طرز تهیه خورش مرغ و کرفس، یک خورش خوشمزه و مقوی
۱ دقیقه خوانده شدههمه در یک خورش ها یکی از غذاهای اصیل و پایه ثابت سفره ناهارخوری ایرانی به حساب می آیند که تنوع بسیار بالا از ویژگی های آن می باشد. در شهرهای مختلف ایران خورش به روش ها و سبک های مختلفی طبخ می شود. خورش ها معمولا با مرغ یا گوشت تهیه می شوند و به همین دلیل حاوی مقدار زیادی پروتئین هستند. خورش مرغ و کرفس یک خورش مرغ بسیار خوشمزه است که از مخلوط مرغ با کرفس، پیاز، سیر، زعفران، زرشک و … تهیه می شود و بسیار خوشمزه است. اگر از عاشقان کرفس هستید شکی نیست که طعم این سوپ را دوست خواهید داشت پس در ادامه این مطلب با طرز تهیه خورش مرغ و کرفس خوشمزه و متمایز همراه باشید.
مواد لازم
سینه مرغ: 2 عدد
کرفس خرد شده: 300 گرم
رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری
رب فلفل قرمز: 1 قاشق غذاخوری
لیمو عمانی: 3 عدد
پیاز: 1 عدد
– سیر: 3 حبه
زرشک: نصف پیمانه
سماق: 1 قاشق غذاخوری
روغن: به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه، پاپریکا، زردچوبه: به میزان لازم
زعفران غلیظ خیسانده شده: مقدار لازم
طرز تهیه
برای تهیه این سوپ خوشمزه ابتدا یک ساقه کرفس را خرد کرده و در کمی روغن تفت دهید. بعد از اینکه کرفس نرم و سبک شد رب گوجه فرنگی و رب فلفل را اضافه کنید و با کرفس یک دقیقه تفت دهید سپس حرارت را خاموش کنید. در مرحله بعد پیاز را خرد کرده و در ظرف مناسبی با کمی روغن بریزید. بعد از اینکه پیازها نرم و سبک شدند سیر خرد شده را اضافه کنید و سی ثانیه دیگر تفت دهید سپس زردچوبه و نمک و فلفل را روی پیازها بپاشید سپس سینه یا فیله مرغ خرد شده را به همراه پیاز و کمی ادویه اضافه کنید در مرحله بعد کرفس تفت داده شده را اضافه کرده و یک لیوان آب جوش و کمی زعفران تخمیر شده بریزید و مواد را هم بزنید. درب قابلمه را می بندیم و حرارت گاز را کم می کنیم و نیم ساعت می گذاریم تا آبگوشت بجوشد سپس لیمو عمانی را با پاپریکا و سماق اضافه می کنیم و دوباره درب قابلمه را می بندیم و یک ساعت می گذاریم تا آبگوشت کم کم آب شود. می جوشد و می نشیند. در 5 دقیقه آخر پخت، زرشک های شسته شده را به سوپ اضافه کنید و اجاق گاز را خاموش کنید. در این مرحله خورش مرغ و کرفس خوشمزه شما آماده سرو است، می توانید آن را با کیتن زعفرانی سرو کنید و نوش جان کنید.
نکات مهم
1- برای تهیه این سوپ می توانید به جای سینه مرغ از مغز ران بدون استخوان یا فیله مرغ استفاده کنید.
2- سعی کنید همیشه از زعفران غلیظ استفاده کنید. زیرا هر چه زعفران را با آب بیشتری تخمیر کنید روشن تر می شود و برای به دست آوردن رنگ دلخواه باید از زعفران بیشتری استفاده کنید. بنابراین روش تخمیر زعفران بسیار مهم است. برای تهیه زعفران ابتدا زعفران را کاملاً بدون اضافه کردن شکر آسیاب کنید. سپس به ازای یک قاشق چایخوری زعفران، دو قاشق غذاخوری آب جوش و دو تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ به زعفران ضربه وارد می کند و رنگ بیشتری به آن می دهد. زعفران را در ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید و قبل از استفاده اجازه دهید در دمای اتاق ذوب شود. بعد از هر بار استفاده، بقیه زعفران را در یخچال قرار دهید. مراقب باشید زعفرانی که استفاده می کنید تقلبی نباشد. برای دانستن تقلبی یا خالص بودن زعفران. زعفران را بین انگشتان خود قرار دهید و فشار دهید. اگر روغن برنگردد؛ یعنی پاک است. زعفران تقلبی معمولا براق است.
3- اگر بخواهیم کاربرد انواع پیاز را به اختصار توضیح دهیم باید از پیاز زرد شروع کنیم که معروف ترین اعضای خانواده پیاز هستند. این پیاز بهترین انتخاب برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً شبیه پیاز قرمز است و می توان آن را به صورت خام خورد یا در سالاد و دیپ استفاده کرد. این پیازها همچنین بهترین انتخاب برای غذاهای مکزیکی هستند. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به دلیل رنگ زیبایی که دارد می توان از آن برای تزیین ظرف غذا استفاده کرد. علاوه بر این، برای باربیکیو، سالاد و ساندویچ انتخاب خوبی است. پیاز قرمز به غذا طعم کافی نمی بخشد. بنابراین از آنها برای پخت و پز استفاده نمی شود.
fararu به نقل از همه در یک