مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

اعتماد به آمریکا ساده‌لوحی و انکار قدرت آن اشتباهی بزرگ‌تر است

۱ دقیقه خوانده شده

تبلیغات بنری


بعدی- آمریکا یکی از معدود کشورهایی است که انتخابات ریاست جمهوری آن بر سایر کشورها تأثیر می گذارد. زیرا تصمیمات اتخاذ شده در دالان های سیاست و حکمرانی در واشنگتن به مرزهای آمریکا محدود نمی شود. ایران یکی از کشورهایی است که در این گروه قرار می گیرد و به همین دلیل رئیس جمهوری که به کاخ سفید می رود برای ایرانی ها مهم است.

به گزارش فردا به زودی مشخص خواهد شد که چه کسی در دفتر بیضی شکل کاخ سفید خواهد نشست. کامالا هریس دموکرات یا دونالد ترامپ جمهوریخواه. دو سوال در این زمینه وجود دارد: تفاوت ترامپ و هریس در رابطه با ایران چیست و سیاست تهران در قبال هر یک از آنها چیست؟ این موضوع در حال گفتگو با صادق ملکی، تحلیلگر ارشد مسائل راهبردی بررسی کردیم.

اعتماد به آمریکا ساده لوحانه است و انکار قدرت آن اشتباه بزرگتری است

المالکی در تشریح اهمیت انتخابات آمریکا به همه در یک گفت: شواهد و شواهد نشان می دهد که با توجه به تأثیر نتایج انتخابات آمریکا بر سیاست و روابط بین الملل، از منظر سیاست خارجی، این انتخابات از اهمیت بیشتری برخوردار است. نسبت به انتخابات آمریکا.» مردم، اما برای سایر نقاط جهان و در بین این کشورها، و برای چندین دوره، انتخابات آمریکا برای ایران و ایرانیان بیش از سایر نقاط جهان اهمیت داشت.

این تحلیلگر سیاست خارجی در پاسخ به این سوال که تفاوت هر یک از نامزدهای پیروز برای ایران چیست، خاطرنشان کرد: این اهمیت علیرغم اینکه چه کسانی وارد کاخ سفید می شوند آنقدر مهم نیست که پیامدهای راهبردی داشته باشد دو حزب و کاندیدا، دموکرات و جمهوریخواه، دارای تاکتیک‌های مشترک و متفاوتی هستند. تأخیر در درک ضرورت تغییر در ایران، امید به پیروزی هریس با در نظر گرفتن واقعیت‌های تلخ سال‌های اخیر، به‌ویژه تحولات سال گذشته، دلیلی برای به تأخیر انداختن تغییرات استراتژیک است آیا ما به جای اینکه خودمان تصمیم گیری کنیم منتظر تغییر یک عامل خارجی هستیم؟

وی افزود: به نظر می رسد عده ای درک درستی از معادلات بین المللی و منطقه ای ندارند و تحت تاثیر توهمات و رویاهایی که در دنیای واقعی نمی توان به آن دست یافت، کشور را در معرض خطراتی قرار داده اند که امروز عواقب آن است. در همه ابعاد سیاسی، امنیتی، اقتصادی و اجتماعی هستند و ما شاهد هستیم.»

مالکی یادآور می شود:ما به عنوان ایران باید تغییر کنیم و اگر این تغییرات را مهندسی نکنیم، ما را به شیوه خود تغییر خواهند داد. سپس این تغییرات می تواند برای مردم و دولت بسیار پرهزینه باشد. برای دموکرات ها و جمهوری خواهان، اسرائیل یک شریک استراتژیک بوده و خواهد بود. هرکس وارد کاخ سفید شود این اصل را نقض نخواهد کرد. اگر جنگ با اسرائیل را جنگ با آمریکا بدانیم و به قدرت طرفین توجه کنیم، این عامل مهمی در کنترل رفتار و سیاست ها در ایران خواهد بود. ما به عنوان ایران نباید حیثیت و اقتدار کشور را به گونه ای تضعیف کنیم که امارات متحده عربی را تهدیدی برای تمامیت ارضی کشور قرار دهد.

این کارشناس حوزه بین الملل با تاکید بر نحوه تنظیم سیاست خارجی در قبال هر دولتی که با آمریکا مواجه است، گفت: سیاست خارجی ایران نباید تابع نظر کاخ سفید باشد . بسیاری از کشورها با آمریکا و اسرائیل مشکل دارند، اما با درک ابعاد و پیچیدگی‌های بازی سیاسی، به گونه‌ای عمل می‌کنند که منافع آنها را تضمین می‌کند، کشورهایشان توسعه می‌یابد و مردمشان احساس راحتی می‌کنند. تغییرات را می توان به تعویق انداخت و مهار کرد، اما ما باید درک کنیم که روند تغییرات در جهان معاصر در نهایت به تغییرات جهانی و نظام بین المللی بستگی دارد.

مالکی افزود: اعتقاد و اعتماد به آمریکا ساده لوحانه است، اما نفی قدرت آمریکا ساده‌لوحانه‌تر است. بر اساس این نظر، هرکس کاخ سفید را در دست بگیرد، در سیاست خارجی خود تغییرات راهبردی ایجاد نخواهد کرد. بنابراین، ما به عنوان ایران باید سیاست هایی را که در چهار دهه گذشته منجر به عدم تامین منافع ملی شده است، تغییر دهیم و خود و سیاست هایمان را بازتعریف کنیم. این مسیر سخت و پردردسر اما ضروری است و تاخیر و تعلل هزینه‌های جبران‌ناپذیری برای ایران و ایرانی خواهد داشت.

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *