مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

ادعای تکراری درباره بتن‌ریزی در راکتور اراک؛ چگونه با فتوشاپ راکتور را بتن‌ریزی کردند؟

۱ دقیقه خوانده شده

تبلیغات بنری


امیرحسین طبیتی نماینده نام آور جبهه پایداری در مجلس در سخنان پر سر و صدای دیروز خود علی اکبر صالحی، رئیس وقت سازمان انرژی اتمی را خطاب به اتهامات مکرر مبنی بر ریختن بتن در راکتور اراک پس از پایان سال 2018، مورد خطاب قرار داد. تکمیل توافقنامه برنامه جامع اقدام مشترک آقای صالحی برای چندمین بار است که روایت های دروغین ارائه می کنید اگر فکر می کنید مردم عادی این حرف ها را باور می کنند، در اشتباهید من هفته گذشته به همراه چند نماینده به رآکتور اراک رفتم دسته گل خود را در آن ریخته اید.

به گزارش خبرآنلاین، در حالی که وی از مشاهدات عینی خود از بتن ریخته شده در رآکتور اراک صحبت می کرد، در بازدید نماینده از مجموعه راکتور اراک مشخص نشد چه کسی و با چه مسئولیتی اقدام به انجام آن کرده است. که در راکتور ریخته شد و اراک این نماینده مجلس را نشان داد.

جنجال بر سر عکس فتوشاپ ریختن بتن در رآکتور اراک

ادعای بتن ریزی رآکتور اراک به سال 95 و اجرای برنامه جامع اقدام مشترک برمی گردد که در اصل به این معناست که راکتور هنوز به طور کامل ساخته و به بهره برداری نرسیده است. ادعای ریختن بتن در رآکتور اراک که آن روزها با پخش تصاویر فتوشاپی هسته رآکتور هسته ای پر از بتن منعکس شد، به دروغی تکراری در شبکه های اجتماعی تبدیل شد. در عین حال آمریکایی ها این ادعا را در رسانه های خود بازتاب دادند تا در تبلیغات هماهنگ، استفاده از زور خود را در برجام برجسته کنند. ادعاهایی که به تدریج به ادبیات سیاسی سعید جلیلی یکی از مخالفان سرسخت برجام که مهمان همیشگی کمیته برجام در مجلس بود راه یافت و تکرار این ادعا از سوی آمریکایی ها که از سوی آمریکایی ها گزارش شد. رسانه ها و پژواک گروه مجاهدین خلق را به دروغی جذاب در ساخت لفاظی مخالفان توافق هسته ای تبدیل کردند.

این در حالی است که تاسیسات آب سنگین اراک موسوم به IR-40 یکی از بزرگترین تاسیسات هسته ای کشور محسوب می شود که در 75 کیلومتری شمال غربی اراک و در حاشیه شهر خنداب قرار دارد ایستگاه و نیروگاه هسته ای راکتور تحقیقاتی ساخته شده در سال 1395. راکتور تحقیقاتی آب سنگین اراک (رآکتور IR-40) به راکتور تحقیقاتی آب سنگین خنداب تغییر نام داد. بر اساس اعلام سازمان انرژی اتمی، قطعات این راکتور پس از 20 سال روز دوشنبه 11 دی ماه 1396 نصب شد و قبل از آن، یعنی زمانی که برنامه جامع اقدام مشترک منعقد شد، اساسا فعال بود و ساخته نشد، تا زمانی که هسته راکتور با بتن ریخته شد.

اما این ادعا برخلاف تمام تکذیب‌های قبلی وی در نطق این نماینده مجلس در رای اعتماد به عباس عراقچی تکرار شد. این موضوع توسط علی اکبر صالحی، رئیس وقت سازمان انرژی اتمی به تفصیل تکذیب شد.

ادعای جنجالی یک بازیگر درباره ریختن بتن در راکتور اراک / چگونه در فتوشاپ در راکتور هسته ای بتن ریختند؟

صالحی در گفت‌وگو با سایت گفت: با فتوشاپ نشان دادند که در گودال راکتور اراک بتن ریخته شده است لوله هایی که البته ما لوله های مشابهی داشتیم آنقدر عقایدشان را با هم اشتباه گرفتند که در نهایت گفتم یک سری لوله به قطر حدوداً 8 سانتی متر و ارتفاع حدوداً چند متری به هم وصل کرده بودیم، اما لوله های مشابهی داشتیم، یعنی اگر. می خواستیم برگردیم، لوله ها را عوض می کردیم، اما از اول نتوانستم با دانستن این موضوع، ما چه داستانی تولید کردند که راکتور اراک را در حال کار ساختند، بنابراین ما آن را متوقف کردیم، آن را تخریب کردیم و بتن ریختیم.

