طرز تهیه اسکندر کباب اصیل ترکیهای با طعمی فراموشنشدنی
۱ دقیقه خوانده شدهپیشنهاد می شود طرز تهیه اسکندر کباب را به صورت آسان و خانگی یاد بگیرید و هر زمان که در آشپزخانه سردرگم شدید، اسکندر کباب را امتحان کنید.
کباب یک اصطلاح فارسی است که برای گوشت کبابی استفاده می شود. زبان های عربی و ترکی نیز از این اصلاحیه وام گرفته شده اند. اسکندر کباب یک غذای محلی بورسا است که توسط یک قصاب محلی به نام اسکندر افندی تهیه می شود. در کنار این غذا، نان پیده مربعی بریده شده سرو شود. سپس سس گوجه فرنگی تند را روی دونر کباب بره می ریزند و مانند ایرانی ها ماست و سبزیجاتی مانند گوجه فرنگی و فلفل سبز سوخاری را در کناره های ظرف می گذارند. در مرحله پایانی که در حضور مهمانان انجام می شود، مخلوطی از کره آب شده و شیر گرم گوسفندی روی گوشت و نان ریخته می شود.
جالب است بدانید اولین رستورانی که این غذا را سرو کرد هنوز پابرجاست و گردشگران زیادی از آن دیدن می کنند و با انواع کباب ترکی مخصوصا اسکندر کباب خاطره خوبی برای خود می سازند. با ما همراه باشید تا طرز تهیه این کباب خوشمزه را با هم مرور کنیم.
اسکندر کباب کجاست؟
اسکندر کباب نام خود را از مخترعش اسکندر افندی گرفته است که در اواخر قرن نوزدهم امپراتوری عثمانی در بورسا زندگی می کرد. بنابراین، این غذا در اصل متعلق به امپراتوری عثمانی یا Türkiye سابق است. پس اگر قصد سفر به ترکیه را دارید، اسکندر کباب را در محلی که اختراع شده امتحان کنید.
در این مطلب طرز تهیه اسکندر کباب را توضیح می دهیم. کباب را معمولا با برنج زعفرانی سرو می کنند. اما اسکندر کباب در سطح دیگری است. اگر قبلا اسکندر کباب را چشیده اید، از طعم و شباهت این دستور پخت به نسخه رستورانی آن شگفت زده خواهید شد.
مواد اولیه تهیه اسکندر کباب
قبل از اینکه طرز تهیه اسکندر کباب را یاد بگیریم، بیایید با مواد لازم آشنا شویم:
طرز تهیه اسکندر کباب مرحله به مرحله
برای تهیه اسکندر کباب کافی است مراحل زیر را مرحله به مرحله انجام دهید:
مرحله اول: ابتدا باید گوشت را مزه دار کنیم تا نرم شود و طعم بیشتری بدهد. برای کار آسان می توانید از غذاساز نیز استفاده کنید. برای مزه دار کردن گوشت چرخ کرده، پیازها را چند بار با فلفل سیاه خرد کنید، سپس در بشقاب بریزید.
مرحله دوم: برای تهیه گوشت فیله، پیاز، ماست، روغن زیتون، فلفل قرمز، فلفل سیاه آسیاب شده و پونه کوهی (اختیاری) را در همان غذاساز مخلوط کنید، سپس تکه های فیله را اضافه کنید و سس را روی تمام گوشت بمالید.
مرحله 3: در یک کیسه فریزر، یک تکه فیله و سپس یک تکه بزرگ گوشت چرخ کرده را روی آن قرار دهید. چیدن را ادامه دهید تا تمام گوشت چرخ کرده و فیله ها تمام شود.
مرحله 4: کیسه فریزر را بپیچید تا یک تکه گوشت بزرگ و یکدست ایجاد کنید. سپس در صورت امکان حدود چهار تا شش ساعت آن را در یخچال یا فریزر قرار دهید تا به اندازه ای سفت شود که برش زدن آن برایتان راحت باشد.
مرحله 5: حدود نیم ساعت قبل از پخت، گوشت منجمد را جدا کنید. گوشت سفت است، اما باید بتوانید آن را به ورقه های نازک برش دهید. لازم نیست تمام محتویات کیسه فریزر را برش دهید و سرخ کنید، فقط به مقدار لازم که می دانید خورده می شود. حالا یک ماهیتابه چدنی یا نچسب را گرم کنید و تکه های گوشت را در کره یا روغن زیتون سرخ کنید.
مرحله ششم: دمای تابه باید متوسط تا زیاد باشد. وقتی شروع به پختن می کنید، گوشت به هم می چسبد. پس از پخته شدن گوشت، گوشت را برگردانید و مراقب باشید که گوشت کاملاً خشک نشود. در همین حین، مقداری فلفل سبز و گوجه فرنگی را با استفاده از باربیکیو یا شعله گاز تفت دهید.
مرحله هفتم: برای سرو سنتی از نان پیتای ترکی استفاده کنید البته از نان های مشابه دیگر نیز می توانید استفاده کنید. حالا نان پیتا را در یک بشقاب بزرگ و پهن برای سرو بریزید. سس گوجه فرنگی داغ را بریزید تا نان خیس بخورد. حالا تکه های کباب را بگذارید تا روی نان را بپوشاند. وقت آن است که کره را بجوشانید و درست قبل از سرو روی اسکندر کباب بریزید. دو قاشق بزرگ ماست را با گوجه فرنگی کبابی و فلفل سبز در بشقاب بریزید.
اسکندر کباب آماده سرو است و می توانید از آن لذت ببرید.
سس گوجه فرنگی را روی گریل آماده کنید
کره و روغن زیتون را در یک قابلمه متوسط گرم کنید سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. گوجه فرنگی های خرد شده را اضافه کنید و با نمک و ادویه مزه دار کنید. پخت را ادامه دهید تا گوجه فرنگی نرم و براق شود. یک فنجان (به مقدار سس می تواند نصف پیمانه باشد) آب جوش اضافه کنید تا سس غلیظی به دست آید. 2-3 دقیقه دیگر بجوشانید و حرارت را خاموش کنید.
ترفندهای تهیه اسکندر کباب ترکی
گوشت اسکندر کباب مانند هر دونر کبابی باید به صورت ورقه های بسیار نازک بریده شود. برای کمک به نازک شدن آن، می توانید استیک را قبل از برش دادن به مدت 3 تا 4 ساعت در یخچال قرار دهید.
از آنجایی که گوشت بسیار نرم است، تقریباً فوراً می پزد. بنابراین هنگام پختن گوشت ابتدا تکه قبلی را بردارید و سپس تکه بعدی را سرخ کنید تا با بقیه قطعات داخل تابه تداخل نداشته باشد.
سس و کره را باید به وفور روی کباب ریخت تا به نان زیر گوشت برسد و نان نرم شود.
اگر گوشت منجمد برای برش خیلی سفت است، می توانید چند دقیقه صبر کنید تا بپزد.
اگر در حین پختن گوشت سس سرد شد، می توانید آن را دوباره گرم کنید زیرا سس هنگام سرو باید داغ باشد.
اگر در حین پخت سس خیلی غلیظ شد، می توانید با اضافه کردن نصف فنجان آب داغ قبل از ریختن روی گوشت، آن را رقیق کنید.
منبع: الهمشهری آنلاین