مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

آش اوماچو، آش خوشمزه و اصیل کرمانی

۱ دقیقه خوانده شده

تبلیغات بنری


همه در یک آش یکی از غذاهای محبوب و سنتی ایرانی است. آش بسیار متنوع است و در نقاط مختلف کشور به روش های مختلف تهیه می شود. آش غذای محبوبی است که به دلیل داشتن مواد مغذی یک وعده غذایی کامل محسوب می شود. با شروع فصل پاییز و زمستان، آشپزی خانگی رونق بیشتری پیدا می کند. زیرا خوردن آش در هوای سرد گرمای مطبوعی را برای بدن به ارمغان می آورد که خوشایند است. آش اوماچو یک آش محلی شهر کرمان است که به آن چولی نیز می گویند. تفاوت این سوپ با رشته فرنگی در این است که به جای رشته برای تهیه اوماچو از آرد استفاده می شود. این سوپ بسیار خوشمزه و مقوی است و در کمترین زمان قابل تهیه است. اگر می خواهید آش لذیذ اوماچویی را در خانه به روشی آسان تهیه کنید، این مطلب را با آموزش آش اوماچوی کرمانی دنبال کنید.

مواد لازم

نخود پخته: نصف پیمانه
عدس پخته: نصف پیمانه
خاکستر سبزیجات: 250 گرم
اسفناج خرد شده: 250 گرم
آرد گندم: 1 پیمانه
پیاز داغ: 1 پیمانه
مخلوط نعناع داغ و سیر داغ: یک چهارم فنجان
نمک و زردچوبه: به میزان لازم
زیره: یک چهارم قاشق چایخوری
کدو ترش: 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه

برای تهیه این سوپ خوشمزه ابتدا یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و آن را تا نیمه بجوشانید. قابلمه را روی آتش بگذارید تا بجوشد سپس سبزی خرد شده و اسفناج را به آب در حال جوش اضافه کنید و بگذارید سبزیجات بجوشد و روی حرارت ملایم بپزند. در همین حین آرد و نمک را با هم مخلوط کرده و مقداری آب سرد را کم کم اضافه کنید و هم بزنید تا آرد حل شود. به اندازه کافی آب اضافه کنید تا مخلوط ما شبیه ماست شود. حالا مخلوط آب و آرد را از صافی رد کنید تا گلوله ها گرفته شوند. بعد از پختن سبزی، مخلوط پیاز داغ، سیر و نعناع داغ را به سوپ اضافه کنید و ۵ دقیقه صبر کنید تا بجوشد. در مرحله بعد مخلوط آرد و آب را به قابلمه سوپ اضافه کنید و در حین اضافه کردن خیلی سریع هم بزنید تا آرد گلوله نشود و در سوپ حل شود. حالا وقت آن است که نخود پخته شده، لوبیا، زردچوبه و زیره را به سوپ اضافه کنید. اجازه دهید سوپ به مدت 20 دقیقه بجوشد و جا بیفتد. در این مرحله سوپ خوشمزه اوماچو شما آماده سرو است. بعد از ریختن سوپ در ظرف سرو حتما روی سوپ را با پیاز داغ، نعناع تند و مقدار زیادی سیر تند تزیین کنید.

نکات مهم
1- پیاز داغ طعم بسیار خوبی به غذا می دهد. اما نکته مهم این است که پیاز داغ باید کاملا نرم و خشک باشد. برای یک پیاز داغ خشک و له شده، پیاز را نازک برش دهید. سپس در مقدار زیادی روغن از قبل گرم شده سرخ کنید. توجه داشته باشید که پیازها باید در روغن شناور باشند. بنابراین نباید در یک مرحله مقدار زیادی پیاز اضافه کنید. پس از سرخ شدن پیازها، آن ها را روی توری سیمی قرار دهید تا روغن اضافی آن کاملا گرفته شود. سپس روی پله ها پهن شد. وقتی دوباره این کار را انجام دادید، پیاز جدیدی را که سرخ کرده اید روی پیازهای داغ قبلی قرار ندهید. چون اولی را چرب می کند. به علاوه، پیاز داغ را خیس می کند.

2- گیاه آش یکی از مهم ترین موادی است که در پخت آش از انواع آن استفاده می شود. اگرچه بسیاری از مردم بر این باورند که حبوبات ماده اصلی مورد استفاده در سوپ هستند، حقیقت این است که طعم سوپ عمدتاً از سبزیجات استفاده شده در آن می آید. بنابراین، هر چه سبزیجات در سوپ شما تازه تر و معطرتر باشد، غذای شما خوشمزه تر خواهد بود. سبزیجات زبان گنجشک شامل تره فرنگی، گشنیز، جعفری، اسفناج یا برگ چغندر به مقدار مساوی است. توجه داشته باشید که سبزی را نباید خیلی درشت خرد کنید. برخی از مردم سبزیجات خود را خیلی خشن خرد می کنند که در نهایت زیبا به نظر نمی رسد. سبزیجات آش باید کمی بیشتر از سبزیجات پخته خرد شوند.

3- همانطور که می دانید اسفناج یک سبزی بسیار متمایز و سرشار از ویتامین ها و مواد مغذی است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن، پیشگیری از سرطان، پوست و موی سالم و استخوان های قوی مفید است. این سبزی مغذی می تواند بهترین دارو برای درمان یبوست به ویژه در افراد میانسال و مسن باشد. هنگام شستن اسفناج حتما به این نکات توجه کنید زیرا اسفناج حاوی ماسه است. پس چند دقیقه آن را در آب ولرم خیس کنید تا ماسه ها جا بیفتد و در نهایت به تدریج آن را از روی اسفناج بردارید و با آب سرد بشویید تا ماسه ته نشین شده دوباره به اسفناج نچسبد. اسفناج را پس از برش دادن هرگز نشویید زیرا مواد مغذی از آن پاک نمی شود. اسفناج را به میزان لازم بپزید و هرگز آن را پخته نگهداری نکنید. هنگام خرید اسفناج، برگ های لطیف و تازه را انتخاب کنید. کاغذهای بزرگ و تیره به چین های شما زیبایی نمی بخشد. اسفناج را نیز باید به قطعات چهار سانتی متری برش دهید. اگر اسفناج را به قطعات کوچکتر برش دهید، له شده و بد شکل می شود.

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *