خوراک عدسی هندی، غذای گرم و مقوی برای روزهای زمستان
۱ دقیقه خوانده شدههمه در یک عدس یکی از محبوب ترین غذاهای ایرانی است. این غذای ساده به دلیل وجود دانه های عدس خاص و بسیار مقوی است. همانطور که می دانید عدس از حبوبات و دانه های خوراکی است که سرشار از آهن، پروتئین، فیبر، منگنز، فسفر، مس، فولات و … است که پزشکیان و متخصصان مصرف آن را به ویژه برای کودکان توصیه کرده اند. غذای عدس یک غذای ساده و مقوی محسوب می شود که با مواد موجود تهیه می شود و زمان زیادی را صرف صبحانه و حتی شام و ناهار نمی کند. غذای عدس هندی روشی برای پخت عدس است که کمی با عدس سنتی متفاوت است. در این روش عدس با گوجه فرنگی و مخلوط پیاز و خامه و کره و ادویه های تند و معطر تهیه می شود که طعم فوق العاده ای دارد و اگر یک بار آن را امتحان کنید دیگر سراغ عدس سنتی نمی روید پس این مطلب را با آموزش خوردن عدس هندی با ما همراه باشید.
مواد لازم
عدس: یک و نیم فنجان
– پیاز متوسط: 2 عدد
سیر: 4 حبه
گوجه فرنگی متوسط: 3 عدد
فلفل سبز: 3 عدد
کره: 1 قاشق غذاخوری
روغن: به مقدار لازم
خامه: یک چهارم فنجان
عصاره سیر: 1 قاشق چایخوری
نمک، زردچوبه، فلفل قرمز و دانه گشنیز: به میزان لازم
عصاره مرغ: 1 عدد
طرز تهیه
برای تهیه این عدس خوشمزه ابتدا عدس را یک ساعت خیس کنید سپس عدس خیس خورده را با دو پیمانه آب و یک فنجان آب مرغ داخل کاسه بریزید و فلفل سبز و گوجه فرنگی را به درستی اضافه کنید. قابلمه را روی آتش بگذارید تا عدس شروع به جوشیدن کند، سپس حرارت را کم کنید تا عدس نرم و لطیف شود. در این فاصله پیازها را پوست گرفته و خرد کنید و در ماهیتابه مناسبی با کمی روغن بریزید و روی آتش بگذارید تا نرم و طلایی شوند. در مرحله بعد رب سیر، زردچوبه، فلفل قرمز و پودر تخم گشنیز را به همراه کره و خامه به پیاز داغ اضافه کنید و سی ثانیه تفت دهید و سپس اجاق را خاموش کنید. گوجه های پخته شده را از قابلمه عدس خارج کرده و گوجه ها را پوست بگیرید. گوجه فرنگی های پوست گرفته را با پشت قاشق له کنید و با پیاز داغ مخلوط کنید. حالا این مخلوط را به کاسه عدس اضافه کنید و خوب هم بزنید. اجازه دهید عدس کمی بیشتر بجوشد و غلیظ شود. در آخر حبه های سیر را قاچ کرده و در کمی روغن تفت دهید و به قابلمه اضافه کنید و بعد از ده دقیقه اجاق گاز را خاموش کنید. عدس هندی خوشمزه در این مرحله آماده سرو است، لذت ببرید!
نکات مهم
برای افزودن خامه به بیسداگ، حتما خامه را قبل از اینکه نرم شود به دمای محیط برسانید، سپس آن را به بیسداگ اضافه کنید.
اگر بخواهیم کاربرد انواع پیاز را به اختصار توضیح دهیم، باید از پیاز زرد شروع کنیم که معروف ترین اعضای خانواده پیاز هستند. این پیاز بهترین انتخاب برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً شبیه پیاز قرمز است و می توان آن را به صورت خام خورد یا در سالاد و دیپ استفاده کرد. این پیازها برای غذاهای مکزیکی نیز بهترین انتخاب هستند. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به دلیل رنگ زیبایی که دارد می توان از آن برای تزیین ظرف غذا استفاده کرد. علاوه بر این، برای باربیکیو، سالاد و ساندویچ انتخاب خوبی است. پیاز قرمز طعم کافی به غذا نمی دهد. بنابراین از آنها برای پخت و پز استفاده نمی شود
گوشت، مرغ، ماهی یا آب سبزیجات یا آبگوشت از جوشاندن استخوان ها با سبزیجات ساقه و تعداد محدودی ادویه تهیه می شود. آبگوشت در انواع سوپ ها، سس ها، خورش ها و البته بسیاری از غذاها استفاده می شود و تاثیر زیادی در طعم غذا دارد. می توانید استوک را خودتان در منزل تهیه کنید یا محصولات آماده را از سوپرمارکت ها خریداری کنید. به وجود نمک در مواد آبگوشت توجه کنید. پس در صورت استفاده در آخر غذا را میل کنید و در صورت لزوم نمک اضافه کنید. می توانید به جای آب غلات از آب مرغ استفاده کنید.