حلقه جلیلی پیروز خواهد شد؟
۱ دقیقه خوانده شدهفردا – اگرچه انتخابات ریاست جمهوری روی کاغذ به پایان رسیده و طبق قانون، رئیس جمهور سوگند یاد کرده و دولت جدید به زودی کار خود را آغاز می کند، اما بازی در «بال سایه» ادامه دارد. بازی سایه ها در حال حاضر حول محور موضوع رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت و اتفاقاتی که در مجلس نمایندگان می گذرد می چرخد. مشاوران و نزدیکان جلیلی در مجلس بازی می کنند و او خودش با دولت سایه خارج از مجلس این بازی را اجرا می کند. به طور مشخص، حمید رسایی و مهدی کچ زاده، نمایندگان نزدیک به ثبات تهران و امیرحسین طبیعت منفرد، مجری سابق شبکه افق و دیگر نماینده پایتخت، بازیگران این جنگ قدرت در تالار و لابی مجلس هستند. .
به گزارش فردا یکی دو ماه مانده به انتخابات مجلس دوازدهم، هلیکوپتر رئیس جمهور سقوط کرد و آنچه در انتخابات ریاست جمهوری رخ داد، آشفتگی بازی قدرت را در خاطره ها باقی گذاشت. اختلاف طیف اصولگرایان افراطی که شامل گروهی از نیروهای باثبات نزدیک به آن ایدئولوژی، مؤسسه علی اکبر رفیع پور و تعدادی دیگر از نیروهای پراکنده با محمدباقر قالیباف بود، افزایش یافت، اما در نهایت نتوانستند مانع از او شوند. از انجام این کار ورود به مجلس
پس از آن تلاش کردند تا قالیباف را از ریاست مجلس بازدارند که موفق نشدند. انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری به این پیچ و تاب اختلافات پرداخت و ادامه داد. قالیباف کنار نرفت، انتخابات به دور دوم کشیده شد، جلیلی شکست خورد و پزشکیان به سمت کشیش رفتند.
نتیجه انتخابات 24 تیر، فاصله و اختلاف این جنبش ها را افزایش داد. هنوز قالیباف را به خاطر ماندن در انتخابات و عقب نشینی به نفع سعید جلیلی نبخشیده اند و تا کنون درگیری را به مجلس کشانده اند. با شنیده شدن زمزمه های هماهنگی و توافق بین پزشکیان و قالیبافان، جریان سایه تحت فشار بیشتری قرار گرفت.
قدرت نمایی پزشکیان – قالیباف
روزنامه اعتماد در تحلیلی از هماهنگی قالیباف و پزشکیان نوشت: پزشکیان یک ساعت و ربع از دو ساعت و نیم مقرر در قانون را برای دفاع از دولت پیشنهادی وی استفاده کردند و در اقدامی بی سابقه، مابقی را در نظر گرفتند. تخلیه شد.» زمان استفاده شده است.» او خود را به بخشهای 5 دقیقهای در میان هوادارانش تقسیم کرد. تاکنون سابقهای وجود ندارد که رئیسجمهور وقت خود را به این همه نماینده مجلس بدهد. اما چیزی که از این عجیبتر است، تجمع نمایندگانی است که پشت تریبون برای دفاع از دولت پیشنهادی دولت دهم و البته در مورد سیاست و برنامه های این دولت از اصلاح طلبان تا اصولگرایان، همه در حمایت از پزشکیان ایستادند.
تاجردون، لاهوتی، روح امینی، سلیمی، شمس الدین حسینی و… در دفاع از حکومت، اگر نام برخی از آنها به تنهایی دیده می شد، هرگز به نظر نمی رسید که در دفاع از حکومت حرفی بزنند. کابینه، مخصوصاً کسانی که قالیباف بودند. اگر فرض بر این باشد که ادب و خنده قالیبافان با پزشکیان هنگام احوالپرسی با رئیس جمهور در بدو ورود به مجلس، ادب عادی است، دفاع مردمی که به قالیبافان نسبت داده می شود، دیگر نمی تواند ادب عادی باشد.
چهره هایی مانند روحال امینی و سلیمی که در انتخابات ریاست جمهوری پشت قالیباف و در مقابل پزشکیان بودند، اکنون از دولت او دفاع می کنند. یعنی مدیکیان با این اقدام میخواست به مخالفان خود که تندروهای مجلس بخش مهمی از آن را تشکیل میدادند قدرت نشان دهد تا به نوعی صف طویل حامیان خود، نه تنها اصلاحطلبان و اعتدالگرایان، بلکه را نیز به رخ بکشد. از طیف اصولگرایان.
از سوی دیگر با ابتکار خود در مجلس می خواست به مخالفان این پیام را بدهد که اگر بخواهند اعتراض کنند بازنده خواهند بود. زیرا در این شرایط وزرای پیشنهادی رای لازم را کسب خواهند کرد.»
در سایه حرکات نخست وزیر
برای درک آنچه در مجلس می گذرد باید نگاهی به تحرکات سعید جلیلی بعد از انتخابات ریاست جمهوری بیندازیم. از زمان شکست در انتخابات، جلیلی از سایه بیرون آمده و از 14 میلیون رای خود صحبت کرده است. او در برابر تشکیل احزاب و سازمان های سیاسی مقاومت کرد، اما به افزایش فعالیت دولت سایه اش علاقه نشان داد. از جمله این برنامه ها بررسی وزرای پیشنهادی پزشکیان در جلسه مربوط به کابینه سایه است. روح این کار نه تنها بد، بلکه قابل قبول و آشناست. اما در دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی و اندیشکده ها و نه در سازمان ها، مشخص نیست جایگاه آنها در ساختار سیاسی ایران چیست.
با توجه به سوابق نیروهای نزدیک به جلیلی در مجلس گذشته و خارج از مجلس و معروف به طرح های حفاظتی و لایحه حجاب و نیز سوابق این نیروها در برخورد با مماشات در سیاست خارجی، به نظر می رسد اولین قدم در فضاسازی در مقابل وزیر پیشنهادی به دو صورت در داخل مجلس و ایجاد مانع برای اصلاحات پیشنهادی دولت دیده شده و خواهد بود. آنها تلاش می کنند تا جایی که ممکن است مانع ایجاد کنند، اما شرایط مجلس نشان می دهد که در حال حاضر پیروز نخواهند شد.
یک تیم پر سر و صدا تشکیل دهید
در مجلس نهم یک گروه رادیکال تری از دیگر اصولگرایان حضور داشتند که بسیار پر سر و صدا بودند. مهدی کچ زاده، حمید رسایی، علی رضا زاکانی و مرتضی آقا تهرانی از اعضای آن بودند. در آن زمان بحث تحریم و سیاست خارجی تقریباً اولویت اصلی کشور بود و امروز هم بحثی مانند حجاب مطرح نبود. تمرکز این تیم نیز روی JRC بود. اعضای این تیم یا از اعضای ثابتی بودند یا نزدیک به این جریان سیاسی و تا سال 1392 سعید جلیلی را در شورای عالی امنیت ملی و در راس مذاکرات هسته ای داشتند.
از این تیم تنها مرتضی آقا تهرانی توانست به مجلس یازدهم راه پیدا کند که در این مدت علایق او بیشتر معطوف به مسائل حجاب و اینترنت بود. در مجلس دوازدهم کوچ زاده و رسایی به مجلس بازگشتند و نیروی جوانی به نام امیرحسین ثابتی را با خود به مجلس آوردند. سعید جلیلی در حال حاضر در شورای راهبری روابط خارجی، مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای راهبردی روابط خارجی حضور دارد و احتمال می رود این تیم عالیرتبه مانند دوره شورای نهم و سنگ اندازی دوباره تشکیل شود. سه جهت؛ سیاست خارجی، مسائل اجتماعی و ارتباطات. مجلس نهم نتوانست راهگشای سیاست خارجی باشد.
شورای دهم با اکثریت اصلاح طلبان ضعیف بود، اما شورای یازدهم در برخی مسائل مانند اعمال محدودیت های بیشتر موفق بود. باید دید جنگ قدرت قالیباف و سعید جلیلی به کجا ختم می شود و وضعیت دولت چهاردهم و مجلس دوازدهم چگونه خواهد بود.
fararu به نقل از همه در یک