رازهای تابوت مومیایی ۳ هزارساله با «سیتی اسکن» فاش شد؛ زنی با «چشم» رازآمیز (تصاویر)
در موزه فیلد در شیکاگو، محققان از یک دستگاه سی تی اسکن برای مشاهده فضای داخلی تابوت یک مومیایی مصری به نام “لیدی شینتا” استفاده کردند. زنی ثروتمند که در دوران سلسله بیست و دوم در مصر زندگی می کرد. تابوت او که هیچ درز و شکاف قابل مشاهده ای ندارد، سال هاست که دانشمندان را مجذوب خود کرده است، اما آنها نمی خواستند تابوت را به روشی تهاجمی باز کنند و باعث آسیب شوند. اکنون این اسکن ها به رمز و راز درون تابوت پایان داده است.
به گزارش فرادید. به گفته جی بی براون، متصدی حفاظت از انسانشناسی موزه، اسکنها نشان داد که شانتا در زمان مرگ بین 38 تا 42 سال سن داشته و چندین دندان خود را از دست داده است، در حالی که بقیه دندانهایش ساییده شده بودند. این مشکل احتمالاً به دلیل ذرات شن موجود در غذا است که به مینای دندان وی آسیب می رساند.
اسکن تصاویر دو شی براق را در کاسه چشم مومیایی نشان می دهد که از ماده ای ناشناخته ساخته شده است.
اما جالب ترین نکته این است که تصاویر جمجمه او اشیاء براق را در حدقه چشم نیز نشان می داد. او چشم های مصنوعی دارد که از ماده ای ناشناخته ساخته شده است. این چشم را مومیاییکنندگان در سر متوفی قرار میدادند تا او را به دنیای پس از مرگ ببیند.
این چشم های مصنوعی در حین مومیایی کردن به جای چشمان واقعی چینتا قرار داده شد تا اطمینان حاصل شود که او در زندگی پس از مرگ دیده می شود. مطالعات قبلی نشان داده است که مومیاییکنندگان اغلب چشمهای طبیعی را از بین میبرند و آنها را با لامپهای پارچهای یا حتی رنگشده جایگزین میکنند. اما در این مورد از ماده بادوام تری استفاده شد و محققان هنوز ماهیت دقیق آن را نمی دانند.
براون میگوید بر اساس دیدگاه مصریان باستان درباره زندگی پس از مرگ، برای داشتن چشم در این جهان، باید چشمهای فیزیکی یا چیزی شبیه آن داشت.
این تابوت با توجه به قدمت آن در وضعیت بسیار خوبی قرار دارد. موزه فیلد در شیکاگو که بیش از دوازده مومیایی مصر باستان را در خود جای داده است، اخیراً چندین مومیایی را با یک سی تی اسکنر متحرک اسکن کرده است. این روش پژوهشی نگاهی نادر به تاریخ از منظر زندگی واقعی مردم آن زمان ارائه می دهد.