در نماز جمعهی تهران، مهاجرانی و عبدالله نوری در حملهی گروه فشار مصدوم شدند
بیست و شش سال پیش در چنین روزی، شنبه 23 شهریور 1377 هجری شمسی، تیتر یک روزنامه اصلاح طلب الطوس از حمله به عطاءالله مهاجرانی و عبدالله نوری، وزیر و معاون رئیس جمهور وقت خبر داد. این حمله در نماز جمعه تهران توسط گروهی که این روزنامه آن را گروه فشار نامیده است، رخ داد. به گزارش توس، مهاجمان عمامه عبدالله نوری را به زمین انداختند. حالا مروری داریم بر این خبر داغ که در صفحه چهار روزنامه چاپ شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مرکز اسناد انقلاب اسلامی: توس نوشت که مهاجمان عمامه عبدالله نوری را به زمین انداختند. حال مروری داریم بر این خبر داغ که در صفحه چهارم روزنامه چاپ شده است:
سید عطاءالله مهاجرانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و عبدالله نوری معاون توسعه رئیس جمهور روز گذشته در پایان نماز جمعه تهران توسط گروهی از لابی ها مورد ضرب و شتم قرار گرفتند.
عبدالله نوری و فرزندش سعید نوری که برای اقامه نماز به خیابان الطلقانی و در میان مردم آمده بودند، پس از پایان خطبه نماز جمعه و زمانی که قرار بود مراسم تشییع شهدای جنگ برگزار شود، مورد توهین قرار گرفتند. اولین بار توسط عده ای از گروه فشار و پس از آن در اقدامی هماهنگ عده ای به وی حمله ور شده و با مشت و لگد به وی اصابت کردند.
این درگیری با دخالت محافظان و برخی از هواداران نوری ادامه یافت و درگیری بین دو طرف شدت گرفت تا اینکه حمله به معاون رئیس جمهور منجر به افتادن عمامه وی به زمین و مجروح شدن وی با مشت مهاجمان شد. و لگد می زند. اما نوری سرانجام توانست در محل امن تری در محوطه ورودی خانه ای که در محاصره محافظان و هوادارانش قرار گرفته بود، پناه ببرد که آنها نیز به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفتند.
بر اساس همین گزارش، مهاجمان با تجمع در این مکان بار دیگر به حمله خود ادامه دادند. اما این بار اطرافیان نوری مقاومت کردند و بعد از حدود بیست دقیقه معاون رئیس جمهور با آمبولانسی که امدادگران به اطراف خانه نوری راهنمایی کردند توانست از محل دور شود. آمبولانس نیز مورد حمله مهاجمان قرار گرفت اما در نهایت توانست صحنه درگیری را ترک کند.
مهاجمان علاوه بر حمله به معاون رئیس جمهور، شعارهایی نیز علیه وی سر دادند که از جمله می توان به مرگ بر نوری – مرگ بر لیبرال – ای حامی منتظری بمیر – ای حامی لیبرالیسم بمیر – مرگ بر منافق – مرگ بر ولایت. از فقیه
عبدالله نوری در گفت و گوی کوتاهی با خبرنگار ما درباره این حادثه گفت: از هیچکس گلایه و شکایتی ندارم و از عزیزانی که در این حادثه مورد آزار و اذیت قرار گرفتند تشکر و عذرخواهی می کنم. به گزارش خبرنگار ما، حال عمومی عبدالله نوری خوب است.
اما تلاش خبرنگار ما برای ارتباط و گفتوگو با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تا لحظه نگارش این گزارش به نتیجهای نرسیده است.
همزمان خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران گزارش داد زمانی که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با چند نفر در چهارراه خیابان طالقانی و دانشگاه صحبت می کرد، آنها به سمت وی رفتند و با سر دادن شعارهایی علیه وی، به مهاجران حمله کردند و او و نگهبانانش را بارها مورد ضرب و شتم قرار دادند. آنها این کار را کردند، در حالی که محافظان مهاجر از مداخله خودداری کردند.
بر اساس این گزارش، مهاجمان همچنین با تعدادی از افرادی که قصد داشتند از تعرض وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به وی جلوگیری کنند، درگیر شدند. در عین حال، المهاجرانی حاضر نبود به مخالفان خود عمل کند و از همراهی مردم در تشییع شهدا دست بردارد.
ایرنا می افزاید: برای جلوگیری از حملات بیشتر به مهاجران، وی را به داخل ساختمان یک مرکز درمانی منتقل کردند و پس از چند دقیقه توقف، او را ترک کردند.
گفته می شود که نهادهای امنیتی و مقامات انتظامی در تلاش برای شناسایی عاملان این حوادث هستند. به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، یک مقام مسئول در وزارت اطلاعات با تقبیح و زشت توصیف این گونه اقدامات، به متخلفان و تهدید کنندگان نظم اجتماعی و قداست دولتمردان به شدت هشدار داد.