مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

خورش اسفناج با کوفته قلقلی، یک غذای خوشمزه برای عاشقان اسفناج

۱ دقیقه خوانده شده

تبلیغات بنری

همه در یک خورش ها یکی از غذاهای اصیل و پایه ثابت سفره ناهارخوری ایرانی به حساب می آیند که تنوع بسیار بالا از ویژگی های آن می باشد. خورش فسنجان، قیمه، کرفس، سبزی چلیپایی، بادمجان و… از معروف ترین و پرطرفدارترین خورش های ایرانی هستند. در شهرهای مختلف ایران خورش به روش ها و سبک های مختلفی طبخ می شود. خورش ها معمولا با مرغ یا گوشت تهیه می شوند و به همین دلیل حاوی مقدار زیادی پروتئین هستند. خورش اسفناج یکی از انواع خورش ایرانی است که به دلیل وجود اسفناج دارای درصد بالایی از آهن و پروتئین است و برای علاقه مندان به اسفناج انتخابی عالی محسوب می شود. اگر از تهیه خورش های تکراری خسته شده اید، پیشنهاد می کنیم در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا به روشی آسان یک خورش اسفناج خوشمزه با کوفته قلقالی بپزید.

عناصر

اسفناج: 1 کیلو
گوشت چرخ کرده: 300 گرم
آرد نخودچی: 2 قاشق غذاخوری
پیاز: 2 عدد
ملاس انار: 1 قاشق غذاخوری
زردچوبه، نمک، فلفل، پودر سیر، دارچین: به میزان لازم
روغن: به مقدار لازم
آب جوش: 1 فنجان

نحوه تهیه

برای تهیه این سوپ خوشمزه ابتدا یک عدد پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید سپس گوشت چرخ کرده را با کمی نمک، زردچوبه، دارچین، پودر سیر و آرد نخودچی اضافه کنید و خوب ورز دهید. حالا کوفته های کلخالی را درست کنید و کوفته ها را به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید و سپس سرخ کنید و کنار بگذارید.
در مرحله بعد یک عدد پیاز را پوست گرفته و به صورت نگینی خرد می کنیم و در قابلمه ای با کمی روغن می گذاریم و روی اجاق می گذاریم تا پیاز نرم و سبک شود سپس زردچوبه را به پیاز داغ اضافه می کنیم. اسفناج را که از قبل شسته اید را به قطعات بسیار کوچک برش دهید و به پیاز داغ اضافه کنید و با پیازها حدود 10 دقیقه تفت دهید. مقداری نمک، زردچوبه و فلفل اضافه کنید و کوفته ها را به مواد اضافه کنید. در مرحله بعد رب انار و آب جوش را داخل قابلمه بریزید و درب قابلمه را ببندید و حرارت اجاق گاز را کم کنید و بگذارید حدود یک ساعت و نیم بماند تا خورش پخته و غلیظ شود. در این مرحله خورش اسفناج خوشمزه آماده سرو است و می توانید آن را با کیت زعفرانی میل کنید.

نکات مهم
1- همانطور که می دانید اسفناج یک سبزی بسیار متمایز و سرشار از ویتامین ها و مواد مغذی است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن، پیشگیری از سرطان و داشتن پوست، مو و استخوان های قوی مفید است. این سبزی مغذی می تواند بهترین دارو برای درمان یبوست به ویژه در افراد میانسال و مسن باشد. هنگام شستن اسفناج حتما به این نکات توجه کنید زیرا اسفناج حاوی ماسه است. پس چند دقیقه آن را در آب ولرم خیس کنید تا ماسه ها جا بیفتد و در نهایت به تدریج آن را از روی اسفناج بردارید و با آب سرد بشویید تا ماسه ته نشین شده دوباره به اسفناج نچسبد. هرگز اسفناج را پس از برش نشویید تا مواد مغذی از آن خارج نشود. اسفناج را به میزان لازم بپزید و هرگز آن را پخته نگهداری نکنید. هنگام خرید اسفناج، برگ های لطیف و تازه را انتخاب کنید. برگ های درشت و تیره برای تهیه این سوپ مناسب نیست. اسفناج را نیز باید به قطعات چهار سانتی متری برش دهید. اگر اسفناج را به قطعات کوچکتر برش دهید، سوپ براق نمی شود و اسفناج له می شود.

2- رب انار نوعی رب است که از دانه های انار به دست می آید به دو صورت ترش و شیرین در بازار موجود است. رب انار معمولا تیره رنگ است. اما نباید خیلی سیاه باشد، زیرا این نشانه سوختن رب در هنگام پخت است. یک رب انار خوب نباید خیلی سفت باشد. همچنین نباید بوی ترش بدهد. برای پخت خورش اسفناج سعی کنید رب انار را از فروشگاه های معتبر تهیه کنید یا از کسانی که در منزل رب انار را تمیز درست می کنند. اگر رب انار رقیق نشد، آن را با سرکه رقیق کنید.

3- اگر بخواهیم کاربرد انواع پیاز را به اختصار توضیح دهیم باید از پیاز زرد شروع کنیم که معروف ترین اعضای خانواده پیاز هستند. این پیاز بهترین انتخاب برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً شبیه پیاز قرمز است و می توان آن را به صورت خام خورد یا در سالاد و دیپ استفاده کرد. این پیازها برای غذاهای مکزیکی نیز بهترین انتخاب هستند. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به دلیل رنگ زیبایی که دارد می توان از آن برای تزیین ظرف غذا استفاده کرد. علاوه بر این، برای باربیکیو، سالاد و ساندویچ انتخاب خوبی است. پیاز قرمز به غذا طعم کافی نمی بخشد. بنابراین از آنها برای پخت و پز استفاده نمی شود.

تبلیغات بنری

fararu به نقل از همه در یک

About The Author

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *