صلح در ابهام؛ حمله نظامی یا ایجاد ناامنی کدام بازدارنده است؟
۱ دقیقه خوانده شده«نیاز نتانیاهو به ادامه بحران»، «شرایط جدید اسرائیل در جریان مذاکرات»، «فشارهای افراطی صهیونیستی و خطر سقوط دولت»، «انتخابات ریاست جمهوری آمریکا»، «عدم توافق بین تل آویو و خارج از کشور، از جمله عواملی هستند که باعث شکست مذاکرات صلح تا این لحظه شده است.
به گزارش اقتصاد الکترونیک، برخی تحلیلگران بر این باورند که اگر نتانیاهو از باقی ماندن خود در سمت صدراعظم اطمینان حاصل کند، شانس دستیابی به آتش بس در غزه و تبادل اسرا بیشتر خواهد شد.
به گزارش روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست»، پس از سفر محمد بن عبدالرحمن آل ثانی به تهران و دیدار وی با عباس عراقچی و مسعود المزجیان، نخست وزیر قطر در نظر دارد دیداری مشترک با برت داشته باشد. مک گورک. ، مشاور ویژه کاخ سفید در امور خاورمیانه، نتایج سفر خود به ایران را با همتای آمریکایی خود در میان بگذارید. به گفته برخی منابع آگاه، میانجی قطری در این سفر تلاش کرده تا در آستانه آغاز دور جدید مذاکرات آتش بس در دوحه، مانع از هرگونه اقدام ایران علیه رژیم صهیونیستی شود.
ارسال چنین پیامی به تهران نشان دهنده امید روزافزون آمریکایی ها به مذاکرات آتش بس و کاهش تنش در منطقه است، اما واقعیت های میدانی حکایت از حقیقت دیگری دارد. قبل از اینکه واشنگتن بخواهد با ارسال پیام های مختلف جلوی تلافی ایران را بگیرد. او باید به توقف ماشین ترور موساد-امان، حملات غیرقانونی به کرانه باختری، هتک حرمت مسجد الاقصی و در نهایت شرایط بی پایان نتانیاهو در مذاکرات آتش بس فکر کند. بر این اساس، در تکمیل این تفاهم نامه تلاش خواهیم کرد تا مهم ترین موانع موجود بر سر راه مذاکرات صلح را شناسایی کنیم.
به گفته تحلیلگران، مهمترین مانع برای دستیابی به آتش بس در غزه، شرایط جدیدی است که نتانیاهو در خصوص بقای نیروهای ارتش اسرائیل در کریدور نتزاریم و محور فیلادلفیا در نوار مرزی بین غزه و مصر تعیین کرده است. نخست وزیر رژیم و تیم مذاکره کننده وی بر این باورند که عدم دسترسی رژیم به هیچ یک از جاده های مذکور منجر به ازسرگیری انتقال سلاح به غزه و سهولت تردد هسته های خوابیده حماس در مناطق شمالی و جنوبی نوار خواهد شد. . نوار غزه
از سوی دیگر، طرف فلسطینی به صراحت اعلام کرد که یکی از شروط برقراری صلح در غزه، خروج کامل ارتش اسرائیل از غزه و حضور نیروهای فلسطینی در نوار مرزی با مصر است. پافشاری تلآویو بر این شروط، آمریکاییها را بر آن داشت تا بار دیگر در نقش «واسطه» ظاهر شوند و با ارائه پیشنهادهای معتدل، زمینه را برای کاهش شکاف بین طرفهای درگیری فراهم کنند. به عنوان مثال در یکی از پیشنهادات اخیر هیئت آمریکایی از ارتش خواسته شده است که یک کیلومتر از محور فیلادلفیا عقب نشینی کند و تعداد نیروهای خود را کاهش دهد. پس از مخالفت مصر و حماس با این پیشنهاد، اکنون آمریکایی ها به دنبال استقرار نیروهای سازمان ملل در این نوار مرزی هستند.
نتانیاهو و بحران کاهش محبوبیت او
یکی دیگر از موانع مهم مذاکرات آتش بس را می توان لزوم ادامه بحران نتانیاهو برای افزایش محبوبیت و جلوگیری از سقوط دولت دانست. تحلیلگران بر این باورند که اگر نتانیاهو در نظرسنجی ها وضعیت بهتری داشت، با ترس کمتری از گزینه پایان جنگ و سقوط دولت استقبال می کرد. به نوشته روزنامه معاریو، با وجود گذشت ده ماه، سرانجام نتانیاهو و حزب لیکود توانستند در نظرسنجی ها جایگاه بهتری پیدا کنند، اما در صورت تحقق برخی سناریوها، این احتمال وجود دارد که جدول به نفع مخالفان بی بی برگردد. . . به عنوان مثال، اگر گیدئون سار، آویگدور لیبرمن و نفتالی بنت تلاش میکردند ائتلاف راستگرای جدیدی به استثنای نتانیاهو تشکیل دهند، شانس نخستوزیر کنونی اسرائیل برای باقی ماندن در قدرت به میزان قابل توجهی کاهش مییابد. اگرچه موقعیت رهبر لیکود در نظرسنجی ها بهبود یافته است، اما او هنوز با امنیت فاصله زیادی دارد.
عملیات اربعین؛ واکنش به ترور شهیکار
تشدید تنش بین اسرائیل، ایران، حزب الله و انصارالله در چنین شرایطی قابل درک و قابل درک است. نتانیاهو برای به حاشیه راندن مذاکرات آتش بس و در عین حال دستیابی به دستاوردهایی که برای افکار عمومی در داخل اسرائیل قابل دستیابی بود، تصمیم گرفت داوطلبانه وارد درگیری مستقیم با تهران و حلقه دوم محور مقاومت شود. پس از ترور شهیدان شکر و هانیه، منطقه غرب آسیا وارد دور جدیدی از تنش گسترده شد که اولین نتیجه آن عملیات اربعین در 4 مرداد بود. در جریان اقدامات تلافی جویانه حزب الله، بیش از 300 موشک و پهپاد به سمت اهداف نظامی و امنیتی در فلسطین اشغالی شلیک شد.
اگرچه سخنگوی ارتش و نخست وزیر رژیم صهیونیستی با اشاره به حمله پیشگیرانه و فعالیت سامانه های پدافندی سعی در شکست عملیات مقاومت داشتند، اما تصاویر منتشر شده از سرزمین های اشغالی نشان می دهد که برخی از پهپادها و موشک های مقاومت پس از تشدید تنش در جبهه شمالی، همه نگاه ها به ایران و یمن است.
مهمترین سوال مسئولان تصمیم گیر در تهران این است که چگونه به اقدامات تروریستی رژیم به گونه ای پاسخ دهند که کشور را به “نیروی بازدارنده” در مقابل دشمن خارجی بازگرداند و اجازه ندهد. نتانیاهو برای ایجاد بحران های بیشتر و اختلال در روند آتش بس. مذاکرات. به نظر می رسد استفاده از گزینه حمله نظامی برای پاسخ به هرگونه اقدام امنیتی اسرائیل در نهایت به امنیت ملی ایران آسیب می رساند. نتانیاهو قصد دارد از تجربه “وادصادق” برای قرار دادن اسرائیل در موقعیت “مدافع” و ایجاد ائتلاف منطقه ای در حضور آمریکا و کشورهای عربی برای مقابله با حملات موشکی و پهپادی ایران استفاده کند.
استفاده از این گزینه همچنین به تل آویو کمک می کند تا پروژه قرار دادن نام سپاه پاسداران در لیست سیاه کشورهای اروپایی را با سرعت بیشتری دنبال کند. با توجه به دو نکته ذکر شده، لازم است تهران به دنبال برقراری معادله «ناامنی در مقابل ناامنی» و استفاده از ابزار «جنگ نیمه سخت» برای بازگرداندن موازنه تهدیدات علیه تل آویو باشد.
fararu به نقل از همه در یک