خرچنگها هم درد میکشند!
۱ دقیقه خوانده شدهبه گفته دیجیاتو، اغلب در رستوران های غذاهای دریایی، خرچنگ ها را زنده در آب جوش می اندازند تا بپزند. برای سالها، حامیان حقوق حیوانات و دانشمندان بحث میکردند که آیا خرچنگها رنج میبرند و آیا این روش پخت معتبر است یا خیر. اکنون محققان در یک مطالعه جدید تایید کرده اند که سرطان ها نیز درد را تجربه می کنند.
بر اساس گزارش ScienceAlert، دانشمندان نشان داده اند که مغز خرچنگ (Carcinus maenas) بسته به شدت و محل آسیب می تواند درد را پردازش کند. به عبارت دیگر، اگرچه این سخت پوستان ظاهری سخت و چرمی دارند، اما در داخل آنها ممکن است ظریف تر از آن چیزی باشند که ما فکر می کنیم.
سرطان ها درد را تجربه می کنند
دانشمندان مدتها در مورد مفهوم درد بحث کردهاند و در سالهای اخیر، برخی از محققان استدلال کردهاند که ماهیها، دوزیستان و اختاپوسها نیز ممکن است به محرکهای مضر در سطح شناختی پاسخ دهند. به عنوان مثال، در اوایل سال جاری، یک مطالعه نشان داد که خرچنگهای ساحلی هنگام قرار گرفتن در معرض شوک الکتریکی و نورهای روشن علائمی از اضطراب را نشان میدهند و یاد میگیرند که به مرور زمان از این محرکها اجتناب کنند.
همچنین، حتی حیواناتی با سیستم عصبی اولیه می توانند به محرک های دردناک پاسخ دهند و یاد بگیرند که از آنها دوری کنند. این توانایی برای بقا مهم است، اما این واکنش ها معمولا ناخودآگاه هستند و توسط سیستم عصبی محیطی ایجاد می شوند. به عبارت دیگر، تشخیص “آگاهانه” آسیب مستلزم ادغام سیستم عصبی مرکزی است و اکنون محققان نشان داده اند که این امر در خرچنگ های ساحلی امکان پذیر است.
در این تحقیق، فعالیت سیستم عصبی سرطان با استفاده از ابزاری مشابه الکتروانسفالوگرام (EEG) که فعالیت الکتریکی مغز انسان را از جمجمه ثبت میکند، مورد بررسی قرار گرفت. محققان الکترودهایی را روی پوسته خرچنگ ها قرار دادند و آزمایش استاندارد درد را به آنها دادند.
هنگامی که سرکه با اسیدیته های مختلف روی بافت نرم اطراف بدن چندین خرچنگ مالیده شد، دانشمندان دریافتند که گیرنده های درد در سیستم عصبی محیطی به بخش هایی از مغز سیگنال می دهند. هر چه غلظت اسید بیشتر باشد، پاسخ CNS به سرطان بیشتر است. هنگامی که خرچنگ ها با یک محرک مکانیکی دردناک به جای یک محرک شیمیایی تحت فشار قرار گرفتند، سیستم عصبی مرکزی آنها دامنه فعالیت الکتریکی بیشتری را نشان داد.
به طور کلی، مطالعات بیشتری برای روشن شدن جزئیات تجربه درد خرچنگ ها مورد نیاز است، اما محققان امیدوارند که تحقیقات آنها به سرآشپزها کمک کند هنگام پختن این سخت پوستان درد اضافی ایجاد نکنند.
نتایج این تحقیق در Biology منتشر شده است.