مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

اینجا پول می‌دهند تا خونریزی تماشا کنند!

۱ دقیقه خوانده شده

تبلیغات بنری


بعدی- یک تلسکوپ در بالای تپه مشرف به نوار غزه نصب شده است. اینجا، در حومه سدروت، می توانید 5 شیکل (واحد پول اسرائیل) بپردازید و صحنه های واقعی جنگ در نوار غزه را 25 برابر بزرگتر ببینید. “وای…” ستون های دود از مناطق مختلف نوار غزه به هوا برمی خیزد، مردم در حالی که از تلسکوپ نگاه می کنند با هیجان فریاد می زنند.

به قول همه در یک به نقل از مجله اشپیگل; مردمی که جنگ غزه را از طریق تلسکوپ تماشا می کنند خوشحال هستند. زوج های مختلف عکس می گیرند و بچه ها بازی می کنند. یک اسرائیلی با رضایت سیگار می کشد. مهمانان از مناظر زیبا و امکانات خوب همراه با گزینه های پرداخت معقول قدردانی می کنند.

هدر فنتون و چهار دخترش در کنار تلسکوپ هستند. هر وقت انفجار شدیدی در نوار غزه رخ می دهد، فریاد می زنند. ساختمان های این منطقه فوراً با حملات هوایی یا توپخانه فرو می ریزند. این خانواده در اوج هیجان، می گویند: “چقدر خوشگله! چقدر خوشگله! خدا رو شکر!”

*خانواده هدر فنتون او در بالای تپه ای در سدروت، جنگ غزه را از طریق تلسکوپ تماشا می کند

اینجا برای تماشای خونریزی پول می دهند!
تنها چند کیلومتر دورتر از محلی که تلسکوپ در آن قرار دارد، شهرهای بیت لاهیه و بیت حانون در فلسطین قرار دارند. هر دو شهر تقریباً به طور کامل ویران شده اند. فنتون، برخلاف نوار غزه، آینده را در اسرائیل می بینیم. ما طرفدار توسعه شهرک‌های غزه هستیم.

فرصت طلبی اسرائیل برای تحقق ایده “اسرائیل بزرگ”

فنتون می گوید: «خداوند به ما وعده سرزمین اسرائیل را داده است و غزه بخشی از آن است. فنتون 38 ساله و مادر هفت فرزند است. عینک آفتابی و گوشواره نقره ای زده و موهایش را با روسری بسته است. پدربزرگش سال ها پیش از یمن به فلسطین آمد. او در شهر عسقلان زندگی می کند و سال ها آرزوی داشتن خانه ای در نوار غزه را دارد.

حالا فنتون معتقد است که تا رسیدن به آرزویش فاصله زیادی ندارد. او می گوید: غزه جایی است که من دوست دارم در آن زندگی کنم، شهری در نوار غزه ساخته شود و نام آن یشایی است، یشایی یعنی هدیه خدا.

وقتی از او پرسیدیم که آیا با مردم غزه به ویژه مادران و کودکان کشته شده در این منطقه همدردی می کند؟ او گفت: چه کسی در جایی می ماند که این همه بمب روی آنها می افتند، آنها می توانستند خیلی وقت پیش فرار کنند. با این حال، وی افزود، برای اروپا، کانادا و مصر منطقی تر است که به جای ارسال کمک، فلسطینی ها را به عنوان پناهنده بپذیرند. اعراب کشورهای دیگر در مقایسه با نوار غزه زندگی بهتری خواهند داشت.

احیای شهرک‌های اسرائیلی در نوار غزه، آرزوی اصلی و بزرگ افراط‌گرایان راست‌گرای اسرائیلی است که اکنون در دولت نتانیاهو حضور دارند. در ماه‌های گذشته، برخی از وزرای اسرائیل ایده‌هایی مانند اخراج فلسطینی‌ها به بیابان‌های خشک یا انداختن بمب اتمی بر نوار غزه را مطرح کرده‌اند. این واقعیت که آنها اکنون بر شهرک سازی در نوار غزه تاکید می کنند نیز با این ایده ها سازگار است. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل مدعی شد که شهرک سازی در غزه مشخص نیست و اسرائیل قصدی برای اشغال دائم غزه یا آواره کردن غیرنظامیان آن ندارد.

اما اکنون بیش از یک سال از آغاز جنگ غزه می گذرد و جمعیت حدود 2 میلیون و 300 هزار نفری غزه بارها آواره شده اند و بسیاری از نقاط نوار غزه به طور کامل ویران شده و بیش از 45 هزار نفر فلسطینی ها کشته شده اند. و حوادث ناگوار زیادی در منطقه مذکور رخ داده است، به نظر می رسد اسرائیلی ها در حال آواره کردن مردم فلسطین در غزه، شهرک سازی و اشغال نظامی آن هستند. به بیان ساده، اسرائیلی ها عمدتاً بسترهای لازم را برای اجرای این برنامه ها فراهم کرده اند.

الحاق سرزمینی و پاکسازی قومی

اشپیگل با کارشناسان نظامی، سربازان، امدادگران بشردوستانه، حامیان شهرک سازی در نوار غزه و فلسطینی های ساکن در شمال نوار غزه گفتگو کرد. آنچه آنها گفتند نشان می دهد که ارتش اسرائیل تنها بر مبارزه برای آزادی زندانیان تحت کنترل حماس یا نابودی جنبش مذکور متمرکز نیست. بلکه معتقدند توجه این ارتش سال هاست که معطوف به اشغال نوار غزه بوده است.

آنها برنامه ای برای اسکان مجدد مردم غزه و البته اخراج آنها از مناطقی که سال ها در آن زندگی می کنند، به ویژه در شمال نوار غزه دارند. آنها در عین حال تاکید می کنند که مقدمات لازم برای ساخت شهرک های اسرائیلی در غزه تکمیل شده است. بنابراین، چه آتش بس در غزه باشد چه نباشد، این روزنامه ها باقی خواهند ماند.

موشه یعلون، ژنرال سابق اسرائیلی می‌گوید: “مسیری که ما در پیش گرفتیم شامل الحاق غزه به اسرائیل و البته پاکسازی قومی است. دیگر بیت لاهیه وجود ندارد. همین معادله در مورد بیت حانون نیز صادق است. ارتش اسرائیل نیز چنین کرده است. حضور در جبالیه حضور فعال نظامی دارد و در واقع شمال غزه هدف پاکسازی قومی جدی است، اسرائیل عملاً در حال تبدیل شدن به یک کشور فاشیست و جذامی در عرصه بین المللی است.

موشه یالون می داند که در مورد چه چیزی صحبت می کند. او فرمانده ارتش اسرائیل و البته زمانی وزیر جنگ دولت نتانیاهو بود. او در سال 2014 زمانی که اسرائیل به نوار غزه حمله کرد، وزیر جنگ اسرائیل بود. این جنگ یکی از خشن ترین و خونین ترین حملات اسرائیل علیه فلسطینیان قبل از عملیات 7 اکتبر 2023 توسط حماس بود که در آن حداقل دو هزار فلسطینی در جریان جنگ جان خود را از دست دادند.

دور از نوار غزه یک اسرائیلی زندگی می کند که این منطقه را به خوبی می شناسد. سایت های جنگی را به دقت رصد می کند و از ماهواره ها و داده ها و عکس های مختلف در این زمینه استفاده می کند. ایال وایزمن معتقد است که مشاهده تغییرات در محیط جنگ برای تعیین راهبردهای جنگ و البته تعیین اهدافی که باید دنبال شود بسیار مهم است. او استاد کالج گلداسمیت در لندن است و همچنین یک آژانس تحقیقاتی را تأسیس کرد. از زمان شروع جنگ غزه، او و تیمش در حال تحقیق در مورد چگونگی تغییر جغرافیای نوار غزه توسط ارتش اسرائیل بوده اند.

وایسمن معتقد است که ویرانی در غزه بی دقت و آشفته ایجاد شده است. او می گوید آنچه ما در جنگ غزه می بینیم ویرانی کامل است. نه تنها خانه های مردم، بلکه زیرساخت های عمرانی مانند آب و فاضلاب، شبکه برق و … نیز مورد توجه قرار گرفته است. به گفته وی، تنها هدف از چنین حملاتی می تواند جلوگیری از بازگشت فلسطینیان به خانه های خود باشد. مردم غزه همان فلسطینی هایی هستند که قبلاً از محل سکونت اصلی خود اخراج شده بودند و اکنون دوباره با این مشکل مواجه شده اند. وایزمن تاکید می کند آنچه در غزه می بینیم تکرار تاریخ است و باید در قالب یک روند تاریخی درک شود.

گلوله باران مداوم

جایی که اسرائیلی‌هایی مانند هیدر فنتون می‌خواهند خانه جدید خود را در غزه بسازند، محمد کیلانی فلسطینی برای زنده ماندن تلاش می‌کند. این وکیل فلسطینی متولد بیت لاهیه است و 38 سال سن دارد. او در نوار غزه بزرگ شد و سه دختر دارد. فرزند بزرگ او چهار ساله و دوقلوهایش دو سال و نیم هستند. تنها پس از شروع جنگ غزه، خانه اش ویران شد و اکنون به گفته خودش خانه اش به کلی ویران شده است. او و خانواده اش متواری بودند. آنها تاکنون هشت بار آواره شده اند.

اشپیگل در اوایل دسامبر با کیلانی تماس گرفت. او فقط گاهی به اینترنت دسترسی دارد و تلفن همراهش را با باتری های خورشیدی شارژ می کند. از زمان آغاز جنگ در غزه، آنها به سختی به آب، غذا و دارو دسترسی دارند. پوشک و شیر برای فرزندان محمد کمیاب است. آنها به گوشت و سبزیجات دسترسی نداشتند و گاهی مجبور بودند از حیوانات مختلف تغذیه کنند. با این حال، آنها همچنان در شمال غزه باقی مانده اند. محمد می گوید که این منطقه هیچ تفاوتی با سایر مناطق نوار غزه ندارد و همه جا خطرناک است.

*محمد کیلانییک وکیل فلسطینی از شمال نوار غزه. خانه اش را از دست داد و بارها همراه خانواده آواره شد

اینجا برای تماشای خونریزی پول می دهند!
او می گوید تا پایان ماه سپتامبر، وضعیت فاجعه بار بود. با این حال، محمد کیلانی تاکید می کند که دو ماه گذشته مصیبت بارترین روز برای او و خانواده اش از آغاز جنگ بوده است.. تقریباً یک سال پس از عملیات 7 اکتبر 2023، ارتش اسرائیل شروع به محاصره و ایجاد منطقه نظامی بسته در بیت حانون، بیت لاهیه و جبالیه کرد. از آن زمان تقریباً هیچ غذا، آب و سوختی به این مناطق نرسیده است. هزاران نفر مجبور به ترک خانه های خود در این منطقه شده اند، اما بر اساس برآوردهای سازمان ملل، حدود 75000 نفر هنوز در شمال نوار غزه زندگی می کنند.

شمال غزه چیزی جز تلی از آوار نیست

محمد کیلانی می گوید مدام زیر آتش جنگنده ها، پهپادها و توپخانه هستند. اسرائیلی ها فلسطینی ها را دستگیر می کنند و انواع تفتیش ها را انجام می دهند. پناهگاه ها امن نیستند. هیچ غذایی وجود ندارد. هرکسی که در خیابان ظاهر شود مورد هدف سربازان اسرائیلی قرار می گیرد. بولدوزرهای اسرائیلی همه چیز را ویران می کنند. می گوید من دیگر بیت لهیه را نمی شناسم. جایی که بیشتر عمرم را سپری کردم. محمد اصرار دارد که تنها چیزی که می بیند کوهی از خرابه است.

کیلانی با استناد به خاطره‌ای می‌گوید زمانی که یکی از پناهگاه‌های مردم هدف قرار گرفت، برای نجات مردم بی‌گناه شروع به آواربرداری با دستان خود کرد. اما سربازان اسرائیلی به سوی آنها شلیک کردند. البته آنها توانستند یک زن فلسطینی را نجات دهند. از قضا زمانی که زن مجروح و فرزندانش در گاری بودند و به بیمارستان منتقل می شدند مورد حمله اسرائیلی ها قرار گرفتند و کشته شدند. او می گوید هرگز این حادثه را فراموش نمی کند. به گفته بسیاری از سازمان‌های بین‌المللی، بمباران مناطق غیرنظامی غزه توسط اسرائیل امری عادی است.

لاشه هایی که سگ ها می خورند

افراد مجروح، به ویژه در شمال غزه، درمان بسیار کمی دریافت می کنند. تنها یک بیمارستان هنوز در بخش شمالی نوار غزه فعال است. کارکنان مراقبت های بهداشتی و البته بیماران و زخمی های فلسطینی هدف بازداشت و اخراج نیروهای اسرائیلی قرار گرفتند. محمد کیلانی می گوید بسیاری از افرادی که در نوار غزه جان خود را از دست می دهند، نام و نشانی ندارند. او می گوید برخی از اجساد مدت ها زیر آوار مانده و توسط سگ ها خورده می شود. در واقع، آنها حتی یک تشییع جنازه یا دفن ساده را هم تجربه نمی کنند.

*تصویر اجساد فلسطینی در مجتمع بیمارستانی کمال عدون در بیت لاهیه واقع در شمال نوار غزه.

اینجا برای تماشای خونریزی پول می دهند!
محمد کیلانی و دیگرانی که با اشپیگل مصاحبه کرده اند، تاکید کرده اند که ارتش اسرائیل عمداً غیرنظامیان و اهداف غیرنظامی را هدف قرار می دهد تا راه را برای خروج کامل مردم فلسطین از نوار غزه هموار کند.

تبلیغات بنری

منبع : پایگاه خبری fararu

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *