(تصویر) عربستان و خرید این دو جنگنده برتر اروپا
۱ دقیقه خوانده شدهعربستان سعودی سفارش بزرگی برای 48 هواپیمای یوروفایتر تایفون دارد، اما به نظر می رسد که در حال بررسی ثبت نام برای یک جت جنگنده بزرگ دیگر است: رافال ساخت شرکت فرانسوی داسو.
به گزارش آنلاین، به نقل از Army Recognition، عربستان سعودی در حال حاضر گزینه خرید 52 فروند هواپیمای رافال را بررسی می کند (داسو در سال های اخیر شاهد افزایش سفارش های خارجی برای این هواپیمای فرانسوی بوده است). رافال فرانسوی به عنوان یک جت جنگنده توانا و جایگزینی برای خرید هواپیماهای ساخت روسیه تلقی می شود.
با این حال، به جای پیگیری قرارداد تایفون، بحث بر سر این است که آیا عربستان سعودی به دنبال خرید رافال بیشتر خواهد بود یا خیر. اکتبر گذشته، La Tribune و Europe 1 گزارش دادند که عربستان سعودی درخواستی برای “پیشنهاد قیمت” برای خرید 54 جت رافال به داسو ارائه کرده است. این دستور در پی دیدار وزیر دفاع فرانسه و وزیر دفاع عربستان صادر شد.
یوروفایتر تایفون
هواپیمای رافال و تایفون به عنوان یک پروژه اروپایی آغاز شد، اما اختلاف نظرها باعث شد فرانسه راه خودش را در پیش بگیرد و هواپیمای خود را به طور مستقل تولید کند.
رافال فرانسوی چابک
اگرچه رافال به معنای واقعی یک هواپیمای رادارگریز نیست، اما در طراحی خاص آن، سطح مقطع راداری (RCS) و ردیابی مادون قرمز بسیار کاهش یافته است. به این ترتیب می توان ویژگی نیمه پنهان کاری این جنگنده نسل چهارم و نیم را در نظر گرفت.
علاوه بر رادار اسکن الکترونیکی فعال “RBE2” با برد تا 200 کیلومتر، رافال به چندین سیستم حسگر غیرفعال برای ایفای نقش یک جنگنده برتری هوایی مجهز است.
دو موتور توربوفن Snekema M88 نیروی محرکه رافال را تامین می کنند و این پرنده با طول حدود 15 متر و طول بال های آن 10 متر با حداکثر وزن برخاست 24500 کیلوگرم به آسمان می رود.
رافال
در ارتفاعات بالا، رافال می تواند به حداکثر سرعت 1.8 ماخ برسد و توانایی کامل پرواز فوق العاده را دارد. به پرواز درآوردن هواپیما با سرعت مافوق صوت بدون استفاده از موتور پس سوز و حمل مقدار موثری از سلاح، محموله یا مسافر، «سوپرکروز» می گویند.
موشک هوا به هوا مجیک R-550، موشک کروز مبتنی بر Storm و موشک کروز هسته ای ASMP-A از مهمات قابل استفاده در جنگنده رافال هستند.
عربستان سعودی قرارداد خرید 48 جنگنده یوروفایتر تایفون را امضا کرده بود، اما بدتر شدن روابط سیاسی آلمان را بر آن داشت تا از صادرات این جنگنده های مشترک به عربستان سعودی در سال 2018 جلوگیری کند. این انسداد اوایل سال جاری برطرف شد. برخی معتقدند که علاقه عربستان سعودی به جنگنده های رافال در واقع راهی برای هموار کردن راه برای خرید هواپیماهای تایفون است.
در واقع، آلمان حدود سه ماه پس از درخواست عربستان سعودی برای جت های جنگنده سفارش داده شده رافال، وتوی خود را علیه فروش تسلیحات به پادشاهی لغو کرد. با لغو قانون قبلی آلمان، بریتانیا احتمالا قادر خواهد بود جنگنده های یوروفایتر را به عربستان سعودی بفروشد.
با این حال، همکاری رو به رشد بین فرانسه و عربستان سعودی واقعی به نظر می رسد، و بنابراین ممکن است علاقه واقعی برای تبدیل به رافال وجود داشته باشد (اگرچه دفتر سفارش طولانی و کمبود ظرفیت تولید رافال ممکن است برای عربستان سعودی نگران کننده باشد). هواپیماهای یوروفایتر در حال حاضر با نرخی در حدود 10 فروند در سال تولید می شوند، در حالی که در سال 2023 حدود 13 هواپیمای رافال وجود داشت (البته این میزان در حال افزایش است).
fararu به نقل از همه در یک