تعجب محققان از کشف جدید تلسکوپ جیمز وب
۱ دقیقه خوانده شدهیک تیم بین المللی به رهبری محققان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا، با استفاده از ابزار NIRSpec تلسکوپ جیمز وب، کهکشان های اسرارآمیز را در دوره تقریباً 600 تا 800 میلیون سال پس از انفجار بزرگ شناسایی کرده اند – زمانی که جهان تنها 5٪ از سن فعلی خود را داشت. این کشف باعث شگفتی محققان شد. زیرا در چارچوب مدل ها و مفروضات قبلی آنها قرار نمی گیرد.
به گزارش دیجیاتو به نقل از وب سایت Phys، نکته عجیب در مورد کشف جدید این است که این کهکشان های کوچک سیاهچاله های عظیمی در قلب خود دارند. محققان تخمین می زنند که جرم آن 100 تا 1000 برابر جرم سیاهچاله کلان جرم در کهکشان راه شیری است. وجود چنین سیاهچالههای عظیمی در چنین کهکشانیها، مدلهای فعلی رشد کهکشانها و شکلگیری سیاهچالههای عظیم را به چالش کشیده است.
محققان عموما انتظار دارند کهکشان ها و سیاهچاله های آنها در طول میلیاردها سال تاریخ کیهانی با هم رشد کنند، اما کشف جدید این تعادل را به هم می زند.
یک کشف شگفت انگیز توسط تلسکوپ جیمز وب
مدلهای استاندارد کیهانشناسی و تشکیل کهکشانها تاکنون به خوبی کار کردهاند، اما این مورد جدید نمیتواند با آن مدلها مطابقت داشته باشد. کهکشان های کشف شده حاوی ستارگان باستانی با قدمت صدها میلیون سال هستند که به گفته محققان، رکورد قدیمی ترین نور ستاره ای را خواهد شکست.
محققان برای اولین بار این اجرام عظیم را در جولای 2022 در مجموعه داده اولیه جیمز وب کشف کردند. در آن زمان، محققان مطمئن نبودند که این اجرام کهکشانی هستند یا خیر، اما دادهها و تجزیه و تحلیلهای جدید تأیید کرد که اجرام قرمز درخشان در واقع کهکشانهایی نزدیک به انفجار بزرگ هستند و همچنین شواهدی از سیاهچالههای بسیار پرجرم و تودههایی از ستارگان باستانی.
محققان می گویند سیاهچاله های کلان جرم معمولا با کهکشان هایشان جفت می شوند و با هم رشد می کنند. اما محققان با سیاهچاله های کاملا بالغ که در داخل یک کهکشان کوتوله قرار دارند، سروکار دارند.
چیز شگفتانگیز دیگر این است که این کهکشانها بسیار کوچک هستند و تنها چند صد سال نوری وسعت دارند. یعنی حدود هزار برابر کوچکتر از کهکشان راه شیری است. با این حال، تعداد ستارگان آن تقریباً با کهکشان راه شیری ما برابر است. به طور دقیق تر، بین 10 میلیارد تا یک تریلیون ستاره وجود دارد که هزار بار کوچکتر از کهکشان راه شیری هستند. اکنون محققان امیدوارند با مشاهدات بیشتر اسرار این کهکشان ها را کشف کنند.
محققان تحقیقات خود را در مجله The Astrophysical Journal Letters منتشر کردند.
fararu به نقل از همه در یک