مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

دانشمندان هشدار دادند: استفاده مجدد از این ظروف بسیار خطرناک است

۱ دقیقه خوانده شده

تبلیغات بنری


بعدی- استفاده مجدد یکی از قوانین کلیدی برای کمک به طبیعت و کاهش تولید زباله های اضافی است، اما آیا این پلاستیک های یکبار مصرف باید دوباره استفاده شوند؟

این بر اساس گزارش واشنگتن پست است. کارشناسان و دانشمندان هشدار داده اند که استفاده مجدد از ظروف یکبار مصرف بی خطر نیست. شری میسون، محقق آلودگی پلاستیک در دانشگاه گانون، می گوید: «تحقیقات در مورد قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی ناشی از آلودگی پلاستیکی در دهه گذشته پیشرفت کرده است، و اکنون دانشمندان تقریباً در تمام غذاهایی که ما می خوریم، این مواد شیمیایی را پیدا می کنند. میسون افزود: «استفاده مجدد از پلاستیک های یک بار مصرف تأثیر قابل توجهی بر سلامت انسان دارد.

کودکان و زنان از آسیب پذیرترین گروه ها هستند. دانشمندان معتقدند که کاهش استفاده مجدد از پلاستیک بهترین رویکرد ممکن برای کاهش این خطرات است. اگرچه پلاستیک در همه خانه ها و زندگی روزمره وجود دارد، اما راه هایی وجود دارد که می توانید قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی مضر را کاهش دهید.

خطر پلاستیک های یکبار مصرف

پلاستیک های یکبار مصرف مواد شیمیایی و میکروپلاستیک ها را وارد محیط شما می کنند. اگرچه مطالعات به طور مستقیم پلاستیک های یک بار مصرف و قابل استفاده مجدد را مقایسه نکرده اند، کارشناسان می گویند نگرانی در مورد پلاستیک های یک بار مصرف به دلیل نحوه تولید آنها است. این مواد پلاستیکی را می توان با پوست مقایسه کرد که دائماً سلول های مرده پوست را می ریزد. این بدان معناست که بطری آب پلاستیکی یکبار مصرف، ذرات میکرو و نانو پلاستیک را در زمان پر شدن مجدد به آب وارد می کند و ظرف پلاستیکی این ذرات را وارد غذا می کند. دانشمندان نشان داده‌اند که بطری‌های پلاستیکی آب صدها هزار ذره پلاستیکی را وارد آب می‌کنند که بسیاری از آنها ذرات نانوپلاستیکی هستند که اندازه آنها کمتر از یک میکرومتر است، یعنی کمتر از یک هفتم عرض یک موی انسان.

حدود 16000 ماده شیمیایی در پلاستیک وجود دارد که بیش از 4200 مورد آن بسیار خطرناک تلقی می شوند. از آنجایی که بسیاری از مواد شیمیایی به پلاستیک متصل نمی شوند، این ترکیبات ممکن است در غذاها و نوشیدنی ها قرار گیرند. مواد سرطان زا مانند استایرن نیز در پلاستیک یافت شده است. اگر پلاستیک در مایکروویو، ماشین ظرفشویی یا حتی در نزدیکی منبع گرما قرار گیرد، میزان مواد شیمیایی که در محیط آزاد می شود به طور چشمگیری افزایش می یابد. هنگامی که گرما اعمال می شود، مولکول ها سریع تر حرکت می کنند، بنابراین برخی از این مولکول ها راحت تر به غذای شما راه پیدا می کنند. خطر گرم شدن پلاستیک در مورد اقلام پلاستیکی قابل استفاده مجدد مانند بطری های آب پلاستیکی سخت، بطری های شیر و ظروف نگهداری پلاستیکی نیز صدق می کند.

پلاستیک سیاه مخصوصاً خطراتی را به همراه دارد. تحقیقات نشان داده است که پلاستیک سیاه موجود در سینی ها، ظروف پخت و پز و سایر ظروف آشپزخانه حاوی سطوح بالایی از مواد ضد شعله است. این مواد شیمیایی سمی با اختلالات هورمونی، عوارض در دستگاه تناسلی و افزایش خطر ابتلا به سرطان مرتبط هستند. محققان دریافتند که پلاستیک سیاه به دلیل روش‌های بازیافت نادرست می‌تواند به مواد بازدارنده شعله آلوده شود. انجمن بین المللی آب همچنین اعلام کرد که استفاده مجدد از ظروف نوشیدنی یکبار مصرف را به دلیل خطرات بالقوه سلامتی ناشی از رشد باکتری ها و آلودگی توصیه نمی کند.

نحوه استفاده از پلاستیک در خانه

کارشناسان معتقدند که نگرانی در مورد مواد شیمیایی و میکروپلاستیک ها در درجه اول در غذاها و نوشیدنی ها نهفته است، زیرا آنها مستقیما وارد بدن می شوند. آنها افزودند که استفاده مجدد از پلاستیک های یکبار مصرف مانند کیسه های مواد غذایی یک نگرانی عمده نیست. تأثیر میکروپلاستیک ها احتمالاً به سن افراد بستگی دارد و محققان بیشترین نگرانی را برای کودکان و افراد در سنین باروری دارند. در واقع، قرار گرفتن در معرض میکروپلاستیک ها یکی از عواملی است که مستقیماً با کاهش باروری در بزرگسالی مرتبط است.

کارشناسان بر این باورند که مهمترین کاری که باید انجام دهید این است که از قرار گرفتن پلاستیک در معرض گرما خودداری کنید. هرگز ظروف پلاستیکی را در مایکروویو قرار ندهید. همچنین توصیه می شود در صورت استفاده از آب گرم ظروف پلاستیکی را در ماشین ظرفشویی قرار ندهید. اگر از بیرون غذا سفارش می دهید، بهتر است در اسرع وقت غذا را به ظرف غیر پلاستیکی منتقل کنید و هنگام گرم کردن غذا در مایکروفر حتما از ظروف معمولی استفاده کنید.

بطری های آب شیشه ای و فلزی نسبت به بطری های پلاستیکی قابل استفاده مجدد ایمن تر هستند، بنابراین هنگام مسافرت یا انجام امور، حتما آنها را همراه خود داشته باشید. اگرچه پاک کردن همه پلاستیک ها در آشپزخانه ایده آل است، اما کارشناسان توصیه می کنند روی ظروف پخت و پز تمرکز کنید و ظروف ذخیره سازی شیشه ای یا فلزی را انتخاب کنید. تمیز کردن منظم ظروف پلاستیکی نیز می تواند به کاهش خطرات آنها کمک کند. تهویه مناسب خانه، تمیز کردن منظم و گردگیری نیز می تواند به کاهش تجمع مواد شیمیایی مضر در محیط شما کمک کند.

تبلیغات بنری

منبع : پایگاه خبری fararu

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *