انتظارات بورس از دولت چهاردهم چیست؟
۱ دقیقه خوانده شدهبعدی- نوسانات اخیر بازار سهام و حواشی پیرامون آن طی ماه های گذشته برخی سرمایه گذاران به ویژه سهامداران تازه کار را نسبت به آینده این بازار دچار تردید کرده است. اخیراً حسین عبده تبریزی، دکترای بانکداری، درباره نوسانات بازار سهام گفته است: اگر 300 میلیون دلار دارید، آن را در بانک پس انداز کنید، نه در بازار سرمایه.
به گزارش فردا با توجه به دغدغه های مردم بورسا و مسائلی که در دیدار مشاور رئیس جمهور با شرکت های بورسا به وجود آمد، تقابل با حمید میرموینی کارشناس و فعال بورس بحث کنید:
سخنان عبده تبریزی اشتباه گرفته شده است
حمید میرموینی به همه در یک گفت: «با نگاهی به صحبتهای دکتر عبده تبریزی و واکنشها به آن، فکر میکنم درک درستی از سخنان ایشان وجود ندارد، اتفاقاً آقای تبریزی همیشه یکی از حامیان و افراد تأثیرگذار در بورس بوده است و خود ایشان نه. فقط همیشه از بازار حمایت می کرد، اما تمام تلاش خود را برای گرد هم آوردن موسسات انجام داد مخالفت با فعالیت در بورس و شاید بتوان سخنان او را از این جهت تحلیل کرد که بازار سرمایه و ورود به آن کار ساده ای نیست و شاید سرمایه گذاری در این بازار نیاز به دانش بیشتر، تحلیل مناسب و زمان ورود به سرمایه گذاری دارد بازار نیز مهم است و برای ورود به بازار سرمایه نمی توان به شانس اعتماد کرد، بلکه نیاز به دانش کافی وجود دارد.
وی افزود: با توجه به اتفاقاتی که در چند سال گذشته در بورس رخ داده است، بسیار مهم است که افرادی که فاکتورهای ذکر شده را ندارند وارد این بازار نشوند زیرا این افراد ضربه های سخت و جبران ناپذیری را متحمل خواهند شد. ” “طبیعی است که افراد شناخته شده و با تجربه در این بازار نسبت به سرمایه گذاری ها احساس نگرانی یا حتی حذر کنند. صحبت های آقای عبده تبریزی بر اساس شرایط موجود است. حقیقت این است که سرمایه گذاری در بورس کشور به انعطاف پذیری بیشتری نسبت به سایر بورس ها نیاز دارد. بازارها به طور کلی شرایط بازار سهام بسیار متمایز و بی سابقه است و تغییر یا بهبود شرایط نیز نامشخص است و نمی توان با قطعیت گفت که این شرایط در آینده نزدیک به عنوان آمار و شاخص های بورس بهبود خواهد یافت. نشان می دهد که اختلالات و مشکلات در اکثر نقاط جهان ظاهر شده است.
انتظار داریم دولت چهاردهم زیرساخت ها را تقویت کند
این کارشناس بازار سرمایه گفت: معرفی و اجرای برنامه ها با حمایت همه نهادهای ذیربط ضروری است در غیر این صورت هرگونه تلاش و برنامه ریزی بدون ایجاد زیرساخت های مناسب در این بازار به نتیجه نمی رسد در این بازار بازار سهام رشد نمی کند بخش بزرگی از هزینه های اضافی که متحمل می شویم به دلیل مشکلات زیرساختی است که نیاز به بررسی و برنامه ریزی دارد دستیابی به برنامه های بازار با پیش بینی و برنامه ریزی تحقیقاتی در سال های اخیر منجر به شرایط اقتصادی داخلی و بین المللی، سیاست های تنظیم پولی و مالی، قیمت گذاری اجباری، تعیین نرخ خوراک واحدهای تولیدی، افزایش تحریم های بین المللی کشورمان و قطعی برق و گاز شده است. در فصول تابستان و زمستان و… تاثیر منفی بر بورس داشت.
وی افزود: بازار سرمایه نیز در سال های اخیر متاثر از سیاست های اقتصادی دولت ها بوده است و نگاه دولت ها به بازار سرمایه عمیق نبود و شاید دولت ها نگاه نسبی به وضعیت موجود داشته باشند. بازار سرمایه، این درست نیست و بازار سرمایه نیازمند توجه عمیق است تا دولت ها راه خود را پیدا کنند و سرمایه سرمایه گذار را به سمت نهادهای اقتصادی جذب کنند. نکته مهم این است که بورس با توجه به تغییرات اقتصادی تغییر می کند. در صورت مثبت بودن تغییرات، بورس نیز شاهد تغییرات مثبت خواهد بود و اگر این تغییرات منفی باشد، بازار سرمایه نیز در جهت منفی حرکت خواهد کرد. رفتارها و سیاست های سازمان بورس. متأسفانه در دوره مدیریت جدید و سال های گذشته شاهد کار و تأثیر اساسی در زمینه رونق و توسعه بازار سرمایه یا افزایش کارایی بازار سرمایه نبوده ایم. در حال حاضر بزرگترین ریسک در بازار سرمایه سیاست های دولت است. امیدواریم دولت چهاردهم با تقویت زیرساخت های بازار سرمایه و دخالت دادن بازار سرمایه در تحولات اقتصادی کشور و زندگی نکردن از تجربیات تلخ اخیر شاهد رشد بازار سرمایه باشد.
fararu به نقل از همه در یک