مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

خون خفاش می‌تواند حلقه گمشده سفر به مریخ باشد

۱ دقیقه خوانده شده

تبلیغات بنری


بشریت سال ها آرزوی ساخت یک تمدن بین ستاره ای را در سر می پروراند، اما یکی از مشکلات حل نشده چنین رویایی سفرهای فضایی طولانی مدت است. گذراندن چندین سال در فضا خواب زمستانی را راه حل خوبی می داند، اما از آنجایی که بدن انسان برای چنین خوابی آمادگی ندارد، محققان در حال بررسی جنبه های مختلف آن هستند. اکنون محققان دانشگاه گریفسوالت آلمان خون خفاش ها را بررسی کرده اند و ظاهراً ما را به رویای سفر فضایی نزدیک می کند.

به گزارش دیجیاتو به نقل از مجله نیوساینتیست، محققان در تحقیقات جدید خود سلول های خونی چندین گونه مختلف از خفاش ها و انسان ها را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند تا به نقش این سلول ها در زنده نگه داشتن پستانداران در دوره های طولانی خواب زمستانی پی ببرند. نتایج نشان داد که سلول‌های این گونه‌ها با کاهش دما، انعطاف‌ناپذیر و چسبنده می‌شوند، اما با کاهش دمای بدن، سلول‌های انسان تغییر نمی‌کنند بهتر می تواند به حالت خواب زمستانی برود.

بررسی خون خفاش برای خواب زمستانی انسان

خواب زمستانی یک استراتژی بیولوژیکی برای بسیاری از پستانداران است که به آنها اجازه می دهد در مقابل منابع غذایی رو به کاهش، انرژی خود را حفظ کرده و زنده بمانند. اگر انسان ها نیز می خواهند به سیارات دوردست سفر کنند، باید به این استراتژی متوسل شوند. زیرا حتی در سرعت های نزدیک به نور، سفر فضایی می تواند چندین دهه طول بکشد.

اکنون، تحقیقات جدید نقش گلبول های قرمز خون را در فرآیند خواب زمستانی بررسی کرده است. محققان گلبول های قرمز چند گونه خفاش و خون انسان را تجزیه و تحلیل کردند. درک چگونگی سازگاری این سلول های خونی در طول خواب زمستانی بسیار مهم است. زیرا حیوانات در خواب زمستانی، حتی اگر دمای بدنشان به میزان قابل توجهی کاهش یابد، هنوز برای رساندن اکسیژن به بافت های خود به یک منبع خون فعال نیاز دارند.

با کاهش دمای داخلی بدن خفاش ها و انسان ها از 37 درجه سانتی گراد به حدود 22 درجه سانتی گراد، ساختار گلبول های قرمز خون در همه گونه های مورد بررسی به طور قابل توجهی تغییر کرد: سلول ها کمتر الاستیسیته و چسبناک تر شدند که نشان دهنده سازگاری فیزیولوژیکی برای حفظ انرژی در بدن است. خفاش ها و انسان ها . شرایط سرد. با این حال، گلبول های قرمز خفاش با کاهش دما تا 10 درجه سانتیگراد به تغییر شکل خود ادامه دادند، اما گلبول های خون انسان در پاسخ به دماهای پایین تر تغییر نکردند.

این نشان می دهد که خفاش ها سازگاری منحصر به فردی دارند که به آنها اجازه می دهد در برابر سرمای شدید مقاومت کنند. شاید بتوان همین مزیت را در مورد انسان نیز به کار برد. البته نتایج این تحقیق برای ساخت داروهای جدید نیز کاربرد دارد. به عنوان مثال، از این مکانیسم ها می توان برای توقف فعالیت مغز در طی برخی از روش های جراحی استفاده کرد.

تبلیغات بنری

منبع : پایگاه خبری fararu

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *