مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

طرز تهیه شفته سماقی کاشانی، یک غذای خوشمزه و لذیذ

۱ دقیقه خوانده شده

تبلیغات بنری

همه در یک غذاهای سنتی نشان دهنده فرهنگ و آداب و رسوم هر منطقه است. غذاهای محلی در واقع میراث فرهنگی مردم هر کشور است. برخی از این غذاها با گذشت زمان، به روز شدن زندگی و آشنایی با غذاهای جدید و یا با تغییر روش های پخت کم کم فراموش می شوند. اگر به هر نقطه از ایران سفر کنید، حتما غذاهای لذیذ و بسیار محلی را می شناسید که تا به حال برخی از آنها را نخورده اید و حتی در مورد آنها نشنیده اید. شیفتی سماقی کاشانی یکی از غذاهای سنتی و لذیذ کاشانی است که طعم بی نظیری دارد. لبو سماق از مخلوط کوفته گلگولی با ملاس انار و سس سماق درست می شود و بسیار خوشمزه است. اگر از خوردن غذاهای تکراری خسته شده اید شیفتی سماجی کاشانی را پیشنهاد می کنیم که در ادامه این مطلب این غذای خوشمزه و متمایز را به شما آموزش می دهیم.

عناصر

گوشت چرخ کرده: 500 گرم
پیاز درشت: 1 عدد
آرد نخودچی: 3 قاشق غذاخوری
تخم مرغ: 1 عدد
نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
سماق: 1 قاشق غذاخوری
روغن: به مقدار لازم

مواد تشکیل دهنده سس
پیاز درشت: 1 عدد
رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
ملاس انار: 3 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
سماق: 2 قاشق غذاخوری

نحوه تهیه

برای تهیه کوفته های خوشمزه ابتدا پیاز را رنده کرده و تمام آب پیاز را بگیرید سپس گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید. نمک، فلفل سیاه، سماق، آرد نخودچی و تخم مرغ را اضافه کنید و همه مواد را با دست خوب ورز دهید. حالا یک تکه گوشت به اندازه نارنگی بردارید و از آن یک کوفته درست کنید. داخل تابه مقداری روغن می ریزیم، کوفته ها را از دو طرف کمی تفت می دهیم، سپس از تابه خارج می کنیم.

برای تهیه سس، پیاز را رنده کنید و در همان روغنی که برای سرخ کردن کوفته ها استفاده کردید، بریزید. پیازها را بگذارید تا نرم و طلایی شوند سپس زردچوبه و فلفل و سماق را اضافه کنید سپس رب گوجه فرنگی و رب انار را داخل آن بریزید و همه مواد را یک دقیقه با هم مخلوط کنید. در مرحله بعد یک لیوان آب جوش روی مواد بریزید و هم بزنید سپس کوفته ها را داخل سس قرار دهید و درب تابه را ببندید. حرارت اجاق گاز را کم کنید و اجازه دهید سس به آرامی بجوشد و غلیظ شود و کوفته ها بپزند. در این مرحله سماکی شیفتی خوشمزه شما آماده سرو است می توانید آن را با کیتن یا نان زعفرانی سرو کنید.

نکات مهم
1- معمولاً وقتی صحبت از گوشت قرمز می شود، از مضرات آن صحبت می کنیم. اما همانطور که می دانید گوشت قرمز حاوی مقدار زیادی پروتئین است و بهترین غذا برای تقویت و تقویت عضلات است. همچنین حاوی مقدار زیادی امگا 3 و منبع غنی آهن است که در پیشگیری از کم خونی بسیار موثر است. آهن از یک طرف به تولید هموگلوبین در خون کمک می کند و از طرف دیگر فرآیند رساندن اکسیژن به قلب و مغز را تسریع می کند. گوشت قرمز منبع عالی ویتامین B است. این گروه از ویتامین ها برای متابولیسم بهتر در بدن ضروری هستند. همانطور که می بینید، گوشت قرمز ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. مصرف آن به مقدار مناسب مهم است و خوردن آن 1 تا 2 بار در هفته برای بدن بسیار مفید است. اگر از گوشت بره برای تهیه گوشت چرخ کرده استفاده می کنید، توجه داشته باشید که بره در حین پخت آب می شود، بنابراین باید اندازه کوفته ها را افزایش دهید. به شما توصیه می کنیم از مخلوط گوشت چرخ کرده و گوسفند برای تهیه کوفته قرمز مایل به قرمز استفاده کنید و آن را دو بار از چرخ گوشت رد کنید.

2- اگر بخواهیم کاربرد انواع پیاز را به اختصار توضیح دهیم باید از پیاز زرد شروع کنیم که معروف ترین اعضای خانواده پیاز هستند. این پیاز بهترین انتخاب برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً شبیه پیاز قرمز است و می توان آن را به صورت خام و یا در سالاد مصرف کرد. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به دلیل رنگ زیبایی که دارد می توان از آن برای تزیین ظرف غذا استفاده کرد. علاوه بر این، انتخاب خوبی برای باربیکیو، سالاد و ساندویچ است. پیاز قرمز به غذا طعم کافی نمی بخشد. بنابراین معمولاً برای پخت و پز استفاده نمی شوند.

3- رب انار نوعی رب است که از دانه های انار تهیه می شود و به دو صورت ترش و شیرین در بازار موجود است. رب انار معمولاً رنگ تیره دارد. اما نباید خیلی سیاه باشد، زیرا این نشانه سوختن رب در هنگام پخت است. یک رب انار خوب نباید خیلی سفت باشد. همچنین نباید بوی ترش بدهد. برای طبخ شیوتی سماقی کاشانی سعی کنید رب انار را از فروشگاه های معتبر تهیه کنید یا از کسانی که رب انار را به صورت تمیز در منزل تهیه می کنند. اگر رب انار رقیق نشد، آن را با سرکه رقیق کنید.

تبلیغات بنری

fararu به نقل از همه در یک

About The Author

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *