ترس روسیه از بکارگیری سوخو Su-۵۷ در جنگ اوکراین
۱ دقیقه خوانده شدهعلیرغم ادعاهای روسیه در مورد قابلیت های پیشرفته Su-57، این جنگنده رادارگریز به طور محسوسی در آسمان اوکراین غایب بوده است. در عوض، مسکو به هواپیماهای قدیمیتر دوران شوروی متکی است که در نبرد قابل اعتمادتر هستند.
به گزارش خبرآنلاین به نقل از نشنال اینترست، عدم استفاده و عدم تمایل به استقرار سوخو-57 ممکن است به دلیل تعداد محدود این هواپیماها و نگرانی در مورد قابلیت های رادارگریز واقعی آنها باشد. از دست دادن چند فروند Su-57 در برابر پدافند هوایی اوکراین ضربه بزرگی به قدرت هوایی و اعتبار روسیه خواهد بود.
روس ها بیشتر کار جنگ را به هواپیماهای قدیمی تر دوران شوروی سپرده اند. با این حال، این هواپیماهای جنگی قدیمیتر نسبت به جدیدترین، گرانترین و پیشرفتهترین جنگندههای مسکو، سابقه بسیار بهتری در دفع اوکراینیها دارند. روسها بهجای اینکه اوکراینیها این هواپیماهای جنگی گران قیمت را سرنگون کنند، هواپیماها را در انبار نگه داشتند.
یکی از دلایل عدم تمایل آنها به استفاده از Su-57 این است که روسیه تعداد زیادی از این جنگنده ها را در اختیار ندارد. بنابراین، اگر هر یک از آنها در نبرد از دست می رفت، می تواند شکاف قابل توجهی در توانایی های هوایی روسیه ایجاد کند و ضربه تحقیر آمیزی به اعتبار نیروهای مسلح روسیه باشد.
اگر سوخو-57 یک جنگنده نسل پنجم است، همانطور که روسیه ادعا می کند، قابلیت های رادارگریزی آن باید بسیار جلوتر از آنچه اوکراینی ها دارند باشد. اگر این ادعا درست باشد، مسکو ممکن است جت جنگنده نسل پنجم خود را در میدان نبرد به خطر بیندازد.
سوخوی Su-57 یک هواپیمای جنگنده رادارگریز دو موتوره و چند منظوره است که توسعه اولیه آن در سال 1999 با نام محلی سوخو T-50 آغاز شد. این اولین هواپیمای رادارگریز بود که به ارتش روسیه پیوست.
در سال 2009 طراحی این هواپیما به طور رسمی مورد تایید قرار گرفت. اولین پرواز در 29 ژانویه 2010 انجام شد و در جولای 2017 Su-57 نام گرفت.این هواپیمای جنگنده چند منظوره برای ماموریت های برتری هوایی در نظر گرفته شده است و می تواند اهداف سطحی و دریایی را هدف قرار دهد. این هواپیما از رادارگریزی و مانورپذیری عالی در تمامی محورها برخوردار است. این هواپیما قرار است جایگزین MiG-29 و Su-27 در ارتش روسیه شود و برای صادرات نیز به بازار عرضه می شود. طبیعتا این پروژه با تاخیر فنی و مشکلات تامین مالی مواجه شد.
این هواپیما دارای دو موتور دوربرد و تثبیت کننده های افقی و عمودی کاملا متحرک است. بدنه سوخو-57 از مواد کامپوزیتی استفاده می کند که 22 تا 26 درصد وزن ساختاری و حدود 70 درصد از سطح بیرونی را تشکیل می دهد.
این هواپیما قادر به استفاده از اقدامات متقابل و فرستنده های یکبار مصرف قابل برنامه ریزی ECM است. Su-57 همچنین به عنوان یک بستر آزمایشی برای هوش مصنوعی پیشرفته و فناوری های هدایت بدون سرنشین عمل می کند.
Su-57 دارای دو محفظه اصلی تسلیحات داخلی و دو محفظه جانبی با بخش های مثلثی در زیر بدنه نزدیک بال است. این هواپیما می تواند چهار موشک دوربرد (R-37M) در جایگاه اصلی تسلیحات و دو موشک کوتاه برد (R-74) در جایگاه های جانبی حمل کند. برد این جنگنده بیش از 1500 کیلومتر و سرعت مافوق صوت است که دو برابر سرعت Su-27 است.
fararu به نقل از همه در یک