مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

آش ماسوآ؛ آش خوشمزه و مقوی بروجردی

۱ دقیقه خوانده شده

تبلیغات بنری


همه در یک غذاهای محلی در واقع میراث فرهنگی مردم هر کشور است. برخی از این غذاها با گذشت زمان، به روز شدن زندگی و آشنایی با غذاهای جدید و یا با تغییر روش های پخت کم کم فراموش می شوند. اگر به هر نقطه از ایران سفر کنید، حتما غذاهای لذیذ و بسیار محلی را می شناسید که تا به حال برخی از آنها را نخورده اید و حتی در مورد آنها نشنیده اید. آش یکی از غذاهای محبوب و سنتی ایرانی است. آش بسیار متنوع است و در نقاط مختلف کشور به روش های مختلف تهیه می شود. آش غذای محبوبی است که به دلیل داشتن مواد مغذی یک وعده غذایی کامل محسوب می شود. با شروع فصل پاییز و زمستان، آشپزی خانگی رونق بیشتری پیدا می کند. زیرا خوردن خاکستر در هوای سرد گرمای مطبوعی را برای بدن به ارمغان می آورد که خوشایند است. آش ماسواء نوعی آش محلی لرستان است که بومی شهرستان بروجرد است. آش ماسوا در زبان لری از مخلوط ماست + الف به معنای ماست آش تهیه می شود. برای تهیه این سوپ از کشک یا ماست ترش و شیر تغلیظ شده استفاده می کنند. اگر می خواهید این سوپ خوشمزه و مقوی را به روشی آسان در منزل تهیه کنید، با این مطلب طرز تهیه سوپ ماسوا همراه باشید.

مواد لازم

بلغور گندم: 1 فنجان
نخود: نصف پیمانه
لوبیا سفید: نصف فنجان
اسفناج خرد شده: 1 کیلو
عصاره کشک یا ماست: 1 فنجان
عصاره گوشت یا آب گوشت: 2 فنجان
پیاز: ۲ عدد
سیر: 1 بوته
نعنا خشک: 1 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به مقدار لازم
پیاز داغ و سیر داغ برای تزیین: به مقدار لازم

طرز تهیه

برای تهیه این سوپ لری خوشمزه ابتدا بلغور گندم و لوبیا را جداگانه از شب قبل خیس کنید تا پف کند. لوبیا سفید و نخود را با کمی آب بپزید تا کاملا نرم و پوره شوند. بلغور گندم را در قابلمه ای مناسب برای پخت آش بریزید و آب گوشت را با کمی نمک و آب سرد اضافه کنید. آب باید به اندازه ای باشد که بلغور بپزد و زیاد سفت نشود. بعد از پختن بلغور، اسفناج شسته و خرد شده را اضافه کنید و بگذارید 20 دقیقه بماند تا اسفناج کاملا بپزد. در همین حین پیاز را پوست گرفته و خرد کرده و در تابه با کمی روغن تفت دهید. وقتی پیازها طلایی شد، سیر رنده شده را بعد از سی ثانیه، نعنای خشک، زردچوبه و فلفل سیاه را روی پیاز و سیر بریزید و سی ثانیه دیگر مواد را تفت دهید. حالا این مخلوط را به لوبیا سفید و نخود پخته شده اضافه کنید و خوب هم بزنید. اجازه دهید سوپ نیم ساعت بجوشد و جا بیفتد. در آخر ماست شیرین شده، ماست تغلیظ شده یا ماست ترش شیرین شده را به سوپ اضافه کنید و بعد از 15 دقیقه اجاق را خاموش کنید. سوپ خوشمزه ماسووا در این مرحله آماده سرو است. سوپ را در ظرف سرو بریزید و روی سوپ را با مقدار زیادی پیاز داغ و سیر داغ تزیین کنید و نوش جان کنید.
نکات مهم
– همانطور که می دانید اسفناج یک سبزی بسیار خاص است که سرشار از ویتامین ها و مواد مغذی است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن، پیشگیری از سرطان و دستیابی به پوست، مو و استخوان های قوی مفید است. این سبزی مغذی می تواند بهترین دارو برای درمان یبوست به ویژه در افراد میانسال و مسن باشد. هنگام شستن اسفناج حتما به این نکات توجه کنید زیرا اسفناج حاوی ماسه است. پس چند دقیقه آن را در آب ولرم خیس کنید تا شن ها جا بیفتند و در نهایت آن را به تدریج از روی اسفناج بردارید و با آب سرد بشویید تا ماسه های ته نشین شده دوباره به اسفناج نچسبند. اسفناج را پس از برش دادن هرگز نشویید زیرا مواد مغذی از آن پاک نمی شود. اسفناج را به میزان لازم بپزید و هرگز آن را پخته نگهداری نکنید. هنگام خرید اسفناج، برگ های لطیف و تازه را انتخاب کنید. کاغذهای بزرگ و تیره به چین های شما زیبایی نمی بخشد. اسفناج را نیز باید به قطعات چهار سانتی متری برش دهید. اگر اسفناج را به قطعات کوچکتر برش دهید، له شده و بد شکل می شود.
پیاز داغ طعم بسیار خوبی به غذا می دهد. اما نکته مهم این است که پیاز داغ باید کاملا نرم و خشک باشد. برای یک پیاز داغ خشک و له شده، پیاز را نازک برش دهید. سپس در مقدار زیادی روغن از قبل گرم شده سرخ کنید. توجه داشته باشید که پیازها باید در روغن شناور باشند. بنابراین نباید در یک مرحله مقدار زیادی پیاز اضافه کنید. بعد از سرخ شدن پیازها، آنها را روی توری سیمی قرار دهید تا روغن اضافی آنها کاملا گرفته شود. سپس روی پله ها پهن شد. وقتی دوباره این کار را انجام دادید، پیاز جدیدی را که سرخ کرده اید روی پیازهای داغ قبلی قرار ندهید. چون اولی را چرب می کند. به علاوه، پیاز داغ را خیس می کند.
کشک حاوی درصد بالایی کالری است. اگر اضافه وزن دارید، با احتیاط استفاده کنید. کشک، از سوی دیگر، حاوی درصدی نمک است. بنابراین در غذاهایی که از کشک استفاده می کنید، حتما بعد از اضافه کردن کشک نمک بزنید و غذا را بچشید. توجه داشته باشید که کشک خیلی زود خراب می شود و مسمومیت ناشی از آن بسیار شدید است. حتما از کشک بسته بندی شده و پاستوریزه استفاده کنید. البته کشک محلی بسیار خوشمزه تر است. اگر می خواهید از ماست محلی استفاده کنید، حتماً آن را از جای مطمئن تهیه کنید. اگرچه کشک بسیار مغذی است. اما نفاخ و غیر قابل هضم است. اگر شما از مشکلات گوارشی رنج می برید، باید در استفاده از آن احتیاط کنید. استفاده از نعناع خشک با کشک به فرآیند گوارش کمک می کند.

تبلیغات بنری

منبع : پایگاه خبری fararu

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *