مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

تحلیل تازه تلگراف درمورد احیای برجام؛ آن دوران دیگر مُرده است!

۱ دقیقه خوانده شده
تحلیل تازه تلگراف درمورد احیای برجام؛ آن دوران دیگر مُرده است!

تبلیغات بنری


روزنامه انگلیسی تلگراف با اشاره به نزدیک شدن به خطر جنگ هسته ای در این روزها نوشت: جنگ روسیه و اوکراین برای اولین بار پس از جنگ سرد شاهد بحث آزاد درباره امکان استفاده از سلاح هسته ای بود. در آسیا، تنش‌ها بین چین و تایوان و شمشیر غیرقابل پیش‌بینی کره‌شمالی بحث‌ها را در مورد ساخت بمب در کشورهای دیگر، ایران، که گروسی ادعا می‌کند بیش از هر زمان دیگری به ظرفیت تولید بمب اتمی نزدیک‌تر است و مقامات، داغ کرده است. آنها ادعا می کنند که امکان تولید سلاح هسته ای برای ایران وجود دارد

به گزارش ایسنا، روزنامه تلگراف همچنین به موضوع ایران در دوران تصدی گروسی به عنوان مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی پرداخت و نوشت: از زمان خروج یکجانبه دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا از توافق هسته ای با ایران در سال 2018، تهران همچنان به … فعالیت های غنی سازی خود را توسعه دهد و آژانس نیز بخشی از دسترسی نظارتی خود را به این کشور از دست داده است. با این حال، نظارت محدود آژانس تنها منبع قابل اعتماد اطلاعات در مورد برنامه هسته ای ایران است.

گروسی درباره این ادعا که ایران برای دستیابی به مواد مورد نیاز برای تولید سلاح هسته‌ای تنها به یک هفته زمان نیاز دارد، گفت: «این یک اغراق است، اما نه چندان.

او گفت: “من فکر نمی کنم که آنها بتوانند این کار را به این سرعت انجام دهند، اما صادقانه بگویم، آنها می توانند این کار را در یک ماه یا بیشتر انجام دهند.” آنها در حال حاضر مواد کافی برای چندین کلاهک دارند. اما بیایید مردم را گیج نکنیم، آنها در حال حاضر سلاح هسته ای ندارند.

تلگراف نوشت: جمهوری اسلامی ایران همواره تلاش این کشور برای دستیابی به بمب هسته ای را رد کرده است. حضرت آیت الله خامنه ای، رهبر معظم انقلاب، حتی فتوای تحریم سلاح هسته ای را به دلایل مذهبی صادر کردند. حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه فقید ایران، شخصا به گروسی اطمینان داد که کشورش قصد خروج از معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای را ندارد.

دولت پزشکی ممکن است امیدهای بیشتری برای کنترل فعالیت های هسته ای ایران ایجاد کند

تلگراف به پیروزی مسعود مادیگیان در انتخابات ریاست جمهوری ایران در روز جمعه اشاره کرد و افزود: رئیس جمهور منتخب ایران از حمایت کسانی برخوردار است که بر سر توافق هسته ای 2015 مذاکره کردند و ممکن است اکنون به دنبال احیای آن باشد. دولت پزشکی ممکن است امید بیشتری برای کنترل فعالیت های هسته ای ایران ایجاد کند، اما تصمیم نهایی در مورد آنها با رهبری ایران است.

این مقاله ادامه می‌دهد: مذاکرات در تهران بخشی از یک موضوع گسترده‌تر است که گروسی می‌گوید در ذهن اوست. او بدون اشاره مستقیم به روسیه، گفت که شتاب کلی در لفاظی های هسته ای و عادی سازی بحث استفاده از سلاح های هسته ای وجود دارد که عمیقا نگران کننده است.

تحلیل تازه تلگراف درمورد احیای برجام؛ آن دوران دیگر مُرده است!

آمریکا مشتاقانه منتظر بازگشت به آزمایش هسته ای است

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه هفته گذشته گفت که مسکو ممکن است دکترین هسته ای خود را با تعیین شرایط برای استفاده از کلاهک تغییر دهد.

برخی از کارشناسان روسی علناً خواستار بازگشت آزمایش های هسته ای به عنوان راهی برای ترساندن غرب برای حمایت از اوکراین شده اند.

رابرت اوبراین، مشاور امنیت ملی سابق ترامپ که گفته می‌شود در صورت پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا نقشی در دولت خواهد داشت، ماه گذشته با اشاره به توسعه هسته‌ای روسیه و چین از آمریکا خواست همین کار را انجام دهد.

تلگراف می نویسد که خود چین به سرعت در حال گسترش زرادخانه هسته ای خود است و مطالعات مربوط به درگیری احتمالی در اقیانوس آرام در اطراف تایوان، تهدیدات هسته ای “ضمنی و آشکار” را پیش بینی می کند. در خاورمیانه، عربستان سعودی به صراحت گفت که در صورت دستیابی ایران به بمب هسته ای، به دنبال بمب هسته ای خواهد بود.

گروسی می‌گوید اگر نقشه‌تان را کمی باز کنید و به آسیا بروید، کشورهای دیگری هم هستند که بحث‌های مشابهی در آن‌ها در حال وقوع است.

وی افزود: برخی می گویند خب شاید نباید گزینه های هسته ای را رد کرد و به نظر من این ریسک بزرگی است و می تواند ما را به عنوان تمدن انسانی در مسیر بسیار خطرناکی قرار دهد. زیرا در لحظه ای که دو یا سه کشور سلاح هسته ای دارند، احتمال استفاده از آن بسیار زیاد است.

به گزارش تلگراف، مدیریت این نیروها نیازمند ناب ترین هنرهای دیپلماسی است، رفت و آمد بین فرماندهانی که در برخی موارد به معنای واقعی کلمه می خواهند یکدیگر را بکشند و در عین حال اعتماد هر دو را حفظ کنند.

رژیم عدم اشاعه هسته ای در جهان شکننده است

رسانه انگلیسی نوشت: «این یک بازی پرمخاطره است.» حفظ روابط دوستانه در واشنگتن و تهران تنها بخشی از آن است. او همچنین باید با پوتین و ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین صحبت کند و رئیس‌جمهور اوکراین را متقاعد کند که به بازرسانش اجازه دهد در زاپوریژیا باقی بمانند و در عین حال اطمینان حاصل شود که حضور آنها مؤثر است و روس‌ها صرفاً از آن برای تبلیغات استفاده نمی‌کنند.

تلگراف همچنین به شکنندگی سیستم منع گسترش سلاح های هسته ای در جهان امروز اشاره کرد و نوشت: آژانس بین المللی انرژی اتمی مانند سایر بخش های سیستم سازمان ملل تنها مجموعه ای از اجزای آن است. دورانی که در آن ایالات متحده، اروپا، روسیه و چین می توانستند بر سر توافق پیچیده ای برای محدود کردن برنامه هسته ای ایران به توافق برسند، به پایان رسیده است. اکنون نشانه هایی وجود دارد که نشان می دهد رژیم منع اشاعه هسته ای که جهان را برای دهه ها نسبتاً ایمن نگه داشته است، ممکن است در همان مسیر حرکت کند.

اما گروسی هنوز نمی‌خواهد تسلیم شود. وی افزود: هنوز سیستم خراب نشده است. سیستم تحت فشار بسیار زیادی است. من در مورد رژیم عدم اشاعه و نظم جهانی هسته ای آنطور که ما می شناسیم صحبت می کنم. چالش‌ها بسیار بزرگ هستند و به همین دلیل معتقدم که اگر بتوانم بگویم، کار آژانس و فعالیت ما ضروری است.»

گروسی تاکید کرد: فکر نمی‌کنم به جایی نرسیده‌ایم که دست‌هایمان را بالا بیاوریم و بگوییم خدای من دیگر بس است، دیگر نمی‌توانیم این کار را انجام دهیم. ما نمی توانیم این را بگوییم.

تبلیغات بنری

fararu به نقل از همه در یک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *