شکارچی اف ۳۵ ساخته شد (تصاویر)
۱ دقیقه خوانده شدهچین ادعا می کند که یک رادار ارزان قیمت ساخته است که می تواند به راحتی جنگنده رادارگریز F-22 آمریکا را شناسایی کند. علاوه بر این، به نظر می رسد که چین می تواند از همین فناوری برای شناسایی سایر هواپیماهای رادارگریز مانند F-35 استفاده کند.
به گزارش ایسنا، چین در حال توسعه راداری است که می تواند هواپیماهای جنگنده رادارگریز مورد استفاده آمریکا و متحدانش را به طور موثر شناسایی و رهگیری کند.
محققان درگیر در توسعه این رادار از سیستم ماهوارهای ناوبری BeiDou چین (BDS) برای ردیابی هواپیماهای جنگنده رادارگریز استفاده میکنند. محققان همچنین ادعا می کنند که این یک رادار مقرون به صرفه است که به یک آنتن دریافت کننده ساده متکی است. آنها می گویند تقریباً در هر نقطه از زمین می توان از آن استفاده کرد و همچنین می تواند ناشناخته بماند زیرا سیگنال هایی را که می تواند مکان آن را نشان دهد منتشر نمی کند.
برای اطمینان بیشتر از عملکرد بدون وقفه، امکان تغییر باندهای فرکانس به GPS، GLONASS روسی یا گالیله اروپایی وجود دارد. این باندها می توانند توسط رادار در مکان ها یا موقعیت هایی که سیستم BeiDou عملکرد نادرست دارد، مورد استفاده قرار گیرد.
سیستم BDS به طور مستقل توسط چین با تمرکز بر امنیت ملی و نیازهای اقتصادی و اجتماعی خود توسعه و ساخته شده است و موقعیت یابی 24 ساعته در همه شرایط آب و هوایی را برای کاربران جهانی فراهم می کند.
اگر ادعای محققان چینی صحت داشته باشد، این پوشش رادارگریز که در اختیار جنگنده های رادارگریز مانند F-22 و F-35 است، ممکن است در تاریخ بماند.
توسعه رادار BeiDou در چین
محققان چینی مقاله خود را در مجله دانشگاه ملی فناوری دفاع منتشر کردند. به طور خاص، تیم تحقیقاتی از تصویری از F-22 Raptor برای اشاره به آنچه رادار سعی در شناسایی آن دارد، استفاده کرد.
علاوه بر این، داده ها نشان می دهد که چین می تواند از همین فناوری برای شناسایی سایر هواپیماهای رادارگریز مانند F-35 استفاده کند.
اگر این ادعاها صحت داشته باشد، این رادار ارزان قیمت می تواند توسط کشورهای دیگر در سراسر جهان برای شناسایی F-22، F-35 و سایر جت های جنگنده رادارگریز استفاده شود.
چینی ها می گویند هدف ما این است که سیستم رادار ضد رادارگریز را به راحتی در دسترس قرار دهیم، ایده ای که نگرانی هایی را در ایالات متحده و متحدانش ایجاد می کند.
سامانه راداری BeiDou از تعداد زیادی ماهواره در مدار استفاده می کند و هر زمان که یک هواپیمای رادارگریز توسط آن شناسایی شود، پژواک منحصر به فردی تولید می شود که با تجزیه و تحلیل می توان مکان و حرکت جت جنگنده را پیش بینی کرد.
این تیم از روش “تشخیص کور” با استفاده از یک کانال برای شناسایی هواپیماهای رادارگریز استفاده می کند که ساخت رادارها را ارزان می کند و کار با آنها را آسان می کند.
این مکانیسم شامل استفاده از یک الگوریتم پیشرفته است که برای اولین بار توسط دانشمندی از یوگسلاوی در سال 1991 برای یافتن فرکانس های دوره ای پنهان در سیگنال های الکترومغناطیسی ابداع شد.
محققان چینی این فرمول را برای استفاده مورد نظر اصلاح کردند و امکان شناسایی سیگنال های هدف پنهان را فراهم کردند.