مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

موتور توسعه جامعه در حال نابودی است/ در حال بازگشت به نظام ارباب رعیتی هستیم

۱ دقیقه خوانده شده

تبلیغات بنری


بعدی- بر اساس گزارش های اقتصادی، نرخ تورم ایران در هفت سال متوالی دو برابر متوسط ​​تورم بلندمدت بوده و بین 10 تا 15 درصد از اندازه طبقه متوسط ​​ایران حذف شده و به طبقات فقیر جامعه پیوسته است. این وضعیت در شرایطی کشور را اداره می کند که دولت چهاردهم در ابتدای کار با بحران های اقتصادی زیادی مواجه است.

به گزارش فردا سیاست خارجی، روابط با سایر کشورها، رفع تحریم ها، رفع موانع صادرات و واردات از یک سو و انتظار برای اجرای سیاست های کنترل تورم از سوی دولت از سوی دیگر، دولت چهاردهم با انتظارات زیادی مواجه شد.

طبقه متوسط ​​در ایران که اکثر کارشناسان آن را رکن مهم رشد و توسعه کشور می دانند، شرایط بحرانی را پشت سر می گذارد و بیم آن می رود که این طبقه به مرحله انقراض کامل برسد. با توجه به این شرایط سوالاتی مطرح می شود از جمله اینکه کوچک بودن طبقه متوسط ​​چه تاثیری بر جامعه دارد و چگونه می توان طبقه متوسط ​​را احیا کرد؟ ناصر ذاکری، کارشناس ارشد رشد و توسعه اقتصادی و تحلیلگر مسائل اقتصادی در گفتگو با همه در یک او به این سوالات پاسخ داد:

ما به نظام فئودالی بازگشته ایم

موتور توسعه جامعه از بین رفته است / جامعه به سمت برده داری می رود / طبقه متوسط ​​را به جای توسعه از بین برده ایم.ناصر ذاکری به همه در یک گفت: از نظر تئوری تعیین اندازه طبقه متوسط ​​جامعه موضوع مهمی است و حتی از این موضوع به عنوان یک ابزار و شاخص برای سنجش میزان توسعه یافتگی استفاده می شود، یعنی اگر جریان توسعه سالمی در کشور شکل بگیرد یقیناً منجر به افزایش طبقه متوسط ​​خواهد شد البته قبل از شکل گیری جریان های توسعه گرا، شاهد جوامع رعیتی بودیم، جامعه ای که در آن گروه توسط اربابان آن تشکیل می شد که فرزندان آن نیز ارباب هستند و از امتیازاتی برخوردار می شدند. جامعه رعیت نیز تحت سلطه اربابان طبقه پایین است، و به ندرت ممکن است که رعیت به داخل بپرد و سطح خود را بهبود بخشد و طبقات فقیر در حال تحصیل و رشد هستند. به همین دلیل، طبقه متوسط ​​شهری هر روز بیشتر شده است طبقه بسیار مهم است و البته این هم نکته مهمی است که رشد طبقه متوسط ​​لزوما به معنای رشد اقتصاد نیست.

وی افزود: گاهی برخی از سیاست های دولت در افزایش نسبت طبقه متوسط ​​موثر است اما سیاست های کلی این دولت ها توسعه ای نیست متاسفانه نگاهی به آمار جامعه ما نشان می دهد که طبقه متوسط ​​به تدریج در حال حذف شدن است. در 10 سال گذشته این اتفاق نیفتاده است، بلکه در طول سالیان متمادی با آن مرتبط بوده است، اما در سال‌های اخیر بیشتر دیده شده و سرعت آن افزایش یافته است این طبقه متوسط ​​می تواند به یکی از بزرگ ترین موانع توسعه کشور در سال های آینده تبدیل شود، مثلاً جریان توسعه در کشور باید از طبقه متوسط ​​شهر باشد که در واقع هزینه تحصیل فرزندان خود را بپردازند سطح فکر، فرهنگ و اندیشه این افراد باید در جهت کمک به مدرن شدن جامعه باشد، اما وقتی این طبقه را از بین می بریم و طبقه فقیری داریم که حتی نمی تواند هزینه های تحصیل فرزندانش را بپردازد، برای جامعه طبیعی است. موتور توسعه خود را از دست بدهد اخیراً بررسی آمار کنکور در کشورمان نشان داد که اکثریت رتبه ها و رشته های خوب کشور را فرزندان خانواده های متمول کسب کرده اند و این نشان می دهد که ما حتی فرصت های تحصیلی را از دست داده ایم. طبقه متوسط ​​را تشکیل می دهند. وی افزود: متأسفانه بسیاری از دولت‌ها در شکل‌گیری وضعیت کنونی سهیم بودند.

طوفان فقر از پنجره شکسته خانه وزید

این کارشناس ارشد توسعه ادامه داد: متأسفانه هیچگاه سیاست مناسبی برای رشد و گسترش طبقه متوسط ​​ندیده ایم و یا حتی در سال های اخیر خطر ذوب و از بین رفتن طبقه متوسط ​​را احساس نکرده ایم. سیاست های غلط دولت باعث شده است که تعداد اجاره نشینان در کشور به شدت افزایش یابد. جامعه به تعبیری می توان گفت طوفان فقر از پنجره شکسته خانه دمیده است، در واقع سیاست های غلط در حوزه مسکن منجر به افزایش جمعیت فقیر ما در حوزه شهرنشینی شده است. طبقه ای که قرار بود موتور توسعه کشور باشد، در دهه 1420 حکومت رعیتی در قالب زمین های کشاورزی شکل گرفت که پس از اصلاحات ارضی از بین رفت زمین شهری، یعنی گروهی مالک زمین شهری شدند و گروهی رعیت و مستأجر شدند.

وی افزود: حتی کاهش چشمگیر مشارکت مردم در انتخابات نیز متاثر از این موضوع است، جامعه ای با طبقه متوسط ​​قوی از مسائل معیشتی فراتر می رود و می تواند نگاه سیاسی بهتری داشته باشد، وقتی جامعه ای به مسائل اساسی معیشتی خود مشغول است، بحث و گفتگو می شود. شرکت در انتخابات بی معنی است.” ساختمان سازی. حتی تقلب در انتخابات کمتر در جامعه ای با طبقه متوسط ​​بزرگتر اتفاق می افتد. متاسفانه در سال های اخیر سیاست های فقرزدایی رعایت نشده و فقط شعار داده شده است و نمی توان انتظار فقر زدایی داشت. تا زمانی که رونق اقتصادی در کشور وجود نداشته باشد، فقرزدایی به معنای ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی است. متأسفانه برخی از سیاستمداران ما نگاه پایینی به رشد اقتصادی دارند. برای دفاع از منافع ملی کشور باید رشد اقتصادی را ارتقا دهیم.»

تبلیغات بنری

fararu به نقل از همه در یک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *