دندورمه: بستنی ترک که با چاقو و چنگال خورده میشود!
۱ دقیقه خوانده شدهبعدی- دوندورما در استان Cahimiranmaraş (یا به اختصار Maraş) ترکیه تولید می شود و ممکن است به “بستنی” ترجمه شود، اما این دسر منجمد ترکی شبیه هیچ ژلاتو، شربت یا بستنی دیگری در جهان نیست. دندورمی به داشتن بافت غلیظ، متراکم و جویدنی معروف است و در بشقاب با چنگال و چاقو خورده می شود.
به گزارش بی بی سی جهانی؛ مهمت وانلی مغازه ای را در بایرامپاشا اداره می کند که بیش از نیم قرن است که دوندورما درست می کند. وانله این دسر سنتی ترکی را با پودر پسته سرو می کند.
این دسر به طور سنتی با شیر (شیر بز، گوسفند و گاو)، روباه و شکر چغندر تهیه می شود.
محمد وانلیح درباره این بستنی سنتی می گوید: «اگر دوندورما اصیل می خواهید، باید آن را با شیر بز درست کنید. برای رسیدن به بافت خاص دوندورما از روباه کوهی مرغوب استفاده می کنیم. تنها دشمن باد است. داندورا در گرما به راحتی آب نمی شود، اما در باد به راحتی می شکند. وانله همچنین توضیح داد که آب و هوای مرعش با تابستان های گرم و خشک و زمستان های سرد و خشک بهترین شرایط را برای تولید دندرم فراهم می کند.
دوندورم سرد و خامه ای است و به دلیل روباه، نرم تر و لذت بخش تر از بستنی معمولی است.
وانله سال هاست که خودش دوندورمی درست می کند، اما از آنجایی که بهتر است دوندورمی را تا حد امکان نزدیک به منبع مواد اولیه در کوه ها درست کنیم، وانله اکنون آن را از یک تولید کننده معتبر در میراش خریداری می کند.
اما تولید این بستنی سنتی دوست داشتنی ترکیه در فوریه 2023 با دو زلزله 7.7 و 7.6 ریشتری که مرکز آن در مناطق مراش بود با مشکلات مختلفی مواجه شد. با وجود این فاجعه، تولیدکنندگان دوندورمی میراش توانستند تولید خود را حفظ و حتی افزایش دهند. با وجود شرایط سخت، صادرات دوندورمی میراش در سال 2023 نیم میلیون دلار افزایش یافت!
در خیابان استقلال که به عنوان شلوغ ترین و معروف ترین خیابان ترکیه شناخته می شود، بسیاری از بستنی فروشی ها نمایشی دیدنی با Dundorm برگزار می کنند. دندرما به گردشگران ارائه می شود و آنها با هوشمندی آن را بازسازی می کنند. اما مردم استانبول معتقدند این بستنی فروشی ها چیزی جز تله های توریستی با قیمت های گزاف نیستند. برای داشتن یک شام فوق العاده بهتر است از فروشگاه های معروفی مانند فروشگاه محمد فنلا دیدن کنید.
fararu به نقل از همه در یک