این سالاد خیار جذاب را از دست ندهید!
۱ دقیقه خوانده شدههمه در یک سالاد همیشه بسیار محبوب است! از پیش غذا گرفته تا غذای جانبی، همیشه پای سالاد وجود دارد. وقتی هیچ مرجعی سر میز نباشد، به نظر می رسد که میز چیزی اساسی را از دست داده است. سالادها آنقدر متنوع، هیجان انگیز و رنگارنگ هستند که بی پایان هستند. مثلاً در رستوران ها معمولاً یک میز مخصوص فقط برای سالاد در نظر گرفته می شود و به نظر می رسد هر کدام به شما چشمکی می زنند. سالادها در اصل به عنوان پیش غذا سرو می شوند، اما گاهی اوقات آنقدر غذاهای خوشمزه و سالم دارند که به خودی خود یک وعده غذایی اصلی به حساب می آیند. مثلا اگر سالاد سزار را به تنهایی بخورید آنقدر احساس سیری می کنید که جایی برای غذا باقی نمی ماند و حالا سالاد ماکارونی جای خودش را دارد. سالادها با سبزیجات مختلفی مانند خیار، گوجه فرنگی، کلم، کاهو، هویج، خیار شور، زیتون، تخم مرغ، سیب زمینی، فلفل دلمه ای، مرغ، قارچ و غیره تهیه می شوند که هر کدام سس مخصوص به خود را دارند. سالاد خیار یکی از خوشمزه ترین سالادهای سرد است که می توان آن را به روش های مختلف و با انواع سبزیجات و مواد اولیه تهیه کرد. در این مطلب می خواهیم سالاد خیار متمایز و بسیار خوشمزه با سس متمایز را به شما آموزش دهیم که از آن راضی نخواهید شد. اگر می خواهید این بار یک غذای سالاد جدید و فوق العاده روی میز ناهارخوری داشته باشید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
مواد لازم
خیار: 4 عدد
– پیاز قرمز: 1 عدد
– شوید تازه: 1 دسته
پنیر فتا: 2 کبریت
گردوی خرد شده: نصف پیمانه
زیتون بدون هسته: 10 عدد
ماست یونانی: نصف فنجان
سس مایونز: 2 قاشق غذاخوری
فلفل سیاه و نمک: به میزان لازم
طرز تهیه
برای تهیه سالاد خیار خوشمزه، خیار را حلقه حلقه کرده و در ظرفی بریزید. پیاز قرمز خرد شده را به همراه شوید خرد شده، گردوی خرد شده، زیتون خلال شده و پنیر رنده شده به خیار اضافه کنید. برای تهیه سس باید ماست یونانی، سس مایونز، فلفل سیاه و نمک را مخلوط کرده و روی مواد سالاد بریزید و مواد را هم بزنید تا کاملا با سس آغشته شود. سالاد آماده شده را به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا طعم ها با هم مخلوط شوند. بعد از این مدت سالاد خوشمزه و جذاب خیار آماده سرو است، میل کنید.
نکات مهم
1- در گذشته از پنیر صرفا سر سفره صبحانه استفاده می شد. امروزه از پنیر در تهیه و پخت انواع غذاها استفاده می شود. پنیر فتا (در آب نمک رسیده) نوعی پنیر با ریشه یونانی و شبیه پنیر لکوان است. ارزش غذایی این پنیر بسیار بالاست، زیرا حاوی مقادیر زیادی کلسیم و ویتامین های گروه B است. این پنیر نسبتاً شور به حساب می آید، بنابراین توصیه می شود در نمک زدن به غذاهای حاوی پنیر فتا دقت کنید.
2- اگر بخواهیم کاربرد انواع پیاز را به اختصار توضیح دهیم باید از پیاز زرد شروع کنیم که معروف ترین اعضای خانواده پیاز هستند. این پیاز بهترین انتخاب برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً شبیه پیاز قرمز است و می توان آن را به صورت خام خورد یا در سالاد و دیپ استفاده کرد. این پیازها برای غذاهای مکزیکی نیز بهترین انتخاب هستند. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به دلیل رنگ زیبایی که دارد می توان از آن برای تزیین ظرف غذا استفاده کرد. علاوه بر این، انتخاب خوبی برای باربیکیو، سالاد و ساندویچ است. پیاز قرمز به غذا طعم کافی نمی بخشد. بنابراین معمولاً برای پخت و پز استفاده نمی شوند.
3- زیتون یکی از لذیذترین و مفیدترین غذاهای قابل خوردن با غذا به شمار می رود که لذت خوردن آن را دو چندان می کند و همچنین ارزش غذایی بالایی دارد. زیتون سیاه به دلیل داشتن ویتامین A می تواند سلامت چشم و بینایی را بهبود بخشد. برخی از مطالعات انجام شده توسط دانشمندان ثابت کرده است که خوردن زیتون سیاه تا حدودی درد مفاصل را تسکین می دهد. زیتون سیاه حاوی برخی خواص ضد التهابی قوی است که می تواند از بیماری های قلبی عروقی جلوگیری کند. مصرف منظم زیتون سیاه می تواند به تنظیم سطح قند خون کمک کند.
اکنون که برخی از خصوصیات زیتون را می دانید، ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید: اگر زیتونی که خریداری کرده اید تلخ است، چگونه باید تلخی آن را از بین ببرید؟
انواع زیتون ها تلخ هستند و راه رفع تلخی آن شستن چند بار با آب است. یعنی باید زیتون ها را سه تا چهار بار بشویید. سپس بعد از هر بار شستشو آن را در آب نمک قرار دهید تا طعم خوبی پیدا کند. بعد از از بین رفتن تلخی زیتون ها، دوباره آن ها را با مقدار نمک دلخواه در آب نمک بریزید. سپس دو قاشق غذاخوری روغن زیتون و یک قاشق گلبرگ روی زیتون ها می ریزیم و در جای خنک غیر از یخچال نگهداری می کنیم.