مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

رنسانس اروپا در روستای ورکانه همدان!

۱ دقیقه خوانده شده
رنسانس اروپا در روستای ورکانه همدان!

تبلیغات بنری


گردشگری روستایی یکی از محبوب ترین جنبه های سفر در بین گردشگران است که به منظور آشنایی با بافت سنتی یا تاریخی و فرهنگ های مختلف محلی انجام می شود.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، روستاهای هدف گردشگری در ایران زیاد است. یکی از معروف ترین این روستاها که در استان همدان قرار دارد ورقانه نام دارد.

روستای فیرکان در کجا قرار دارد؟

آدرس: استانداری همدان، 20 کیلومتری جنوب شرقی همدان، بعد از سد اکباتان.

روستای فرکانا در مجاورت سد اکباتان یکی از مقاصد گردشگری و مکان های گردشگری همدان به شمار می رود. این روستا از شمال شرقی به کوه سردره، از غرب به روستای سیمین، از جنوب غربی به کوه الاحمر البلاغ، از شرق به کوه قره داغ و از جنوب و جنوب شرقی به وادی بارانی و همسایه است. وادی قشلاق. از روستای فرکان تا همدان 20 کیلومتر فاصله است.

جاده دسترسی به روستای فیرکان

برای رسیدن به روستای فرکانا باید به شهر همدان بروید. ابتدا جاده همدان به ملایر را انتخاب کرده و در این محور وارد شاخه سد اکباتان شوید. پس از عبور از سد اکباتان و روستاهای یلوان، شمس آباد و علی آباد از طریق جاده فیرکانه به روستای فیرکانه می رسید. محور ارتباطی اصلی روستا از سمت شهر همدان دارای مناظر و چشم اندازهای زیبایی است که می تواند به عنوان قطب گردشگری پیشنهاد شود.

درباره روستای ورکانا

روستای فیرکنا در همدان در دامنه جنوبی زاگرس مرکزی قرار دارد و به دلیل آب و هوای کوهستانی و طبیعت زیبای خود به طور کلی یکی از پاک ترین مناطق به شمار می رود. این روستا یکی از شش روستای گردشگری همدان محسوب می شود که نام آن در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده و به عنوان منطقه ویژه گردشگری در کشور مطرح شده است.

اهالی روستای فیرکان به زبان های ترکی، فارسی و کردی صحبت می کنند. این روستا به موسیقی محلی معروف است که شامل آهنگ هایی با اشعار بابا طاهر العریان و بیت های ترکی با موسیقی عاشیق است که در عروسی ها و جشن ها استفاده می شود. نوعی موسیقی محلی به نام سربازی و سیبا نیز در بین اهالی روستا رواج زیادی دارد. از غذاهای محلی روستا آبگشت و انواع کباب و آش از جمله آش اومگ، آش بیلتی، آش ورا، آش جو و تراخینه از ویژگی های فرغانه است.

نامگذاری روستای فرکانا

در زبان کردی «فور» به معنی پهلو و «کین» به معنای بهار است. فرکانا نیز به معنای کنار آب و چشمه است. از طرفی به دلیل وجود معادن زیاد در اطراف روستا نام فرکانا را به خود گرفت و نام روستای فرکانا معادل مکانی واقع در نزدیکی معدن است.

تاریخچه روستای ورکانا

قدمت روستای فرکانا در استان همدان به بیش از 400 سال قبل باز می گردد و آثاری از دوران صفویه در آن کشف شد. در گذشته تصمیم گیری و نظام اقتدار به ارباب رعیت بستگی داشت. در آن زمان نقی خان قراگوزلو خان ​​روستا بود و پس از او دخترش صاحب و حاکم روستا شد. در حال حاضر در روستای ورکان مانند سایر روستاهای استان رشسویدان از جایگاه ویژه ای برخوردار است و تصمیم گیری آن نقش تعیین کننده ای دارد.

رنسانس اروپا در روستای ورکانه همدان!

معماری روستای ورکان

هسته روستای فرکانا که در اطراف کانال روستا شکل گرفته، قدمتی نسبتا طولانی دارد و سابقه تاریخی آن مربوط به اوایل دوره صفویه است. سنگ، قلوه سنگ، سنگ مالون، خشت و آجر انواع مصالح ساختمانی سنتی در بناهای روستای فیرکان هستند و عنصر سنگ بیش از هر چیز به عنوان مصالح اصلی در بناهای روستای فرکان دیده می شود. به نظر می رسد استفاده مکرر از سنگ به دلیل فراوانی این عنصر در منطقه و سختی و مقاومت آن در برابر تغییرات آب و هوایی و همچنین کمبود آجر و رس در منطقه باشد. طبیعتاً این موضوع در بسیاری از جاهای معماری ایران وجود دارد. این بدان معناست که در ساخت و ساز ساختمان از مصالح بوم وارد استفاده می شود.

در روستای فرکانا در استان همدان، قلوه سنگ های پوشیده از تمام کوچه های آن زیر نورهای محلی به رنگ قهوه ای سوخته در می آیند. تابش نور خورشید بر روی سنگ ها و انعکاس آن باعث درخشش زیبایی در تمام سطح روستا شده و جذابیت خاصی در کوچه پس کوچه های روستا ایجاد می کند.

صحنه هایی از روستای فرکان

نشانه های طبیعی

جریان فصلی رودخانه های سیمین و ورکانا و جریان مداوم کانال روستا و چشمه های آن به ویژه در فصل بهار و تابستان طراوت خاصی به روستا می بخشد. این منابع آبی و در نتیجه باغات گردو، زردآلو، انگور و سیب، به روستا شخصیت خاصی بخشیده و زیبایی دل انگیزی را به وجود آورده است. کوه های اطراف روستا و دره های خان و جین در فصول مختلف به ویژه در فصل بهار که مملو از طراوت و سرسبزی است، مناظر زیبا و جذابی را خلق می کند. گردشگران و مسافران زیادی در فصل بهار و تابستان به فراخان سفر می‌کنند و کلبه‌های سنگی و باغ‌های گل آفتابگردان، گردو، سیب و بادام از محبوب‌ترین انتخاب‌های مردم همدان و سایر شهرها برای سفر خانوادگی است.

بناهای تاریخی

آثار تاریخی و مذهبی جالبی در روستا وجود دارد که از آن جمله می توان به ساختمان مسجد روستا در بافت باستانی، اصطبل پرورش اسب با معماری سنگی خاص و قلعه ماهری خانم که به شکل گنبدی ساخته شده است، اشاره کرد. صلیب و همینطور معماری سنگی روستا بقعه امامزاده غیب (علیه السلام) از احترام و ارزش زیادی در بین مردم روستا برخوردار است. محله مسجد درب قدیمی ترین محله فرکانا است و اطراف آن ارگ ماهری خانم، قبرستان غیب و قبرستان روستا قرار دارد.

فرکان را می خواهند

فراکان در فصل بهار و تابستان پذیرای قبایل بادیه نشین و کوچ نشین است. این روستا در مسیر کوچ عشایر قزل یوسف، یارم، تکلو و فرکانی قرار دارد که هر ساله از اواسط آبان ماه کوچ بهاره را انجام می دهند. این طوایف بر اساس سنت های گذشته و ماهیت زندگی خود، در جستجوی مراتع جدید از میان کوه ها و دره های بسیاری عبور می کنند و در دره ها وقت می گذرانند و پس از پایان فصل اعتدال به قشلاق باز می گردند. چشم انداز کوچ در مسیر ییلاق و قشلاق در شیر و ایلات، اطراف این روستا را به یکی از پایگاه های اصلی تماشای بادیه نشینان کوچ تبدیل کرده است.

بهترین زمان برای سفر به فراکان

آب و هوای روستای ورکانا با قرار گرفتن در دامنه جنوبی زاگرس مرکزی، کوهستانی است. به همین دلیل به شما توصیه می کنیم در فصول گرم سال یعنی بهار و تابستان به ورکان بروید. سردی هوا در نیمه دوم سال ممکن است سفر به فراکان را برای بسیاری سخت کند. با این حال، پاییز با رنگ های جذاب خود، ویرکان را با مناظر خیره کننده ای تزئین می کند و بسیاری را به این روستا می کشاند.

اقامت در روستای ورکان

دهکده توریستی فیرکان امکانات اقامتی مناسبی را برای تامین آسایش گردشگران فراهم می کند. برخی از اهالی روستا علاوه بر مسکن بوم گردی، خانه روستای فرکانا را به صورت روزانه اجاره می کنند.

زیباترین روستای رنسانس ایران کجاست؟

نکاتی برای بازدید از روستای فیرکان

روستای فیرکان از امکانات رفاهی و گردشگری خوبی برخوردار است.

در روزهای تعطیل و آخر هفته تعداد بازدیدکنندگان روستای فیرکان به میزان قابل توجهی افزایش می یابد.

هنگام بازدید از روستای ورکانه به فرهنگ بومی مردم احترام بگذارید.

مردم روستای فیرکان بسیار مهمان نواز هستند. اما برای احترام، حتما قبل از ورود به باغ های خصوصی مجوز بگیرید.

برای کمک به اقتصاد محلی، محصولات و صنایع دستی روستای فرکانا را خریداری کنید.

بازدید از روستای ورکانه رایگان است.

زیباترین روستای رنسانس ایران کجاست؟

مکان های گردشگری در مجاورت روستای فیرکان

دریاچه سد اکباتان

آدرس: استانداری همدان 11 کیلومتری همدان

دریاچه سد اکباتان به وسعت 60 هکتار در 11 کیلومتری شرق همدان قرار دارد. این دریاچه که در حدود 15 هکتار زمین درختکاری شده احاطه شده است، مکان مناسبی برای انجام ورزش های آبی مانند قایقرانی و اسکی روی آب است. همچنین مهمانسرای، رستوران و چایخانه سنتی نیز در این مکان خدمات ارائه می دهند و این مکان را به یکی از بهترین مکان های تفریحی و دیدنی همدان تبدیل کرده اند.

روستای کنجنما

آدرس: استانداری همدان، شهر همدان، میدان عباس آباد، خیابان گنجنامه، ضلع شرقی میدان گنجنامه

روستای کجنما در پنج کیلومتری شهر همدان در میدان کجنما و نزدیک به کتیبه های باستانی و آبشار کجنما واقع شده است. از امکانات این دهکده گردشگری می توان به بانجی جامپینگ، تیرول، بولینگ، پینت بال، غار آکواریومی، پیست اسکی و … اشاره کرد. ویلاهای کوهستانی و سوئیت های اقامتی محل مناسبی برای اقامت گردشگران است.

تبلیغات بنری

fararu به نقل از همه در یک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *