ترفندهایی ساده برای جلوگیری از سیاه شدن موز
موز بر خلاف سیب، پرتقال و سایر میوه ها، خوشه های هیچ نامیده نمی شوند. اگرچه این میوه با هزینه کم باعث شادی و نشاط می شود و می تواند در رفع بی حالی و افسردگی مفید باشد، اما در مدت کوتاهی به موز سیاه تبدیل می شود مگر اینکه راهی برای جلوگیری از سیاه شدن موز وجود داشته باشد.
به گزارش نمناک، روش هایی که در این قسمت از نکات خانه داری می گوییم؛ خوشبختانه می توانید به راحتی بر این مشکل دیرینه غلبه کنید و به روش های مختلف موز را به جای داخل کیسه زباله در سبد میوه قرار دهید.
راه های جلوگیری از سیاه شدن موز
بسته بندی برای تازگی
به دلیل انتشار گاز اتیلن از طریق ساقه میوه، رنگ موز سیاه می شود که در اثر تماس گاز اتیلن با پوست میوه، میوه زودتر رسیده و این گاز مضر ممکن است باعث میوه های نزدیک بمیرند.
برای اینکه روند کار را کندتر کنید و رنگ زرد موز را طولانی تر نگه دارید، موزها را جدا کرده و در حوله آشپزخانه محکم بپیچید. این ترفند تا یک هفته در دمای آشپزخانه از سیاه شدن موز جلوگیری می کند.
موز را در کنار سایر میوه ها قرار دهید
می توانید با قرار دادن میوه بیشتر در ظرف میوه، از انتشار گاز اتیلن به نفع خود استفاده کنید. میوه های سفت و دیررس مانند آووکادو، شلیل، هلو، هلو و گلابی را به همراه موز در ظرف میوه بریزید و متوجه می شوید که موز دیرتر سیاه می شود، در حالی که سایر میوه ها زودتر می رسند.
از نگهداری موز با سبزیجات و میوه هایی مانند خیار، هویج، بادمجان، نخود، فلفل، کدو حلوایی، سیب زمینی شیرین و هندوانه که زود می رسند خودداری کنید.
آن را در یخچال قرار دهید
وقتی موز به اندازه دلخواه شما شد، آنها را در کیسه توری قرار دهید و در فریزر قرار دهید. اگرچه پوست آن هنوز سیاه است، اما به داخل میوه نمی رسد و می تواند دو تا سه ماه یخ زده بماند.
در یخچالهای خنکتر یا مناطق خنکتر فریزر، موز تا 5 روز دوام میآورد و میتوانید موز نیمخورده را نیز به همین ترتیب نگهداری کنید. موز را تا رسیدن در یخچال نگذارید زیرا زودتر از زمانی که در دمای اتاق است سیاه می شود.
موز را در آب آن فرو کنید
برای جلوگیری از سیاه شدن موز از مقداری آبمیوه استفاده کنید. میوه های زیادی وجود دارد که می توانید استفاده کنید، مانند لیمو، پرتقال، آناناس کنسرو شده، گریپ فروت و حتی لیمو ترش که اسیدی هستند و بنابراین اجازه نمی دهند موز سیاه شود. برای این منظور کافی است سطح موز را با کمی آب این میوه ها آغشته کنید و نگران سیاه شدن آن نباشید.
از سیاه شدن موز خرد شده جلوگیری کنید
اگر یک موز را له کرده اید اما زحمت اضافه کردن آب به آن را نداشته اید، راه برای بازگرداندن رنگ روشن تر به موز این است که مقداری آب میوه اضافه کنید: کنسرو آناناس یا آب گریپ فروت می تواند تا حد زیادی این تغییر رنگ را در موز جبران کند.
وقتی همه این ترفندها با شکست مواجه می شوند:
- گاهی اوقات نمی توانید از سیاه شدن موز جلوگیری کنید.
- وقتی میوه ها کاملاً رسیدند، آنها را فریز کنید تا در غذاهایی مانند اسموتی یا کیک موز استفاده کنید.
- برای نگهداری طولانی مدت آن ها را پوست بگیرید و له کنید، چند قطره لیمو و آب اضافه کنید و در فریزر قرار دهید.
- با این پوره می توانید دسرهایی مانند نان شیرین و پودینگ بپزید.