این در حالی است که طراحی مجدد رآکتور اراک به منظور ابهام زدایی از ادعای غرب مبنی بر استفاده نظامی از این رآکتور برای ساخت بمب اتمی، یکی از اقدامات دولت یازدهم در برنامه جامع اقدام مشترک برای ایران بود. برجسته کردن فعالیت صلح آمیز هسته ای ایران تبدیل شده است.

در توضیح فنی، مخالفان برنامه هسته‌ای ایران معتقد بودند که این نیروگاه در صورت شروع و گسترش فعالیت خود، می‌تواند پلوتونیومی تولید کند که می‌توان از آن برای ساخت سلاح هسته‌ای استفاده کرد. ایران برای همکاری بیشتر با سازمان های بین المللی، طراحی مجدد این راکتور را در دستور کار خود قرار داده است تا میزان پلوتونیوم تولیدی در این راکتور کاهش یابد. از این رو صالحی که در آن زمان یکی از اعضای مهم تیم مذاکره کننده بود، تحت تأثیر فشار عدم درک مفهوم بتن مندرج در برجام قرار گرفت که او را مجبور به افشای ترفند ایران در ریختن بتن در لوله های سوخت قابل تعویض کرد. به منظور متقاعد کردن طرف غربی و در عین حال حذف مکانیسم راکتور. جزئیات فنی که در مذاکرات قبلی جلیلی با غربی ها علیرغم اعمال تحریم ها علیه ایران به آن اشاره نشده بود، نه تنها ذکر نشد، بلکه روند مذاکرات در رده اطلاعاتی قرار گرفت.

ادعای جنجالی یک بازیگر درباره ریختن بتن در راکتور اراک / چگونه در فتوشاپ در راکتور هسته ای بتن ریختند؟

حضور خبرنگاران در رآکتور اراک برای نظارت بر هسته رآکتور
این تصویر در فتوشاپ با بتن پر شده است!

برای فهمیدن مشترک از مسائل تخصصی گرفته تا حمله به رقیب سیاسی

یکی از استنادهای همیشگی در جلسه دیروز مجلس در خصوص متن برنامه جامع اقدام مشترک بود. تمرکز امیرحسین ثابتی بر بند 3 پیوست یک برجام نیز به دلیل عدم درک صحیح از مفاد برجام است. مشکل این بود که در بند 3 پیوست یک برجام آمده بود: «ایران به ساخت رآکتور ناقص فعلی بر اساس طرح اولیه ادامه نخواهد داد و تقویم موجود را حذف و در ایران نگه می‌دارد». تمام کانال‌های کالندریا با بتن پر می‌شوند به نحوی که آنها را برای استفاده هسته‌ای نامناسب می‌کند و آژانس می‌تواند آنها را برای استفاده تأیید کند.

عدم درک جزئیات فنی نحوه اجرای این بند از برنامه جامع اقدام مشترک تا سال 2018 و با تشدید فضای نشر اکاذیب علیه دانشمندان هسته ای، علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی را به همراه داشت. و فارغ التحصیل رشته فیزیک در دانشگاه MIT در آمریکا، در مصاحبه با منتقدان برنامه جامع اقدام مشترک، باید توضیح دهد: «هر چقدر ما حقیقت را بگوییم، طرف مقابل دروغ هایش را در خانه تکرار می کند، مثل ریختن. وارد رآکتور اراک می شود. من به عنوان فردی که بحث فنی را در جرجام بر عهده داشتم، می خواهم ججم باقی بماند زیرا از نظر فنی مشکلی نداریم و راه ما باز شده است.

ادعای جنجالی یک بازیگر درباره ریختن بتن در راکتور اراک / چگونه در فتوشاپ در راکتور هسته ای بتن ریختند؟

ریختن بتن در لوله های ویژه قابل تعویض، ترفندی برای صرفه جویی در هزینه منافع میهن پرستانه بود

از جمله اعضای فعال تیم هسته ای آن روزها، بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی بود که در دی ماه 1392 اعلام کرد: «دیروز آخرین مرحله حذف هسته رآکتور اراک را به پایان رساندیم و امروز تا حدود یک ساعت. ما کارمان را انجام دادیم و بازرسان آژانس در حال بررسی هستند برجام این بود که با این رویه، یک هسته در حال حذف شدن است.» راکتور آب سنگین اراک و جایگزینی کل محل آن با سیمان به طوری که راکتور اراک دیگر قابل استفاده نباشد، در حالی که اصل ماجرا چیز دیگری است.

