مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

انصراف از انتخابات به چه معناست؟

۱ دقیقه خوانده شده
انصراف از انتخابات به چه معناست؟

تبلیغات بنری


انصراف از انتخابات به چه معناست؟بعدی- مهرداد باشن پور وکیل دادگستری; انصراف از انتخابات به نفع کاندیدای دیگر یک استراتژی و تاکتیک رایج و شاید اغلب غیرقابل پیش بینی برای پیروزی بر رقیب است.

اما این گونه عقب‌نشینی‌ها در ساختار سیاسی جمهوری اسلامی ایران جنبه‌های خاص خود را دارد که باید مورد توجه قرار گیرد زیرا این ویژگی‌ها پایه‌های نظام سیاسی هستند، به همین دلیل است که در اصل ۱۱۵ نظام سیاسی ایران، در قانون اساسی «ایمان» یکی از ویژگی های نامزدهای ریاست جمهوری اسلامی تلقی می شود.

ویژگی های مؤمن

امام علی (علیه السلام) معتقد است مؤمن در امور دنیوی راستگو و در کار خیانت نمی کند و در برخورد با مردم صادق و منصف است.

گفتار مؤمن باید صادقانه باشد و در رفتار و کردار و گفتار خود دیگران را فریب ندهد. اصل دوم قانون اساسی جمهوری اسلامی را نظامی مبتنی بر ایمان به خدا، وحی و الهام الهی، نقش سازنده آن در تکامل انسان به سوی خدا، کرامت انسان، ارزش والای او و مسئولیت او در برابر خداوند می داند. موارد ذکر شده در مفاد اصل دوم باید کارگزاران نظام اسلامی را افراد مفروضی دانست که بر اساس مبانی دینی و شرعی باید دارای صفات اخلاقی ممتاز و به همین دلیل اصولی چون عدالت و تقوا باشند. علاوه بر سایر ویژگی ها، از جمله شرایط رهبری 115، تصمیم گرفته شد که بر وفاداری رئیس جمهور تأکید شود. شکی نیست که این خصوصیات با دروغ گفتن، فریبکاری و دستکاری در عمل و قول منافات دارد. عمل خلاف این صفات از مؤمن انتظار نمی رود!

-انصراف از انتخابات

تایید شورای نگهبان از کاندیداهای ریاست جمهوری توسط علما و طلاب در امور شرعی، وضعیت متفاوتی را ایجاد می کند که معمولاً در یک نظام سیاسی که مبتنی بر موازین شرعی نیست، وجود ندارد و کیفیت نظارت آن شورا صرف نظر از صحت و سقم آن، وجود ندارد. نادرستی، اهمیت این وضعیت را افزایش می دهد.

نامزدهای ریاست جمهوری با تصویب شورای نگهبان که بر اساس موازین و موازین شرعی است، موظف به رعایت شرایط مقرر در قانون اساسی هستند و نظارت اختیاری بر امور مربوط به این تصویب نامه خواهد بود. در حد توانش حتی پس از احراز صلاحیت نامزد و اذعان شورای نگهبان به این امر.

علاوه بر این تبلیغات انتخابات در جمهوری اسلامی ایران با هزینه بیت المال از طریق صدا و سیما انجام می شود در حالی که چنین رویه ای در بسیاری از کشورها مرسوم نیست و هزینه اعلام انتخابات در هیچ کشوری به بودجه عمومی تحمیل نمی شود. . جاده. استفاده از اموال عمومی برای تبلیغات مستلزم آن است که نامزدها با مردم و مخاطبان خود صادق باشند و استفاده از امکانات عمومی و دولتی را برای اهداف سیاسی خاص مصادره آشکار و آشکار نکنند. انصراف پس از اعلام به معنای سوء استفاده آشکار از این امکانات و احساسات و عواطف عمومی علیه منافع آنها به خاطر منافع شخصی یا جمعی است و بدون شک این راه مومن نیست!

بنابراین خروج از نهاد سیاسی و حقوقی انتخابات در جمهوری اسلامی ایران پس از استفاده از بودجه و اموال عمومی به نفع شخص یا گروهی خاص، مغایر با موازین قانون اساسی، اخلاقی و شرعی است زیرا:

اولاً: رئیس جمهور باید مؤمن باشد و دروغ گفتن مؤمن بر اساس آموزه های دینی و شرعی جایز نیست و در عمل از فریب و فریب اجتناب کند.

ثانیاً: انصراف از انتخابات در پایان تبلیغات انتخاباتی سوء استفاده از بیت المال محسوب می شود و اگر همراه با سوء نیت نباشد، ضمانت قانونی ناشی از سهل انگاری و اتلاف بیت المال در جهت منافع شخصی است.

ثالثاً: عدم رعایت اصول تفصیلی، ماهیت انصراف را تبدیل به تبانی می کند و تبانی در این سطح و در این مقام، صرف نظر از اینکه بتوان آن را جرم تلقی کرد، نقض صریح مفاد قانون اساسی است. به همین دلیل صلاحیت انصراف باطل است.

چهارم: احراز صلاحیت افرادی که سابقه انصراف دارند نیز خلاف قانون اساسی است.

کلام پایانی این است که ارتکاب چنین اعمال و اعمالی به هر شکل و توجیهی بر اساس موازین شرعی و شرعی منجر به تضعیف اعتماد عمومی و گسترش آشکار نهاد «انتخابات» می شود، وضعیتی که اکنون می تواند به وضوح احساس شود و من فهمیدم.

تبلیغات بنری

fararu به نقل از همه در یک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *