مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

اگر تا زمان تحلیف ترامپ، حماس گروگان‌ها را آزاد نکند چه خواهد شد؟

۱ دقیقه خوانده شده

تبلیغات بنری


اگر حماس در مراسم تحلیف ترامپ گروگان ها را آزاد نکند چه؟

آینده جان هالتی وانگرتحلیلگر ارشد بخش روابط بین الملل مجله فارین پالیسی

به گزارش فراو از مجله “فارین پالیسی”.دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا روز سه‌شنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی هشدار داد که «اگر گروگان‌ها تا زمان روی کار آمدن من آزاد نشوند، خاورمیانه با بحران شدیدی مواجه خواهد شد». وی افزود: «این برای حماس و صادقانه بگویم، برای هیچ کس دیگری خوب نخواهد بود». اما ترامپ در مورد ماهیت تهدید و اینکه در صورت عدم رعایت ضرب الاجل چه خواهد کرد چیزی نگفت. همچنین تیم وی به درخواست فارین پالیسی برای اظهارنظر درباره این بیانیه و وضعیت قرارداد گروگان گیری غزه پاسخی نداد.

ترامپ و خاورمیانه؛ وعده اجتناب از جنگ یا ورود به بحران؟

هشدار ترامپ به حماس در حالی مطرح شد که خاورمیانه یکی از خشن ترین دوران خود را سپری می کند. این وضعیت سؤالات جدی در مورد تمایل رئیس جمهور منتخب برای مقابله با درگیری در منطقه ای ایجاد کرده است که او در طول مبارزات انتخاباتی وعده داده بود از “جنگ های جدید” جلوگیری کند.

جاناتان پنیکوف که از سال 2015 تا 2020 به عنوان معاون اطلاعات ملی خاورمیانه در شورای اطلاعات ملی خدمت می کرد، به فارین پالیسی گفت: «این تهدید ترامپ احتمالاً برای تحت فشار قرار دادن حماس طراحی شده است تا جایی که این گروه متقاعد شود که معامله با رشد دولت بایدن بهتر از برخورد با دولت ترامپ خواهد بود. به همین دلیل است که حماس باید هر چه زودتر به توافق برسد».

ژنرال جوزف ووتل، فرمانده سابق ستاد مرکزی آمریکا از سال 2016 تا 2019 در گفت و گو با خبرگزاری “فارین پالیسی” گفت: ترامپ با تعیین ضرب الاجل 20 ژانویه برای آزادی گروگان ها تلاش می کند تا احساس فوریت و فشار بیشتر بر روند. »

ووتل که اکنون از اعضای ارشد موسسه خاورمیانه است، خاطرنشان کرد که اگر جنگ بین اسرائیل و حماس در روز تحلیف وی ادامه یابد، بعید است ترامپ به استفاده از نیروی نظامی آمریکا متوسل شود. وی خاطرنشان کرد که ترامپ احتمالاً حمایت بیشتری از فعالیت‌های نظامی اسرائیل در غزه خواهد کرد، اما با توجه به “سطح تخریب” قبلی در منطقه، تصور تأثیر بیشتر از این اقدامات دشوار است.

محدودیت کمک های بشردوستانه به غزه؛ یک گزینه بحث برانگیز در سیاست ترامپ

گزینه احتمالی دیگر حمایت ترامپ از محدودیت‌های بیشتر اسرائیل برای کمک‌های بشردوستانه به غزه است، پیشنهادی که قبلاً توسط بنیامین نتانیاهو معاون نخست‌وزیر اسرائیل ارائه شده بود. اما این اقدام ممکن است با انتقادات داخلی و بین المللی مواجه شود و تأثیر محدودی بر تصمیمات حماس داشته باشد.

بیش از یک سال است که تلاش‌های مذاکره‌کنندگان بین‌المللی برای دستیابی به توافقی برای آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس بین اسرائیل و حماس ناموفق بوده است. با این حال، میانجیانی از ایالات متحده، قطر و مصر همچنان در دوحه قطر برای دستیابی به توافق در حال مذاکره هستند.

جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، که دولتش امیدوار است قبل از پایان دوره ریاست جمهوری خود به آتش بس دست یابد، روز پنجشنبه نسبت به احتمال آتش بس ابراز خوش بینی محتاطانه کرد. بایدن به خبرنگاران در کاخ سفید گفت: «ما پیشرفت واقعی داشته‌ایم و من همچنان امیدوار هستم که بتوانیم تبادل زندانیان را انجام دهیم.

در همین حال استیو ویتکاف، فرستاده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه روز جمعه برای پیوستن به مذاکرات وارد دوحه شد. ویتکاف در یک کنفرانس خبری در مار-آ-لاگو گفت که مذاکره کنندگان “پیشرفت های زیادی” داشته اند و افزود: “من واقعا امیدوارم که بتوانیم اخبار خوبی از رئیس جمهور قبل از روز تحلیف دریافت کنیم.”

دنیس راس: احتمال معامله کمی بیش از 50 درصد است

با وجود این علائم مثبت، هیچ تضمینی وجود ندارد که تا 20 ژانویه به توافق برسد. دنیس راس، یکی از همکاران ارشد مرکز سیاست خاور نزدیک مستقر در واشنگتن، گفت: «در حال حاضر، کمی بیش از 50 درصد احتمال توافق وجود دارد. موانع زیادی باقی مانده است – حماس می خواهد قبل از اتخاذ رویکردی مرحله ای، در پایان جنگ تضمین کند، اما نتانیاهو همچنان از دادن چنین تضمینی امتناع می کند.

یکی از موضوعات کلیدی در مذاکرات، تعداد گروگان های زنده ای است که حماس آزاد می کند و همچنین تعداد اسرای فلسطینی که این گروه از اسرائیل خواسته است. دنیس راس گفت: «اما دلیلی که من احتمال معامله را کمی بیش از 50 درصد می‌بینم، چیزی است که شما ممکن است «اثر ترامپ» نامید. حماس احتمالاً می خواهد این توافق را تا 20 ژانویه تکمیل کند، زیرا معتقد است که اگر آتش بس قبل از شروع دوره ریاست جمهوری ترامپ برقرار شود، پس از ورود او به کاخ سفید نمی خواهد جنگ را از سر بگیرد.

با این حال، یکی از ابهامات مهم تلاش های ترامپ برای مذاکره برای آزادی گروگان ها، موضع نخست وزیر اسرائیل است. بنیامین نتانیاهو که با انتقاد شدید خانواده‌های گروگان‌ها و اتهامات ایجاد مانع در مذاکرات مواجه شده است، می‌تواند به چالشی جدی در این روند تبدیل شود. اگرچه نتانیاهو و ترامپ متحدان دیرینه ای بوده اند، اما نخست وزیر اسرائیل با یک دولت ائتلافی شکننده مواجه است که اعضای راست افراطی تهدید می کنند در صورت پذیرفته شدن آتش بس، دولت او را سرنگون خواهند کرد.

جاناتان پنیکوف، یکی از مقامات سابق شورای اطلاعات ملی، درباره موضع نتانیاهو گفت: ضرب الاجل 20 ژانویه برای نتانیاهو اهمیت زیادی ندارد مگر اینکه او مانع واقعی توافق باشد. او گفت: «اگر حماس واقعاً توافق را امضا کند، فشار بر نتانیاهو افزایش می‌یابد، زیرا او تقریباً هر کاری را انجام می‌دهد – به جز فروپاشی ائتلافش – برای شروع دور دوم ترامپ با شرایط خوب.»

تبلیغات بنری

منبع : پایگاه خبری fararu

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *