شناسنامه از بدو تولد تاکنون؛ سجل معروفترین شخصیتهای تاریخ ایران اینجاست
۱ دقیقه خوانده شدهگنجینه ای که در پشت بنای محله معروف حسن آباد قرار داده شده، روایتگر زندگی زن و مرد، اسناد و مدارکی است که هر کدام نقش مهمی در تاریخ این شهر و دیار داشته اند.
به گزارش سایت همشهری آنلاین، محقق و پژوهشگر تهرانی محمود منیعی درباره این گنجینه می گوید: «مطمئناً یکی از جذاب ترین مکان های تاریخی تهران همین موزه و ساختمان ثبت اسناد و املاک در محله حسن آباد است تاریخ و هویت مردمی که همه را نوشته اند صفحه ای از تاریخ این کشور هستند.
در مورد تاریخ ثبت و تأسیس این اداره باید گفت که اداره کل احصائیه و اسناد به موجب قطعنامه 20 خرداد 1307 با وظایف مستقل و به عنوان نهادی وابسته به وزارت کشور کار خود را آغاز کرد. با اصلاح وظایف و مقررات این مؤسسه در سال 1319 هجری شمسی به اداره کل آمار و ثبت احوال تغییر نام یافت. آخرین بار در سال 1355 با تعریف وظایف و ساختار جدید، این موسسه به نام فعلی سازمان ثبت احوال کشور تغییر نام داد.
وی ادامه می دهد: این ساختمان محل سکونت سران دولت و ثروتمندان بوده و پس از چندین بار تغییر مالکیت، در نهایت تبدیل به مرکز ثبت نام می شود این بنا در تاریخ 16 مرداد 1381 با شماره ثبت 9261 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
منیعی درباره اسناد هویتی معروف ایرانی در این بنا می گوید: «در این بنا تصاویری از شناسنامه بزرگان، شهدا و مشاهیر از جمله علامه طباطبایی، شهید بهشتی، شهید دستغیب، شهید بهنار، شهید چمران، شهید به چشم می خورد. ” الصیاد الشیرازی، شهید حامدت، شهید تندگویان، دکتر قریب و… قابل مشاهده است….
منطقه حسن آباد جدا از ساختمان زیبا و خیره کننده ثبت اسناد، موزه های جالب زیادی مانند موزه پست و تلگراف یا موزه ارتباطات واقع در ساختمان سابق اداره پست ایران دارد. این موزه شامل مدلهایی از لوازم التحریر، ابزار ارسال بستههای پستی، چاپ، اولین تلفنها، دستگاههای مورس، تمبر و سایر ابزارهای ارتباطی و ارتباطی از کبوترهای حامل تا ماهواره است.
fararu به نقل از همه در یک