خورش لپه قرمه اصیل دامغانی، پیوند خوشمزه قرمه سبزی و قیمه!
۱ دقیقه خوانده شدههمه در یک غذاهای محلی در واقع میراث فرهنگی مردم هر کشور است. برخی از این غذاها با گذشت زمان، به روز شدن زندگی و آشنایی با غذاهای جدید و یا با تغییر روش های پخت کم کم فراموش می شوند. اگر به هر نقطه از ایران سفر کنید، حتما غذاهای لذیذ و بسیار محلی را می شناسید که تا به حال برخی از آنها را نخورده اید و حتی در مورد آنها نشنیده اید. خورش ها یکی از غذاهای اصیل و پایه ثابت سفره ناهارخوری ایرانی به شمار می روند که تنوع بسیار بالای آن از ویژگی های آن می باشد. خورش فسنجان، قیمه، کرفس، سبزی قرمی، بادمجان و… از معروف ترین و پرطرفدارترین خورش های ایرانی هستند. در شهرهای مختلف ایران خورش به روش ها و سبک های مختلفی طبخ می شود. خورش کرم لیبیایی یکی از غذاهای اصیل و قدیمی شهرستان دامغان و استان سمنان است که از مخلوط سبزی و مرغ لیبیایی تهیه می شود. اگر به دنبال تهیه غذاهای جدید برای اعضای خانواده خود هستید، ما خورش لیپی کرمی خوشمزه را پیشنهاد می کنیم که در ادامه این مطلب طرز تهیه این غذای دامنی اصیل را به شما آموزش می دهیم، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم
مرغ (سینه یا ران): 3 عدد
پیاز: 1 عدد
سبزیجات پخته: 250 گرم
لپه نیم پز: 1 پیمانه
رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری
آبجو: 1 فنجان
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به مقدار لازم
طرز تهیه
برای تهیه این سوپ خوشمزه ابتدا تکه های مرغ را با کمی نمک و زردچوبه در روغن داغ سرخ کنید و کنار بگذارید. پیازها را پوست گرفته و خرد کنید سپس در قابلمه ای با کمی روغن بریزید تا پیازها نرم و سبک شوند. در مرحله بعد سبزیجات پخته شده را اضافه کرده و با پیاز تفت دهید. کمی نمک و زردچوبه و فلفل اضافه کنید و سبزی ها را با حرارت ملایم تفت دهید تا رنگ سبزی ها تغییر کند و به رنگ دلخواه تیره شود سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و با سبزیجات به مدت دو دقیقه تفت دهید. حالا یک فنجان آب جوش به سبزیجات اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید تا سبزیجات پخته و جا بیفتند. بعد از حدود یک ساعت که سبزی ها کمی روغن گرفتند، تکه های مرغ سرخ شده را به همراه لپه های نیم پز به سوپ اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید. حرارت را کم کنید و یک ساعت دیگر بگذارید سوپ بجوشد. وقتی سس غلیظ شد و لپه کاملاً پخته شد، خورش کورما آماده سرو است، می توانید آن را با زعفران پلو میل کنید.
نکات مهم
1- برای تهیه این سوپ می توانید به جای مرغ از گوشت گوساله یا بره پخته استفاده کنید که کاملا خوشمزه است.
2- اگر دوست دارید طعم سوپ بیشتر اسیدی باشد، می توانید از نصف قاشق ملاس انار با رب گوجه فرنگی استفاده کنید.
3- اگر بخواهیم کاربرد انواع پیاز را به اختصار توضیح دهیم باید از پیاز زرد شروع کنیم که معروف ترین اعضای خانواده پیاز هستند. این پیاز بهترین انتخاب برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً شبیه پیاز قرمز است و می توان آن را به صورت خام و یا در سالاد و دیپ مصرف کرد. این پیازها برای غذاهای مکزیکی نیز بهترین انتخاب هستند. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به دلیل رنگ زیبایی که دارد می توان از آن برای تزیین ظرف غذا استفاده کرد. علاوه بر این، انتخاب خوبی برای باربیکیو، سالاد و ساندویچ است. پیاز قرمز به غذا طعم کافی نمی بخشد. بنابراین از آنها برای پخت و پز استفاده نمی شود.
fararu به نقل از همه در یک