مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

بازداشت پاول دوروف چه پرسش‌هایی را مطرح می‌سازد؟

۱ دقیقه خوانده شده

تبلیغات بنری


دستگیری پاول دوروف سوالات ناخوشایندی را به همراه دارد/ دستگیری پاول دوروف چه سوالات ناخوشایندی را به دنبال دارد؟/ دستگیری مدیر تلگرام در فرانسه; راه حل قرن بیستم برای مشکل قرن بیست و یکم/ تکرار بازی موش و چکش کرملین در برابر دوروف، این بار توسط دولت فرانسهبعدی- اوون متیوز; او نویسنده، مورخ و روزنامه نگار بریتانیایی است. اولین کتاب او، فرزندان استالین، در فهرست نهایی جایزه کتاب گاردین سال 2008، جایزه اورول برای نویسندگی سیاسی و جایزه پزشکی عجیب در فرانسه قرار گرفت. کتاب های او به ۲۸ زبان ترجمه شده است. او رئیس سابق دفتر مسکو و استانبول برای مجله نیوزویک بود. کتاب «ریچارد سورج: جاسوس خصوصی استالین» نوشته ماتیوس با ترجمه «زهره قلی پور» توسط انتشارات خوب به زبان فارسی منتشر شده است.

به گزارش اسپکتیتور. پاول دوروف روس تبار، بنیانگذار اپلیکیشن پیام‌رسانی شبکه‌های اجتماعی تلگرام، به دلیل رعایت نکردن درخواست‌های رسمی برای تنظیم محتوای ارسال شده توسط کاربران در برنامه تحت مدیریتش، در فرانسه دستگیر شد. بر اساس یادداشت صادر شده توسط Ifmin فرانسه یا دفتر مسئول پیشگیری از خشونت علیه کودکان زیر سن قانونی، جرایم ادعا شده علیه دوروف شامل تشویق به کلاهبرداری، قاچاق مواد مخدر، زورگویی سایبری، جنایات سازمان یافته، پورنوگرافی کودکان و ترویج تروریسم است.

دستگیری دوروف 38 ساله، شهروند فرانسه، پادشاهی سنت کیتس و نویس و امارات متحده عربی، قرار است به نبردی بین طرفداران آزادی بیان و کسانی تبدیل شود که به دنبال تنظیم آزادی بیان هستند. ایلان ماسک، مالک توییتر، یکی از اولین افرادی بود که از دوروف حمایت کرد و در توییتر از عبارت لیبرتی استفاده کرد و به طعنه نوشت: آیا این به معنای آزادی است؟! ماسک همچنین تعجب کرد که چرا مارک زاکربرگ به دلیل استفاده از اینستاگرام توسط پدوفیل ها یا افرادی که از کودکان سوء استفاده جنسی می کنند دستگیر نشده است و در پاسخ به سوال خود مدعی شد که اینستاگرام مشکل بزرگی با استثمار کودکان دارد، اما زاکربرگ این کار را نکرد. دستگیر شد زیرا آزادی بیان را سانسور می کند و امکان دسترسی به اطلاعات کاربران را در پشت صحنه فراهم می کند. او قبلا برای پذیرش سانسور تحت فشار بوده است.

برخی از مقامات فرانسوی آنچه را که کرملین در سال 2014 گفته بود، تکرار کرده‌اند، چیزی که روس‌ها زمانی که سرویس امنیت فدرال روسیه درخواست دسترسی به اطلاعات خصوصی کاربران در پلتفرم رسانه اجتماعی vKontakte را که دوروف قبلاً نسخه روسی آن را راه‌اندازی کرده بود، انجام ندادند. فیس بوک. در آن زمان دوروف با قاطعیت خواسته های مقامات دولتی روسیه را رد کرد و مجبور شد شرکت خود را به صاحبان نزدیک به کرملین بفروشد و از روسیه فرار کند.

دوروف در ماه آوریل به مجری تلویزیونی تاکر کارلسون گفت: «900 میلیون کاربر فعال تلگرام استقلال، حریم خصوصی و آزادی این پلتفرم را دوست دارند.

یولیا ماندل، مشاور مطبوعاتی سابق ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، که در جلسه دوروف با زلنسکی حضور داشت، در توییتی نوشت: «تلگرام به بزرگترین منبع اطلاعات در اوکراین تبدیل شده است از اخبار.” طبق نتایج یک نظرسنجی اخیر، 69 درصد از مردم روسیه گفتند که تلگرام منبع اصلی اخبار آنهاست و این پلتفرم بیش از 300 میلیون کاربر در هند دارد.