سوء نیت طرف مقابل، علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی را بر آن داشت تا چند ماه پیش از حقه‌بازی ایران در قبال نیت بد طرف‌های توافق هسته‌ای خبر داده و درباره راکتور آب سنگین توضیحاتی ارائه کند. وی از خرید لوله هایی مشابه لوله های مورد استفاده در راکتور اراک در جریان مذاکرات خبر داد و گفت: فقط مقامات ارشد نظام از این موضوع اطلاع داشتند و علیرغم تعهد ایران به پرکردن لوله های انتقال سوخت، این لوله ها و این موضوع قابل تعویض است. و هماهنگی با بالاترین مقامات رژیم صورت گرفته است.

صالحی درباره مطالب منتشر شده درباره پرکردن هسته رآکتور اراک با بتن گفت: راکتور اراک سوراخی دارد که کالندریا (هسته راکتور) در آن قرار می گیرد و باید آن مخزن را خارج کنیم. calandria) زیرا “طراحی تغییر خواهد کرد و شکل مخزن باید تغییر کند و ما با ساختن یک مخزن دیگر در گودال راکتور قرار می دهیم.” گفت: ما سیمان را در گودال راکتور آب سنگین در اراک نریختیم. مجموعه ای از لوله ها است که سوخت در آن قرار می گیرد.

صالحی با بیان اینکه ما لوله های مشابهی را خریداری کرده بودیم که در آن زمان نتوانستم آن را اعلام کنم و تنها یک نفر در ایران از این موضوع اطلاع داشت و بالاترین مقام ارشد نظام نیز از این موضوع به ما خبر دادند و گفت: هیچکس از این موضوع اطلاعی نداشت. .

وی گفت: زمانی که دوستان در حال مذاکره بودند، می دانستیم که طرف مقابل بد دهن و بد دهن است و معظم له فرمودند مراقب باشید بد زبان و بد زبان هستند و ما باید. کارمان را هوشمندانه انجام داده‌ایم.» یعنی علاوه بر اینکه پل های پشت سرمان را خراب نکردیم، پل هایی هم ساختیم که اگر برگشتیم سریعتر برگردیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: گروهی از لوله‌ها به قطر دو تا سه سانتی‌متر و طول سه تا چهار متر، با یک سر و یک ته، وجود داشت که مشابه آن (لوله‌ها) را در همانجا خریداری کرده بودیم. شماره گفتیم میریزیم. اما ما نگفتیم لوله های دیگری داریم و الان آن لوله ها را داریم.

ادعای جنجالی یک بازیگر درباره ریختن بتن در راکتور اراک / چگونه در فتوشاپ در راکتور هسته ای بتن ریختند؟سازه در دست ساخت راکتور اراک در اجرای برنامه جامع اقدام مشترک

بازتاب مردمی موضوعات تخصصی در مجلس

یکی از رویدادهای بی سابقه در تاریخ مذاکرات هسته ای ایران، انتشار شفاف جزئیات فنی مذاکرات برجام به اطلاع عموم مردم بود. این رویکرد برخلاف رویکرد دیپلمات های قبلی مانند سعید جلیلی یا علی باقری بود که مذاکرات هسته ای را زیر سایه اطلاعات محرمانه و محرمانه قرار می دادند. اما متأسفانه در این سال ها عده ای با سوء استفاده از ناآگاهی مردم در موضوعات تخصصی مرتبط با پرونده هسته ای، تلاش مستمری برای دامن زدن به اکاذیب و دستکاری مفاهیم با هدف تعرض به رقیب سیاسی خود داشتند. اکثر عملیات های تخریب توسط اعضای جبهه سیاسی انجام می شود که تحصیلات فیزیک هسته ای ندارند و انتقادات آنها بر اساس درک غیر تخصصی از مسائل فنی هسته ای است.

مواردی مانند ریختن بتن در قلب راکتور اراک، انتشار تصاویر بتن اصلاح شده با فتوشاپ، عدم اطلاع از دلیل ریختن بتن در لوله های قابل تعویض، عدم اطلاع از دلیل تغییر کاربری راکتور اراک و از همه مهمتر عدم اطلاع هماهنگی جزئیات فنی با مقامات بالاتر، برخی را دانسته یا ندانسته از عملکرد دیپلمات ها و دانشمندان هسته ای بدبین کرده است.

به گفته امیرحسین ثابتی، رویکرد مبتنی بر اضطراب سیاسی برای تخریب رقبای سیاسی همچنان ادامه دارد و مشخص نیست چرا حامیان سعید جلیلی در مجلس از خود نمی‌پرسند که آیا در رآکتور اراک بتن ریخته شده است یا خیر. شما شکست خوردید، پس چگونه ظرف 48 ساعت پس از تصویب قانون راهبردی رفع تحریم ها فعال شدید؟!

تبلیغات بنری

منبع : پایگاه خبری fararu

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *