زهرا فراهانی راد در سریال «بامداد خمار»؛ وفاداری سووشون» به سیمین دانشور
۱ دقیقه خوانده شدهزهرا فرحانی راد بازیگر و مجری سینما، تئاتر و تلویزیون متولد 1368 است. وی دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته تدریس زبان انگلیسی است. کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سال 1362. 1384 دوره بازیگری را زیر نظر جهانگیر الماسی گذراند.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، فرحانی راد در سال 1386 در سن 18 سالگی فیلم کوتاه «شمارش معکوس» را کارگردانی کرد و مقام اول جشنواره فیلم و عکس را به دست آورد و در جشنواره 100 فیلم شرکت کرد.
سری زباله های صبحگاهی
در سال 1390 در سریال مخسم به کارگردانی حسین حقانی و در سال 1393 در سریال کیمیا ساخته جواد افشار وارد قاب تلویزیون شد و نقش رویا همسر اول آرش را بازی کرد. فرهانی راد در سال 1394 با فیلم «زیر سقف دودی» ساخته بوران درچسنده وارد سینما شد و سپس در سال 1395 در فیلم «هستی» تجربهای متفاوت داشت. از سال 1386 در صدا و سیما و صداپیشگی نیز فعال بوده است.
فرحانی راد همچنین در فیلمهای «کوشی صفا»، سریالهای «جاندو»، «برادر» و «ناریا» به کارگردانی جواد افشار، «ازازل» به کارگردانی حسن فتحی و «تروریسم خاموش» به کارگردانی این فیلم حضور داشت. احمد معظمی و نمایش «هگزا شهر دوشزکان» به کارگردانی محمد حاتمی، «بانوی به نشان»، «غریبت الشام» به کارگردانی حسین پارسایی، «عهد عتیق شما را دعوت می کند»، «کلاژ» به کارگردانی. عطا منتظری، «منظومه» به کارگردانی علی فرحناک، «بیگو سیب او»، «کلیک» به کارگردانی فاضل حائری به ایفای نقش پرداختند.
«سوشون» مجموعهای از نمایشهای خانگی است که فیلمنامه آن با الهام از رمان «سوشون» اثر سیمین دانشور، داستان نقش مردم شیراز در مقابله با استعمار را روایت میکند و نقشهای اصلی را هانوش طباطبایی بر عهده دارند. میلاد کمرم. فرهانی راد اخیرا در سریال های سوشون و بمد خمار به کارگردانی نرگس آبیار حضور داشته است.
به همین منظور درباره ساخت سریال های تاریخی و اقتباسی، نحوه ایفای نقش در این سریال ها، تجربه همکاری با نرگس آبیار و تفاوت همکاری با خانم کارگردان و استاد آقا با این بازیگر گفت وگو کرده ایم که در ادامه می آید.
این بازیگر درباره نحوه ایفای نقش در سریال سوچون گفت: به دلیل رشته تحصیلی ام که زبان انگلیسی است و با توجه به اینکه شخصیت مدیر مدرسه در حین نمایش یک انگلیسی بود با این پروژه آشنا شدم. من از یک فیلمنامه انگلیسی برای ایفای این نقش انتخاب شدم و با تحقیقات فراوان توانستم ویژگی های دیگر یک مدیر مدرسه انگلیسی را بیابم.
فرهانی راد افزود: شخصیت مدیر مدرسه انگلیسی از لحاظ فرهنگی، ظاهری و شخصیتی به شخصیت واقعی من شباهتی ندارد، او در اصل یک شخصیت ایرانی نبوده و نمونه بارز زبان انگلیسی در ایران در دوره جهانی بوده است جنگ دوم. در زمان این جنگ، گروه متفقین جنوب ایران از جمله شهر شیراز را اشغال کردند و تمام اتفاقات رمان «سوچون» نیز در شیراز می گذرد.
وی گفت: بنابراین تمام تلاشم در سریال سوشون این بود که یک شخصیت غیر ایرانی و یک مدیر مدرسه انگلیسی را به نمایش بگذارم تا مخاطب احساس نکند با یک ایرانی و در این راه انگلیسی زبانانی که تلاش می کنند. یادگیری زبان فارسی از نظر لغت و شخصیت الگو شد.
بازیگر سریال «سوشون» خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه مدیر مدرسه در این سریال به دلیل حضور در ایران به دو زبان انگلیسی و فارسی صحبت می کند، سعی کردم رابطه این دو گویش را که طبیعی و به دور از ساختگی است، پیدا کنم. البته کارگردانی دلسوزانه نرگس آبیار کارگردان سریال نیز در این مسیر بی تاثیر نبود.
سریال سوشون وفادار به رمان سیمین دانشور است
فرهانی راد درباره وفاداری سریال سوشون به رمانی به همین نام سیمین دانشور گفت: کارگردان در این اثر بسیار به رمان خانم دانشور وفادار بود و حتی یک واو را از قلم نینداخت و این چیزی است که شایسته بزرگی است. ستایش علیرغم سختی های تولید و تولید در این رمان، گواه بارز صحبت های من استفاده از … دایرکتوری بر اساس سایت های واقعی و معتبر در شهر شیراز است، یعنی دقیقاً همان چیزی که در آن ذکر شد. کتاب، علیرغم پیشنهادی که باید ارائه شود. سریالی در یک شهر سینمایی، کارگردان با وجود مشکلات فراوانی که پیش روی این اثر بود، ترجیح داد در شهر شیراز و در لوکیشن های واقعی فیلمبرداری کند.
وی درباره عدم اقتباس از آثار تلویزیونی و سینمایی با توجه به غنای ادبیات فارسی و نگارش رمان های فراوان در گذشته و دوران معاصر گفت: می توان گفت که رابطه سینما و ادبیات در کشور ما بسیار است. خوب نیست شناسه؛ کارگردان ها نیازی به ادبیات احساس نمی کنند و البته نویسندگان هم کاری با سینماگران ندارند.
این بازیگر اضافه کرد: مسائلی مانند روند بررسی ها نیز باعث می شود اقتباس های سینمایی کمتر شود و با توجه به اینکه چارچوب ها و حساسیت هایی در سینما وجود دارد، نمی توان همه موضوعات کتاب را مطرح کرد.
ایفای نقش در «بامداد خمار»
فرحانی راد درباره دیگر همکاری خود با نرگس آبیار و ایفای نقش در سریال «بامد قمر» گفت: من در این سریال به دلیل اعتماد کارگردان به نقش قابیلیم (مدیر مدرسه انگلیسی) در «سفشون» انتخاب شدم. اما نقش نیمتاج در سریال بامد خمار در مورد شخصیت قبلی بسیار متفاوت است، مثلا نیمتاج یک شخصیت کاملا ایرانی از نوع قاجاریه است و وجه اشتراک من با نیمتاج در رمان این است. چشمان ما همان رنگی است که در رمان به آن اشاره شد. همچنین
وی گفت: در این سریال نقش دختر یکی از فرهنگیان آن دوران یعنی دختر دکتر جیتی آرا را بازی می کنم. دختری هنرمند و نقاش که پیانو هم می نوازد و یکی از چالش های خوب این شخصیت برای من شناخت و یادگیری پیانو بود که به طور جدی دنبال آن هستم و سکانس های پیانو را در این سریال انجام خواهم داد.
این بازیگر درباره تفاوت کار با کارگردان و کارگردان گفت: کار با کارگردان و کارگردان تفاوت زیادی ندارد و کار با کارگردان مزیت های مهم دیگری هم دارد که از آن جمله می توان به کارهای موفق قبلی آن کارگردان و شیوه کارگردانی او منحصر به خودش است و خدا را شکر توانستم تا به امروز در آثار کارگردانانی دیده می شود که هر کدام سبک خاص خود را دارند.
وی افزود: حضور من در سریال «ازازل» ساخته حسن فتحی یکی از آن اتفاقات ناب بود و فرصت نادری پیش آمد تا تلاشم را جلوی دوربین این کارگردان به نمایش بگذارم.
فرحانی راد درباره بازی در نقش میلا در سریال ناریا به کارگردانی جواد افشار گفت: آقای افشار از گذشته تا به حال به من لطف و اعتماد داشته و در سریال های کیمیا، برادر، گاندو و … و در نهایت سریال ناریا که باهاش همکاری کردم و به زودی پخش میشه. شخصیت من در سریال ناریا، میلا، یک جاسوس ایرانی-ارمنی با ویژگی های منحصر به فرد است.