خورش قارچ را با این روش خوشمزه درست کنید!
۱ دقیقه خوانده شدههمه در یک خورش ها یکی از غذاهای اصیل و پایه ثابت سفره ناهارخوری ایرانی به شمار می روند که تنوع بسیار بالای آن از ویژگی های آن می باشد. در شهرهای مختلف ایران خورش به روش ها و سبک های مختلفی طبخ می شود. خورش ها معمولا با مرغ یا گوشت تهیه می شوند و به همین دلیل حاوی مقدار زیادی پروتئین هستند. خورش قارچ نوعی خورش سبزی است که به جای گوشت و مرغ با قارچ تهیه می شود و حاوی مقدار کافی پروتئین است. این سوپ خوشمزه یک غذای مناسب و مقوی برای گیاهخواران و افراد بدون گوشت است که می توانند با خیال راحت مقداری پروتئین دریافت کنند. اگر می خواهید یک خورش قارچ متمایز با طعمی خاص را امتحان کنید، در ادامه این مطلب با توضیح خورش قارچ همراه ما باشید.
مواد لازم
قارچ: 250 گرم
ماست: 1 فنجان
پیاز درشت: 1 عدد
گوجه فرنگی درشت: 2 عدد
– گشنیز خرد شده: 2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، زردچوبه، پودر سیر و پاپریکا: به میزان لازم
روغن: به مقدار لازم
طرز تهیه
برای تهیه این سوپ خوشمزه ابتدا باید قارچ ها را بشویید و ورقه ای برش دهید. قارچ های خرد شده را در ظرف مناسبی بریزید سپس ماست را با نمک و فلفل و پودر سیر اضافه کنید و خوب هم بزنید تا قارچ ها با مواد مخلوط شوند. ظرف قارچ را به مدت نیم ساعت در یخچال بگذارید. در همین حین پیازها را پوست گرفته و خوب خرد کرده و در ماهیتابه مناسبی با کمی روغن بریزید. صبر کنید تا پیازها نرم و طلایی شوند سپس گوجه فرنگی های پوست کنده و خرد شده را به پیاز داغ اضافه کنید. حالا روی گوجه ها کمی نمک و فلفل و زردچوبه و پاپریکا می ریزیم و مواد را خوب مخلوط می کنیم. درب تابه را ببندید تا گوجه فرنگی ها با حرارت ملایم بپزند. بعد از 15 دقیقه، گوجه فرنگی های پخته شده را با پشت قاشق له کنید، قارچ های ترشی شده را به تابه اضافه کنید و هم بزنید. دوباره درب تابه را ببندید و حرارت را کم کنید تا سوپ حدود نیم ساعت بجوشد. در پایان پخت، گشنیز خرد شده را روی سوپ بریزید و اجاق گاز را خاموش کنید. این خورش قارچ خوشمزه در این مرحله آماده سرو است، می توانید آن را با برنج یا نان سرو کنید.
نکات مهم
1- قارچ طبیعت گرمی دارد و سرشار از پروتئین، ویتامین ها، مواد معدنی، اسیدهای آمینه، فیبر، مس، آهن، آنتی اکسیدان ها، اسیدهای آمینه و غیره است. همچنین در پیشگیری از سرطان سینه و پروستات موثر است و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. در خرید قارچ به این نکته توجه کنید که قارچ تازه نباید سفید و شفاف باشد. یکی از راه های شناسایی قارچ های سالم این است که کمی سنگین باشند. اگر قارچ سبک و توخالی باشد، ناسالم است. کلاهک قارچ سالم نباید ترک داشته باشد. همچنین بهتر است قارچ هایی را که روی پوست آنها لکه های قهوه ای رنگ است نخرید و در صورت خرید حتما به صورت پخته مصرف کنید. برای تهیه خورش قارچ بهتر است از قارچ های کوچک استفاده کنید.
2- اگر بخواهیم کاربرد انواع پیاز را به اختصار توضیح دهیم باید از پیاز زرد شروع کنیم که معروف ترین اعضای خانواده پیاز هستند. این پیاز بهترین انتخاب برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً شبیه پیاز قرمز است و می توان آن را به صورت خام خورد یا در سالاد و دیپ استفاده کرد. این پیازها برای غذاهای مکزیکی نیز بهترین انتخاب هستند. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به دلیل رنگ زیبایی که دارد می توان از آن برای تزیین ظرف غذا استفاده کرد. علاوه بر این، انتخاب خوبی برای باربیکیو، سالاد و ساندویچ است. پیاز قرمز به غذا طعم کافی نمی بخشد. بنابراین از آنها برای پخت و پز استفاده نمی شود.
fararu به نقل از همه در یک