مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

فساد چای دبش محصول غفلت وزارت جهاد کشاورزی بود

۱ دقیقه خوانده شده

تبلیغات بنری


بعدی- غلامرضا نوری قزلجا وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی وعده اجرای پاکیزگی، کارآمدی و مدیریت مبتنی بر سلامت مبتنی بر روحیه جهادی در وزارت جهاد کشاورزی را داد. اما اجرای این وعده در وزارتخانه ای که نقش مهمی در تولید و صادرات غیرنفتی کشور دارد چندان ساده به نظر نمی رسد.

به گزارش فردا اگرچه توجه بسیاری از علاقه مندان به اقتصاد معطوف به وزارتخانه های اقتصاد و کار است، اما وزارت جهاد کشاورزی نیز نقش اساسی در رشد و توسعه کشور دارد. نوری گرالجا وزیر پیشنهادی مسعود پزشکیان برای تصدی وزارت جهاد کشاورزی از آمادگی خود برای فعالیت در شرایط تحریم و مبارزه با فساد صحبت کرد و باید دید در صورت کسب رای به وعده های خود چگونه عمل خواهد کرد. اعتماد مجلس

این پرسش‌ها همچنین می‌پرسند: نقش وزارت جهاد کشاورزی در توسعه اقتصاد کشور تا چه اندازه است و نوری قزالجی برای رشد اقتصاد کشور چه راهکارهایی را دنبال خواهد کرد؟ مهدی بازوکی، اقتصاددان و تحلیلگر مسائل اقتصادی در گفتگو با همه در یک او به این سوالات پاسخ داد:

وزارت جهاد کشاورزی از آرمان های خود فاصله گرفته است

فساد چای دابش نتیجه بی توجهی وزارت جهاد کشاورزی بود. مهدی بازوکی به همه در یک گفت: وزارت جهاد کشاورزی محصول ادغام وزارتخانه‌های جهاد سازندگی و کشاورزی در اواخر دهه 1470 است، اما متاسفانه عملکرد وزارت جهاد کشاورزی ضعیف‌تر از وزارت جهاد کشاورزی قبلی است برای این افت عملکرد را می توان دور شدن وزارت جهاد کشاورزی از اهداف اصلی خود دانست هیچ برنامه توسعه ای از سوی وزارت جهاد کشاورزی دیده نمی شود یا اگر برنامه ای وجود دارد که اصلا اجرا نشده است یا در بدترین حالت وزارت کشاورزی درگیر بوروکراسی معیوب بوده است درباره رانت‌ها و کاغذبازی‌های غیرضروری در این بخش، «یکی از دلایل اصلی مشکلات عدیده در بخش کشاورزی ما این است که فعالان این حوزه در پیچ و خم کاغذها و روابط پشت پرده گیر کرده‌اند».

وی افزود: یکی از اولین اقدامات وزیر جهاد کشاورزی کاهش حجم وزارتخانه، کاهش بوروکراسی و کاهش هزینه های اضافی این وزارتخانه است به عنوان حامی و نه متولی با ارائه تسهیلات و حمایت از بخش خصوصی در صورت عدم وجود موانع، بخش خصوصی می تواند تولید و توسعه صنعت کشاورزی را به عهده بگیرد در وسعت و کمیت تولید و یا اجرای پروژه های بومی، مشارکت جهاد کشاورزی در حوزه سیاست گذاری و اجرای آن به بخش خصوصی واگذار شود و یا حتی جمعیت بومی در هر استانداری ایجاد نشود وابستگی، بلکه افزایش استقلال کار در بین تجار و فعالان یا فعالان حوزه کشاورزی در هر استانی، یکی از بزرگترین عملیات های فساد در کشور، فساد مالی شای دابش، با بی توجهی وزارت جهاد کشاورزی رخ داده است آیا وظیفه وزارت جهاد کشاورزی افشای این مفاسد و افشای مفاسد چای دباش بود چرا وزارت جهاد کشاورزی یک بار هم این سوال را مطرح نکرد که کشور ما به چه میزان چای نیاز دارد و این میزان برای آن تعیین شده است؟

به جای شعار خودکفایی، شعار خوداتکایی بدهیم

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: وزرای جهاد کشاورزی معمولا شعار خودکفایی را مطرح می کنند. ضمناً این از نظر اقتصادی صحیح نیست. ما به خوداتکایی نیاز داریم نه خودکفایی. در برخی موارد، خودکفایی به جای مثبت بودن، عاملی در مقابل توسعه کشور می شود. بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا خودکفا نیستند و حتی برای محصولات صادراتی خود مواد اولیه وارد می کنند. متأسفانه اکثر روش هایی که تاکنون توسط وزارت جهاد کشاورزی به کار گرفته شده، مبتنی بر آزمون و خطا بوده که منجر به اتلاف منابع شده است. تکیه بر تجارب بازیگران بازار محلی و آزادی انتخاب روش های تجاری تاثیر بسزایی در رشد و توسعه بخش کشاورزی دارد. یکی از دلایل از بین رفتن مراتع در کشور دخالت های بی مورد وزارت جهاد کشاورزی در گذشته است. تفکر خودکفایی بدون در نظر گرفتن ابزارهای موجود، نه تنها بی فایده است، بلکه حداکثر آسیب را به دارایی های موجود وارد می کند.

وی افزود: تفکری که به دنبال خودکفایی کامل است منجر به افزایش وابستگی می شود. ما باید برای آموزش، اطلاع رسانی و ارائه فناوری مدرن به کشاورزان تلاش کنیم. خوداتکایی یعنی افزایش اتکای ما به منابع و امکانات بهینه. یکی از دلایل نابودی بخش‌های زیادی از منابع کشاورزی ما بی‌توجهی به توانمندی‌های موجود و عدم خوداتکایی است. در زمینه مجوزهای جهاد کشاورزی، سلیقه های تعصب آمیز و پارتی بازی ها گاهی به ضرر مردم کار می کرد. در همان مناطق اطراف تهران، مجوز تغییر کاربری کشاورزی به مسکونی بدون ضوابط صادر شد و زمین های کشاورزی به مزارع صنعتی تبدیل شد. وزیر دولت چهاردهم باید با تمام توان با رانت مبارزه کند. ما همچنین به تفکر توسعه محور نیاز داریم. جهاد کشاورزی باید به بخش خصوصی و کشاورزان بومی اعتماد کند و اجازه دهد این بخش در کنار آموزش و اعطای تسهیلات در مسیر توسعه قدم بردارد.

تبلیغات بنری

fararu به نقل از همه در یک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *