کرد و علاوه بر آن نانوذرات طلا نیز تولید و انباشته شد. آنچه قابل توجه است این است که طلا به جای تشکیل دانه های جدید، تمایل دارد روی دانه های طلای موجود رسوب کند.
شاید کلید این پدیده این باشد که کوارتز یک عایق است و طلا یک رسانای عالی الکتریسیته است، بنابراین هر شوک کوچک پیزوالکتریک طلای بیشتری را از مایع اطراف بیرون می کشد و آن را رسوب می دهد. اساساً کوارتز به عنوان یک باتری و طلا به عنوان یک الکترود عمل می کند و با هر ارتعاش طلای بیشتری جمع می کند. این کشف توضیح معقولی برای تشکیل قطعات بزرگ طلا در رگه های کوارتز است.