احتمال تنش بین ترکیه و اسرائیل
۱ دقیقه خوانده شدهبعدی- درگیری بین اسرائیل و یمن ادامه دارد. این درگیری ها که اندکی پس از سقوط بشار اسد و آتش بس در لبنان آغاز شد، جنبه های گسترده ای دارد و به گفته تحلیلگران، زمان مشخصی برای پایان آن در نظر گرفته نشده است.
به گزارش فردا یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح یمن در بیانیه ای اعلام کرد که نیروهای مسلح این کشور پایگاه هوایی ناووتیم در منطقه نقب واقع در جنوب اسرائیل را هدف قرار دادند. وی در پایان این بیانیه به مردم یمن اطمینان داد که تا پایان جنگ اسرائیل در غزه و رفع محاصره این منطقه، نیروهای مسلح یمن به همان اندازه به حملات نظامی علیه دشمن ادامه خواهند داد. ممکن است.
اسرائیل همچنین چندین حمله هوایی سنگین را در فاصله 2000 کیلومتری تا یمن انجام داده است که شامل سازه ها و زیرساخت های مهمی مانند فرودگاه صنعا است. با این حال، به نظر می رسد هیچ یک از طرفین در مورد مواضع خود توافق ندارند.
با در نظر گرفتن این شرایط، این پرسش مطرح می شود که نتیجه درگیری در یمن چه خواهد بود و هدف اسرائیل از ادامه حمله به یمن چیست؟ صباح زنگنه، دیپلمات و نماینده سابق ایران در سازمان همکاری اسلامی در گفتگو با همه در یک او به این سوالات پاسخ داد:
هیچ تضمینی وجود ندارد که کشورهای منطقه از حمله اسرائیل در امان باشند
زنگنه فردا به همه در یک گفت: «رژیم اسرائیل بر اساس روحیه ای که رهبران این رژیم داشتند و دارند، زمینه توسعه طلبی و نابودی سایر ملت ها را فراهم کرد. هر چه این کشورها به فلسطین اشغالی نزدیکتر باشند، بیشتر مورد حمله این رژیم قرار خواهند گرفت. یمن در مسیر ترانزیتی کشتیها در منطقه قرار دارد و از روز اول اعلام کرده که حافظ مردم فلسطین است و میخواهد در غزه آتشبس برقرار کند. رژیم صهیونیستی به این موضوع توجهی نکرد و به حملات خود علیه مردم غزه و کرانه باختری رود اردن ادامه داد. این رفتار اسرائیلی ها باعث شد یمنی ها که در طول تاریخ در منطقه به عنوان افرادی با ایمان و معتقد به دفاع از ارزش های خود شناخته می شوند، به اسرائیل حمله کنند و این حملات را تا برقراری آتش بس ادامه دهند. اسرائیل از سوی کشورهایی از جمله آمریکا نیز حمایت می شود و در نتیجه حملات متعددی به یمن، مردم یمن و زیرساخت های یمن انجام داده است.
وی افزود:اسرائیلی ها تصور می کردند که اگر با حملات شدید و قاطع علیه یمنی ها وارد عمل شوند، مخالفان اسرائیل و حامیان فلسطین پشیمان خواهند شد.غافل از اینکه این موضوع در یمن سابقه نداشته است. حدود 8 سال جنگ سختی بر یمنی ها تحمیل شد و تمام خانه ها و محل های مهم کاری آنها ویران شد و به عبارتی در محاصره کامل قرار گرفتند اما به هیچ وجه ارزش های خود را از دست ندادند. این مقاومت همچنان پابرجاست. به نظر می رسد دنیا باید تصمیم جدی بگیرد. رژیم متجاوز اسرائیل که با کشتار مردم فلسطین و ارتکاب جنایات متعدد علیه حقوق بشر، چه در فلسطین و چه در لبنان تصاویری به شدت تلخ ایجاد کرد، شباهت های زیادی با رژیم خودکامه هیتلر دارد. هیتلر همچنین به بسیاری از کشورهای اطراف حمله کرد و آنها را کشت. این قیاس باید آموزنده باشد. زمانی که رژیم تصمیم می گیرد با کشتار و حمله به اهداف خود برسد، سازمانی خطرناک برای مردم منطقه و حتی در سطح بین المللی ایجاد می کند. تا زمانی که این رژیم به این کار ادامه دهد، هیچ تضمینی وجود ندارد که بقیه منطقه از این رژیم در امان باشند.»
احتمال تنش میان ترکیه و اسرائیل وجود دارد
دیپلمات سابق ایران ادامه داد:یمن توانایی های نظامی خود را توسعه داده است و اراده سیاسی این کشور دست نخورده باقی مانده است. مگر اینکه سازمان ملل یا سایر نیروها مداخله کنند و اسرائیل را از ارتکاب جنایت در غزه بازدارند. در این صورت یمن نیز دست از حمله بردارد و به توسعه کشورش فکر کند، در غیر این صورت تنش بین یمن و اسرائیل ادامه خواهد داشت.. هم اردوغان و هم نتانیاهو در موضوع سوریه اشتباه کردند. اردوغان در ورود به روابط سیاسی و نتانیاهو در ورود زمینی به منطقه و تلاش برای تصرف خاک سوریه این اشتباه را مرتکب شدند. اما مشکل اینجاست که نه اسرائیل می تواند مداخله ترکیه در سوریه را برای مدت طولانی تحمل کند و نه ترکیه خواهان حضور اسرائیل در سوریه است. به هر حال حضور اسراییل و ترکیه هر دو رفتار اشغالگرانه ای نسبت به سوریه نشان داده و وارد کشوری شده اند که نظام سیاسی و قدرت نظامی آن از بین رفته است. این موضوع ممکن است در آینده شرایط نامطلوبی را برای مردم سوریه ایجاد کند. حضور دو اشغالگر همزمان در سوریه و البته حضور الجولانی در کنار این دو، احتمال درگیری را افزایش می دهد.