شکست پروژه بمبافکن رادارگریز آمریکایی
۱ دقیقه خوانده شدهلغو پروژه ساخت بمب افکن قدرتمند رادارگریز مشکلات زیادی را برای آمریکا ایجاد کرد. مشکلاتی که با افزایش تهدیدات چین برای آمریکا در حال افزایش است.
بمب افکن رادارگریز A-12 Avenger یک پروژه جاه طلبانه نیروی دریایی ایالات متحده در دهه 1980 بود که برای جایگزینی جنگنده تهاجمی A-6E ایالات متحده طراحی شد. با وجود طراحی خاص و برد برتر، رادار و تسلیحات، هزینه ها به 96 میلیون دلار برای هر هواپیما افزایش یافت. با پایان جنگ سرد و کاهش بودجه دفاعی، وزیر دفاع آمریکا در سال 1991 این برنامه را لغو کرد.
A-12 Avenger توسط McDonnell Douglas و General Dynamics طراحی شده بود و روی کاغذ برای نیروی دریایی ایالات متحده هیجان انگیز بود. وزارت دفاع تاکنون 5 میلیارد دلار در این برنامه سرمایه گذاری کرده و هزینه تخمینی هر هواپیما را به 96 میلیون دلار افزایش داده است.
به گفته NationalInterest، لغو این پروژه یک تصمیم بحث برانگیز بود، زیرا نیروی دریایی بدون بمب افکن مدرن باقی ماند. بنابراین این ماموریت به هواپیماهای F/A-18 Hornet و F-35C محول شد. برخی از استراتژیست ها اکنون لغو لغو را فرصتی از دست رفته می دانند، به ویژه با افزایش تهدید دریایی چین.
A-12 Avenger فعلی می تواند به نیروی دریایی ایالات متحده توانایی بیشتری برای به چالش کشیدن چینی ها در دریای چین شرقی و جنوبی بدهد. لغو پروژه A-12 به نیروی دریایی لطمه زد و پس از پایان درگیری ها در خاورمیانه، با افزایش تهدید چین، ارتش درگیر شد. بنابراین، تصمیم به لغو پروژه Unger A-12 ناامیدکننده ای بود که برخی از استراتژیست های نیروی دریایی می خواستند از آن اجتناب کنند.