جزییات ۴۳ فیلم احتمالی جشنواره فجر امسال
جشنواره فیلم فجر یکی از مهمترین رویدادهای فرهنگی و هنری به معنای سال جدید سینما محسوب می شود. اتفاقی که می توان گفت ویترینی از هنر سینمای ایران است. از فیلمسازان اولین بار گرفته تا کارگردانان پیشکسوت سعی می کنند آثار خود را به جشنواره برسانند و در این مسابقه شرکت کنند. این اشتیاق از سوی سینماگران چند دلیل عمده دارد. اولاً فرآیند دریافت مجوز اجرا برای آثاری که در جشنواره فجر به نمایش گذاشته شده اند بسیار آسان تر است.
به گزارش فرهیختگان، دلیل دیگر این است که سینماگران با حضور در جشنواره سعی دارند به نوعی اعتبار خود را در بین کارگردانان و سینماگران و همچنین مخاطبان افزایش دهند. به همین دلیل سینماگران، ارگان های دولتی و خصوصی در تلاش هستند تا با برنامه ریزی مناسب آثار خود را برای حضور در این جشنواره آماده کنند. البته این برنامه ریزی فقط مختص فیلمسازان نیست و مدیران سینمایی نیز از قبل برنامه ریزی لازم را انجام می دهند.
حدود 3 ماه تا آغاز چهل و سومین جشنواره فیلم فجر باقی مانده است اما این دوره با سال های گذشته متفاوت است. دلیل آن سقوط بالگرد رئیس جمهور و تغییر زودهنگام دولت سیزدهم است. رائد فریدزاده از 21 مهر به ریاست بنیاد سینمایی رسید و در 26 آبان ماه منوچهر شهسواری را به عنوان دبیر جشنواره منصوب کرد. این انتصاب در حالی صورت گرفت که در دوره های گذشته دبیر جشنواره در نیمه اول سال منصوب می شد و از نظر برنامه ریزی، دبیر جشنواره امسال نسبت به سال های گذشته فرصت کمتری دارد.
طبیعتا این تغییرات تاثیری بر روند تولید آثار سینماگران نگذاشت و با نزدیک شدن به جشنواره، نام کارگردانان و تهیه کنندگان مطرحی را می شنوید که تلاش می کنند آثار خود را به جشنواره فیلم فجر برسانند. نام کارگردانان مطرحی چون ابراهیم حاتمی کیا، بهروز افخمی، رسول صدر عاملی، فریدون جیرانی، مسعود ده نمکی، حمید نعمت الله، محمدحسین فرحبخش، مهران احمدی، ابوالقاسم طالبی، محمدحسین لطیفی و… به چشم می خورد. احسان علیخانی، پیمان معادی، محمود رضوی، منوچهر شاهواری، علی اوجی و… نامهایی از تولیدکنندگانی هستند که پروژههایی در دست تولید دارند.
در ادامه گزارش از 43 فیلمی نوشتیم که به نظر کاندیدای جشنواره 1403 هستند و باید دید چه فیلم هایی از سوی هیات انتخاب چهل و سومین دوره جشنواره انتخاب می شوند. بر اساس پیگیری های خبرنگار فرهیختگان فارابی با 8 اثر: «صیاد» به کارگردانی جواد افشار و تهیه کنندگی محمدرضا شفیعی، «مقر سیری» به کارگردانی دانش اکباشاوی و تهیه کنندگی مرحوم جلیل شعبانی. «مردم آن سوی»، «رودخانه» به کارگردانی و تهیه کنندگی حبیب احمد زاده، «بیمارستان الشفا» به کارگردانی و تهیه کنندگی مرتضی شعبانی، «زیبا صادق کین» به کارگردانی رسول صدر عاملی و تهیه کنندگی سید مازیار هاشمی. ، کارگردانی و تهیه کنندگی «همه چیز تو می گویی». مرتضی آتش و فیلم «زمزم» و «بامبولک» به کارگردانی آرش مریان و تهیه کنندگی بهروز مفید برای حضور در جشنواره به فیلم «دختر الکترونیک» به کارگردانی و تهیه کنندگی حسین زوانت راه خواهند یافت.
سازمان سینمایی سورت 5 فیلم در نظر دارد که البته ممکن است 2 فیلم به جشنواره راه پیدا نکنند. «تاکسی دارمی» به کارگردانی محمد بیدار و تهیه کنندگی محمدجواد محمد، «طبیعت دشت» به کارگردانی محمدرضا خردمندان و تهیه کنندگی مهدی فرجی و «کمپ نصرت» به کارگردانی مهدی جعفری و تهیه کنندگی مجتبی فرورده آثاری هستند که سورا از آنها استفاده کرد. . کمیته جشنواره فیلم سازمان اوج با دو فیلم «مقر سیری» به کارگردانی دانمارکی قبشفی و تهیه کنندگی جلیل شعبانی و «خدای جنگ» به کارگردانی حسین دارابی و تهیه کنندگی سعید سعدی متقاضی حضور در چهل و سومین دوره جشنواره فیلم فجر است. .
البته این نکته باید مورد توجه قرار گیرد چرا که نام های ذکر شده تنها گزینه های احتمالی هستند و ممکن است در ماه های آینده آثار دیگری نیز به این لیست اضافه شوند.