مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

بین سطور سخنرانی جنجالی سردار بهروز اثباتی

۱ دقیقه خوانده شده

تبلیغات بنری


آینده 27 آذرماه بود که فایل صوتی 57 دقیقه ای از سخنرانی یک مقام نظامی در رسانه های داخلی منتشر شد و به سرعت مورد توجه قرار گرفت. این سخنرانی خطاب به سردار سرتیپ بهروز تفتانی (ابو امیر) رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سوریه است. این سخنرانی دقیقاً در کجا ایراد شده است، اما یکی از مساجد تهران است. فایل صوتی از کیفیت بالایی برخوردار است. اصل گفتگوهای مثبت منکر نشد و تنها دو تن از کارمندان دولت در زمان سید ابراهیم رئیسی به قسمت مربوط به سفر رئیس جمهور سابق به دمشق واکنش نشان دادند.

به گزارش فردا قسمت هایی از سخنان سردار مفتانی را می توان تعجب آور خواند. مانند زمانی که او با خاموشی های مکرر در شهرها مواجه می شد، خانه های رهبران حزب بعث را به برق پادگان های ارتش وصل می کرد، بخاری دیزلی را در اتاقی راه اندازی می کرد تا بچه ها یخ نزنند، و ارتش و ژنرال هایی که در حال اخاذی بودند. از مردم پول می گیرد و در مورد مسائل دیگر صحبت می کند. بخش هایی از این گفتگوی مثبت بازتاب گسترده ای در شبکه های اجتماعی و رسانه های جمعی داشت.

خستگی اسد، خیانت به روسیه و غفلت از رئیسی

سرتیپ دوم بهروزی مفتانی

خستگی اسد

فروپاشی ارتش و سیستم امنیتی اسد در برابر حمله مخالفان مسلح آشکار است. سوریه در کمتر از 12 روز سقوط کرد و اسد به مسکو پناه برد. واضح است که بشار اسد از وضعیت فعلی در ازای صحبت های مثبت بهروز خسته شده است.

– خیلی ها از من می پرسند که آیا بشار خیانتکار بود؟ آیا او این کار را از روی عمد انجام داده است؟ نه، آقای بشار به مقاومت اعتقاد داشت، اما تعریف ایشان از مقاومت با تعریف ما از مقاومت بسیار متفاوت بود. وی نقش سوریه در درگیری ها را بسیار محدود دانست.

– وقتی طوفان الاقصی به پا شد، بلافاصله از طریق سفیر، فرماندهان خود و حتی وزیری که به منطقه آمده بود، اعلام کردیم که اکنون وقت حمله به سوریه و بخشی از سرزمین هایی است که اسرائیل از آنها لعنت کرده است آن را برگرداند. . ما هم حمایت می کنیم، حزب الله و فلسطین فعال هستند و رژیم صهیونیستی در اوج ضعف است. گفتند نه؛ من فقط سکوی پشتیبانی شما در مقاومت هستم. اگر می خواهید با هواپیما اسلحه بیاورید و بجنگید. من به جنگ با اسرائیل نخواهم رفت. این بهترین تعریف مقاومت در سازمان او بود. [..]همان نقشی که بعد از جنگ 33 روزه داشت، گفت من همان نقش را بازی می کنم در حالی که همه روابط منطقه تغییر کرده است.

خستگی اسد، خیانت به روسیه و غفلت از رئیسی

– آقای بشار می خواست، اما دیگر اراده نداشت، حزب با او نبود و ارتشی هم در اختیار نداشت. [..]فرماندهانی که در این هشت روز بعد از حلب با بشار ملاقات کردند – من خودم به جلسات نظامی نرفتم – اما یکی از فرماندهان بسیار ارشد ما که به بشار آمد و مخفیانه رفت، گفت این تحریف است. من هر چه بگویم بچه های حشدالشعبی حاضرند ضربه بزنند، روس ها را صدا بزنند، چون وقتی وارد شوند، آمریکایی ها و اسرائیلی ها بچه ها را می کشند. نیم ساعت صحبت کردیم، بالاخره بشار گفت خودت با روس ها تماس می گیری.

– مدیر پشتیبانی مادی و فنی ما داشت پرواز می کرد، خدا شاهد بود، دنبال هزار نخ برای بچه ها بود. در نهایت به او بی توجهی کردند. زمانی که حمص در محاصره بود، یک هواپیما از عراق رفت و آمد کرد تا به ما اسلحه برساند، اجازه ورود به مرز سوریه را ندادند و برگشتند. ما چیزهای زیادی داریم. به هر حال ما تسلیم نشدیم اما نیازی به جنگیدن برای او نبود.

فساد و شکست داخلی نظام سوریه

این مقام عالی رتبه نظامی در بخشی از سخنان خود برای تشریح اوضاع سوریه و بیان دلایل سقوط رژیم بعث علیه قیام مردمی و تحرکات مسلحانه نمونه هایی را بیان می کند.

– وضعیت سوریه در دو سال اخیر بدتر شده است. اکثر شهرهای سوریه در هر 24 ساعت حداقل یک ساعت برق دارند. به جز شهر دمشق که هر چهار ساعت یکبار برق قطع می شد و هر دو ساعت یکبار برمی گشت. در شهر حلب 6 ساعت برق بود و 2 ساعت روشن بود. در ریف دمشق که در آن زمان آشتی بود و هنوز تحت سلطه نیروهای مسلح بود – حرکت کردند و دمشق را گرفتند – شبی 25 دقیقه برق داشتند. آنها خط برقی به نام برق اصغری یا خبر عسکریه ساختند که نام آن پادگان بود و قرار بود برق مراکز نظامی را تامین کند، اما در واقع این سیم ها به خانه اعضای حزب بعث می رفت.

– [شهید کیومرث پورهاشمی فرمانده نیرو‌های حلب در ایران به من گفت]ژنرال که فرمانده این خط است، ارتش باید از مردم پول بگیرد و هر ماه 100 میلیون لیره به او بدهد. در غیر این صورت همه چیز را به عسکری (اداره امنیت ارتش) می سپارد. وقتی وضعیت سازمان اینگونه است، چرا ارتش باید بجنگد؟ چرا یک سرباز باید بماند؟ (افشمی در بخشی دیگر از فایل صوتی خود چگونگی کشته شدن شهید پورهاشمی توسط دو مامور امنیتی سوری را توضیح می دهد.)

خستگی اسد، خیانت به روسیه و غفلت از رئیسی

تعویض لباس سربازان سوری قبل از فرار

– خط اول شکسته شد، ارتش سوریه باید 400 نفر را در آنجا مستقر می کرد. در کنار هاشم [شهید پورهاشمی]من به آن 40 رفتم، آنها استعداد واقعی قدرتشان بودند. 360 نفر رشوه دادند و به خانه او رفتند. اینها را دیدیم و گفتیم.

– خودروهای عراقی که می آمدند [برای زیارت]برای سیده زینب، اولین پاسگاه مربوط به فرقه رابعه است که فرمانده آن ماهر اسد معالون است. ماهر اسد پول بیشتری گرفت. رانندگان اتوبوس عراقی که می خواستند به زیارت حضرت زینب(س) بروند، باید 100 دلار از پنجره بیرون می آوردند تا در هنگام عبور اتوبوس متوقف نشوند. یک بار از آنجا رد شدم دیدم تمام اتوبوس پرت شده است بیرون. ما در فرقه خاخام تماس داشتیم، به عربی گفتم اینجا چه کار می کنند؟ گفت رشوه ندادند، 100 دلار می دهد و آزاد می شویم.

خیانت روسیه

دوفونی در چند بخش از سخنان خود به تحرکات ضد ایرانی روس ها در دمشق اشاره مستقیمی دارد.

– روس ها یکی از عوامل فروپاشی سوریه بودند. پس از طوفان الاقصی، روس ها به طور کامل علیه رژیم صهیونیستی وارد عمل شدند. بعد از طوفان الاقصی هر اقدامی که در منطقه شامات می بینید توسط روس ها در راستای منافع رژیم صهیونیستی انجام شد. [..]چه زمانی [اسرائیل]ستاد اطلاعات ما و شهید [سردار]صادقانه [امیدزاده، مسئول واحد اطلاعات نیروی قدس]آنها تمام سیستم های راداری را که اسرائیل می توانست برای ضربه زدن به مقر صدوق استفاده کند، خاموش کردند. [..]در مورد شهید سید رضی [همینطور]و بزرگترین خیانت آنها شهادت سردار شهیدان ما شهید زاهدی و شهید رحیمی است. [در حمله به ساختمان کنسولگری بود.]

خستگی اسد، خیانت به روسیه و غفلت از رئیسی

محل شهادت یک افسر اطلاعات سپاه قدس در المازه دمشق

– روسیه در این روند اخیر همواره تلاش کرده ایران را از چارچوب روابط با سوریه خارج کند. وقتی ما به آقای بشار طرح دفاعی دادیم، روس ها هم طرح دادند. برنامه های ما زمینی است و متکی به نیروی انسانی است، در حالی که روس ها به هواپیماها متکی هستند. گفتند با یک عملیات هوایی پیشگیرانه تمام ادلب و قدرت نیروهای مسلح را نابود می کنیم. این دقیقاً ارزیابی اشتباه بشار است [دادند]و بشار به جای پذیرش طرح های ما بر اساس دفاع زمینی، سخنان آنها را پذیرفت. آنها در 20 روز سه حمله قوی انجام دادند اما به کجا زدند؟ اکنون تحریرالشام می گوید که آنها عمدتاً به صحرا و خانه های مردم ضربه می زنند. آنها گزارش دادند که ما بیشتر نیروهای تحریر را زدیم، اما بچه های اطلاعاتی ما گفتند که به نیروهای آنها اصلا ضربه ای وارد نشده است.

بی توجهی به رئیس فقید

مطبوعات، کارشناسان و افراد مرتبط با موضوع سوریه طی چهار روز پس از انتشار این صوت تنها به بخشی از آن واکنش نشان دادند که مربوط به موضوع سفر سید ابراهیم رئیسی به دمشق است. رئیس جمهور فقید کشورمان در اردیبهشت 1402 به سوریه سفر کرد. آقای رئیسی در این خصوص گفت: آقای رئیسی که به وزارت اطلاعات سوریه آمده بود، گفت که پرچم را از فرودگاه به کاخ (کاخ رئیس جمهور سوریه) می اندازیم، اما وقتی با وزارت اطلاعات سوریه تماس گرفتیم. مسئولین کاخ و… سریع اردو زدیم کل جاده فرودگاه تا شهر رو در عرض 5-6 ساعت تزئین و آماده کردیم. زیرا وزیر امور خارجه امارات می‌خواست صبح بیاید و عصر برگردد.» رئیس مجلس تاکید می کند که بی تفاوتی سوری ها به سفر سید ابراهیم رویسی و توجه بیش از حد آنها به سفر وزیر امور خارجه امارات، تحریک همسر بشار اسماء اسد و تلاش برای جایگزینی او بود. کشورهای عربی با ایران

محمدمهدی رحیمی مدیرکل روابط عمومی رئیس جمهور در دوران ریاست جمهوریوی در پاسخ به این ادعا نوشت: در سفر دکتر رئیسی به سوریه در 3 جلسه با کمیل صقر مشاور رسانه ای بشار اسد به توافق رسیدیم که بر روی پل های فرودگاه تا کاخ عکس نصب کنیم و این اتفاق افتاد. استقبال مردم در زینبیه نیز پیش بینی می شد و جمعیت انبوه و کنجکاو از ورودی این منطقه تا حرم حضرت زینب(س) صف آرایی کردند که در گزارش یوسف سلامی (خبرنگار صدا و سیما) منعکس شد.

خستگی اسد، خیانت به روسیه و غفلت از رئیسی

حسین پاک خبرنگار خبرگزاری دانش آموزی وی همچنین در توییتر خود نوشت: زمانی که فرصت خدمت در سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق را پیدا کردم، یکی از سخت ترین ماموریت ها هماهنگی برای سفر رئیس جمهور شهید به سوریه بود؛ در این میان در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران حضور داشتم. تقریباً تمام جلسات هماهنگی سفر توفیق و آنچه در آن رخ داد گفته می شود که دولت سوریه از استقبال رئیس جمهور شهید غفلت کرده است. این موضوع بیش از آن چیزی بود که در پروتکل ها مقرر شده بود و در این زمینه، بسیاری از جلسات با بالاترین حضور میزبان، حادثه ای که در سفر رهبر شهیدمان به سوریه رخ داد، میزبانی بی نظیری بود که باید به آن توجه شود برای جلب رضایت شورای هماهنگی ایران، آنها پروتکل خوشامدگویی خود را تبلیغ می کردند و حتی بیشتر از آن، مردم سوریه به مهمان نوازی خود در میان اعراب معروف هستند. بشار اسد سعی کرد یک میزبان برادرانه باشد و همه ما که در این ماجرا نقش داشتیم از غیرت او در این حمله غافلگیر شدیم. یادداشت؛ آداب اسلامی ایجاب می کند که وقتی از کسی سلب قدرت می شود، حق را تضییع نکنیم; دولت سوریه گاهی اوقات نتوانسته با ما همکاری کند. اما خود بشار هرگز از ما دست نکشید و یک شریک وفادار بود.»

تبلیغات بنری

منبع : پایگاه خبری fararu

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *