(تصاویر) هواپیمای مسافربری مافوق صوت چینی ۶ برابر سریعتر از کنکورد
۱ دقیقه خوانده شدهدر تحولی شگفتانگیز در صنعت هوانوردی، چین از پروژه بلندپروازانه خود برای ساخت یک هواپیمای مسافربری مافوق صوت رونمایی کرد.
به گزارش روزیاتو، نمونه اولیه هواپیمای «نانکیانگ شماره 1» نشان می دهد که این هواپیما به دلیل سرعت جسورانه اش می تواند در کمتر از دو ساعت به هر نقطه از جهان برسد.
طرح شماره 1 نانکیانگ در آزمایشگاهی در استان فوجیان تحت آزمایش های دقیق قرار گرفته است به این امید که هواپیمای مافوق صوت ساخته شود که بتواند در دهه آینده مورد استفاده گردشگران قرار گیرد.
قابلیت های شگفت انگیز هواپیمای مسافربری مافوق صوت چین
آزمایشات اولیه با استفاده از نمونه کوچکتر موفقیت آمیز بوده و پروازهای آزمایشی برای سال 2025 برنامه ریزی شده است. طبق گزارشات در چین، وزن این پهپاد تنها 500 کیلوگرم است. این پهپاد از ترکیبی از موتورهای توربوپراپ، موشک و جت استفاده می کند که به آن اجازه می دهد به سرعت های باورنکردنی برسد. پیشرانه این هواپیما که MUTTER نام دارد دارای فناوری پیشرفته ای است که به آن اجازه می دهد تا سرعت 6 ماخ (شش برابر سرعت صوت) پرواز کند.
مراحل توسعه و آزمایش
پروژه ساخت و ساز شماره 1 نانکیانگ در سال 2019 آغاز شد و تاکنون پیشرفت زیادی داشته است. آزمایشهای اولیه با استفاده از نمونههای کوچکتر موفقیتآمیز بوده است و پروازهای آزمایشی در مقیاس بزرگ برای سال 2025 برنامهریزی شدهاند. دانشمندان چینی این پروژه را به عنوان یک “پیشرفت بزرگ” در فناوری و صنعت مسافربری توصیف کردند که میتواند تمدن بشری را متحول کند.
چالش ها
اگرچه پروژه شماره 1 نانکیانگ بسیار امیدوارکننده است، اما همچنان با چالش های بزرگی روبرو است. یکی از مهمترین چالش ها این است که چگونه می توان سرعت هواپیما را در زمان رسیدن به حداکثر سرعت یا در شرایط اضطراری کاهش داد. هنوز راه حل خاصی برای این مشکل وجود ندارد. همچنین این پروژه هنوز نتوانسته دیوار صوتی را بشکند و به سرعتی بالاتر از یک ماخ برسد.
در مقایسه با کنکورد افسانه ای که 51 سال پیش معرفی شد و در سال 2003 بازنشسته شد، Nankiang شماره 1 برای نمایش سرعت بسیار بالاتر در نظر گرفته شده است. Concorde با حداکثر سرعت 2179 کیلومتر در ساعت یا 2.04 ماخ پرواز کرد، در حالی که Nankiang قصد دارد به سرعت 6 ماخ برسد.
مسابقات جهانی هواپیماهای مافوق صوت
در حالی که چین به دنبال دستیابی به پرواز مافوق صوت از طریق پروژه شماره 1 Nankiang است، کشورهای دیگر نیز در حال کار بر روی ساخت هواپیمای پرسرعت خود هستند. ناسا در حال توسعه X-59 است که قرار است صدای ضعیفی داشته باشد. بوم همچنین یکی از نزدیکترین رقبای دستیابی به وضعیت مافوق صوت با معرفی XB-1 است که اخیراً دومین پرواز آزمایشی موفق خود را به پایان رساند.
چشم انداز آینده
پروژه شماره 1 نانکیانگ نشان دهنده عزم جدی چین برای رهبری حوزه فناوری هوانوردی است. در صورت موفقیت، این پروژه می تواند صنعت سفرهای هوایی را متحول کند و زمان سفرهای بین المللی را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. با این حال، چالش های فنی و ایمنی قابل توجهی پیش روی این پروژه وجود دارد که باید بر آنها غلبه کرد. رقابت جهانی در توسعه هواپیماهای مافوق صوت آینده ای هیجان انگیز را برای صنعت هوانوردی نوید می دهد. این پیشرفت می تواند نحوه سفر و ارتباط جهانی ما را تغییر دهد.
fararu به نقل از همه در یک