پس از دستگیری دوروف، کریستو گروزوف، محقق برجسته مسائل روسیه، در توئیت خود نوشت که متأسفانه خودداری دوروف از همکاری با سرویس امنیتی روسیه و امتناع وی از همکاری با سایر سرویس های اطلاعاتی، او را در شرایط فعلی قرار داده است. با این حال، سایر اپلیکیشن‌های پیام‌رسان مانند سیگنال، مورد علاقه ارتش اوکراین، رمزگذاری بسیار قوی‌تری نسبت به تلگرام دارند. در واقع، برخلاف واتس‌اپ و سیگنال، پست‌ها و پیام‌های تلگرام تنها در صورتی رمزگذاری می‌شوند که کاربران آن برنامه به صورت دستی آن ویژگی را فعال کنند و تنها بخش کوچکی از آن‌ها این کار را انجام می‌دهند.

وبلاگ نویسان طرفدار اوکراین از این خبر خوشحال هستند زیرا تلگرام برای اهدافی مانند تبلیغات توسط ملی گرایان افراطی روسی و ارتباطات بین فرماندهان نظامی روسیه استفاده شده است. اما دولت روسیه که دوروف را مجبور به تبعید و دوری از کشورش کرده بود، به دستگیری او اعتراض کرد. دیمیتری مدودف، رئیس‌جمهور سابق روسیه در کانال تلگرامی خود نوشت: «او فکر می‌کرد بزرگ‌ترین مشکلش در روسیه است و می‌خواست «شهروند روشن» باشد و به عنوان یک شهروند بدون کشور زندگی کند یک اشتباه، و حساب شده است: “برای دشمنان مشترک ما، او هنوز یک روس است، یک روسی خطرناک و غیرقابل پیش بینی از نژاد متفاوت.”

دوروف، مانند ایلان ماسک، همواره خود را حامی آزادی مطلق بیان کرده است، اما دستورالعمل‌های کاربری تلگرام «محتوای تروریستی، کلاهبرداری، هرزه‌نگاری غیرقانونی یا ترویج خشونت» را ممنوع می‌کند و در سال 2019 کانال‌های مرتبط با داعش را ممنوع کرد و همین کار را برای گروه های مرتبط با افراط گرایان که با حمله سال 2021 به ساختمان کنگره آمریکا مرتبط هستند. گمانه زنی ها حاکی از آن است که دستگیری دوروف به سفر اخیر او به باکو، پایتخت آذربایجان مرتبط است، جایی که طبق گزارش ها، وی قصد داشت در جریان سفر رسمی هفته گذشته خود با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه دیدار کند.

در هفته‌های اخیر، کرملین کمپینی را برای محدود کردن دسترسی کاربران به YouTube و WhatsApp در روسیه آغاز کرده است. گمانه زنی هایی وجود دارد مبنی بر اینکه دوروف ممکن است سعی کرده است پوتین را متقاعد کند که کمپینی مشابه علیه تلگرام راه اندازی نکند، اما پوتین از ملاقات با او خودداری کرد. این واقعیت که دوروف با هواپیمای شخصی خود از باکو به پاریس پرواز کرد و می دانست که فرانسه حکم بازداشت طولانی مدت صادر خواهد کرد، یکی از معمای بی پاسخ این داستان است.

در هر صورت دستگیری دوروف توسط فرانسه سوالات ناخوشایندی را ایجاد می کند. آیا مقامات فرانسوی بر این باورند که اگر بنیانگذار تلگرام به زندان برود، پدوفیل ها، فاشیست ها و افراط گرایان به نحوی ارتباط خود را از طریق شبکه های اجتماعی قطع می کنند یا در واقع در دنیای واقعی ناپدید می شوند؟! تلگرام ممکن است به طور گسترده در بریتانیا مورد استفاده قرار نگیرد، اما دستگیری دوروف بحث های جاری در مورد آزادی بیان در بریتانیا را نیز برجسته کرده است. در یک جامعه به ظاهر آزاد، رابطه مناسب بین مقامات دولتی و بیان آنلاین چیست و چه کسی مسئول نظارت بر آن است؟

تبلیغات بنری

fararu به نقل از همه در یک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *