طرز تهیه پلو مکزیکی؛ غذای خوشمزه و گیاهی
۱ دقیقه خوانده شدههمه در یک پلو مخلوط جایگاه ویژه خود را در سفره ایرانیان دارد. پلو پلو، کلم پلو، هویج پلو، شیرین پلو، کشمش پلو، داک پلو و… از جمله انواع پلوهای مخلوط هستند که در مهمانی ها طرفداران خاص خود را دارند. پلو مکزیکی نوعی سبزی پلو مخلوط است که از مخلوط کردن برنج با سبزیجاتی مانند فلفل دلمه ای، ذرت، قارچ، لوبیا، پیاز و … تهیه می شود و بسیار خوش رنگ و خوشمزه است. این برنج مخلوط به دلیل ترکیبات گیاهی و نه گوشت مرغ یا گوشت، برای گیاهخواران و افرادی که گوشت نمی خورند بسیار مناسب است و یک غذای مقوی و سرشار از پروتئین و فیبر به حساب می آید. اگر می خواهید این پلو خوشمزه و متمایز مکزیکی را به روشی آسان در خانه تهیه کنید، با این مطلب با طرز تهیه پلو مکزیکی همراه باشید.
مواد لازم
برنج: 3 پیمانه
– فلفل رنگی ریز: 2 عدد
سیر: 2 حبه
– پیاز قرمز: 1 عدد
گوجه فرنگی: 2 عدد
ذرت پخته شده: 4 قاشق غذاخوری
لوبیا چیتی پخته شده: 5 قاشق غذاخوری
قارچ: 10 عدد
نمک، فلفل سیاه و قرمز، پاپریکا، آویشن و زیره: به میزان لازم
– لیموی تازه: 1 عدد پیاز.
روغن: به مقدار لازم
طرز تهیه
برای تهیه این پلو خوشمزه ابتدا برنج را در کمی آب و نمک خیس کنید و 4 ساعت کنار بگذارید. در مرحله بعد پیازهای قرمز را پوست گرفته و خرد کرده و در قابلمه مناسبی با کمی روغن بریزید و روی اجاق گاز قرار دهید تا برشته شوند. بعد از چند دقیقه سیر رنده شده را اضافه کنید و بعد از 30 ثانیه نمک و فلفل سیاه و قرمز و پاپریکا و آویشن و زیره را اضافه کنید و مواد را هم بزنید. حالا قارچ های خرد شده را اضافه کنید و چند دقیقه با سیر و پیاز تفت دهید. در مرحله بعد برنج را اضافه کرده و برنج را با مواد چند دقیقه تفت دهید. حالا فلفل دلمه ای خرد شده، گوجه فرنگی پوست گرفته و خرد شده، لوبیا چیتی پخته شده و ذرت را اضافه کنید و هم بزنید. حالا مقدار کمی آب جوش و آبلیمو اضافه کنید و بگذارید برنج بجوشد. وقتی آب برنج کشیده شد، در بخارپز بریزید و برنج را دم کنید. بعد از 45 دقیقه پلو خوشمزه مکزیکی شما آماده سرو است، نوش جان کنید.
نکات مهم
1- فلفل دلمه ای یکی از متمایزترین سبزیجاتی است که همه افراد به خصوص کودکان توصیه می کنند. این سبزیجات دارای سه رنگ سبز، زرد و قرمز هستند و رنگ سبز طعم قوی تری دارد. فلفل دلمه ای به دلیل داشتن مواد مغذی از جمله ویتامین ها، منبع درمان سرماخوردگی محسوب می شود و برای درمان کم خونی، محافظت از چشم، تقویت بینایی و رفع یبوست بسیار مفید است. کف فلفل دلمه ای برآمدگی هایی دارد. فلفل دلمه ای که چهار لبه در پایین دارد ماده است. فلفل دلمه ای پر از تخم مرغ است و طعم شیرینی دارد. بنابراین برای تهیه سالاد و غذاهای خام مناسب تر از فلفل های نر است. فلفل دلمه ای که در زیر آن سه رج دارد نر است. تخم مرغ کمتری دارد و تندتر است. در آشپزی کاربرد دارد و بیشترین کاربرد را در آشپزی دارد. برعکس فلفل دلمه ماده بعد از تفت دادن و پختن اصلا تلخ نمی شود و خوشمزه باقی می ماند.
2- اگر بخواهیم کاربرد انواع پیاز را به اختصار توضیح دهیم باید از پیاز زرد شروع کنیم که معروف ترین اعضای خانواده پیاز هستند. این پیاز بهترین انتخاب برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً شبیه پیاز قرمز است و می توان آن را به صورت خام خورد یا در سالاد و دیپ استفاده کرد. این پیازها برای غذاهای مکزیکی نیز بهترین انتخاب هستند. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به دلیل رنگ زیبایی که دارد می توان از آن برای تزیین ظرف غذا استفاده کرد. علاوه بر این، انتخاب خوبی برای باربیکیو، سالاد و ساندویچ است. پیاز قرمز به غذا طعم کافی نمی بخشد. بنابراین معمولاً برای پخت و پز استفاده نمی شوند.
3- قارچ ها طبیعتی گرم دارند و سرشار از پروتئین، ویتامین ها، مواد معدنی، اسیدهای آمینه، فیبر، مس، آهن، آنتی اکسیدان ها، اسیدهای آمینه و … هستند. همچنین در پیشگیری از سرطان سینه و پروستات موثر است و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. در خرید قارچ به این نکته توجه کنید که قارچ تازه نباید سفید و شفاف باشد. یکی از راه های شناسایی قارچ های سالم این است که کمی سنگین باشند. اگر قارچ سبک و توخالی باشد، ناسالم است. کلاهک قارچ سالم نباید ترک داشته باشد. همچنین بهتر است قارچ هایی را که روی پوست آنها لکه های قهوه ای است نخرید و در صورت خرید حتما به صورت پخته مصرف کنید.
4- ذرت یکی از لذیذترین و پرطرفدارترین غلات به شمار می رود و در آشپزی کاربرد فراوانی دارد. از مغز ذرت در تهیه انواع سالاد سبزیجات، سوپ، خوراک مرغ، خورش، پاستا، فینگرفود، سالاد سالاد و ماکارونی و حتی ترشی استفاده می شود. ذرت را معمولاً به صورت کنسرو از خواربار فروشی یا منجمد و نیمه پخته از سبزی فروشی تهیه می کنیم. اگر از لپه برای تهیه ذرت استفاده می کنید، باید بدانید که بهترین لپه برای تهیه ذرت، لپه های معروف به ذرت مکزیکی است که در فروشگاه های مواد غذایی موجود است. ذرت مکزیکی با دانه های درشت؛ شفاف، بسیار نرم و شیرین است و برای تهیه سالاد و استفاده از آن در انواع غذاها مناسب است. رنگ دانه های این نوع بلال زرد روشن است و تیره نمی شود. اگر از کنسرو ذرت استفاده می کنید، حتما قوطی را به مدت 20 دقیقه در آب جوش قرار دهید.
fararu به نقل از همه در یک