طرز تهیه دمپختک شیرازی، پلو مخلوط معطر و خوشمزه
۱ دقیقه خوانده شدههمه در یک غذاهای محلی در واقع میراث فرهنگی مردم هر کشور است. برخی از این غذاها با گذشت زمان، به روز شدن زندگی و آشنایی با غذاهای جدید و یا با تغییر روش های پخت کم کم فراموش می شوند. اگر به هر جای ایران سفر کنید حتما با غذاهای لذیذ و بسیار محلی مواجه می شوید که برخی از آن ها را تا به حال نخورده اید و حتی در مورد آن چیزی نشنیده اید. در میان شهرهای ایران، شیراز یکی از شهرهایی است که از لذیذترین غذاهای محلی لذت می برد. محال است نام کلم پلو شیرازی، گمبر پلو، سبزی، ترحلوا، شیرازی فالوده و… را نشنیده باشید. پلو مخلوط در سفره ایرانیان جایگاه خاص خود را دارد. باگالی پلو، کلم پلو، هویج پلو، شیرین پلو، مرسه پلو و … از جمله انواع پلوهای مخلوط هستند که در مهمانی ها طرفداران خاص خود را دارند. دمبختک شیرازی یکی از خوشمزه ترین و معروف ترین غذاهای شیرازی به شمار می رود که طعم فوق العاده ای دارد و ترکیبی از طعم و رنگ است. اگر می خواهید این کوفته های خوشمزه را به روشی آسان در خانه تهیه کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
مواد لازم
برنج: 3 پیمانه
عدس: 1 فنجان
گوشت گوساله: 3 عدد
پیاز: 2 عدد
کلم سفید: نصف کلم کامل
هویج: 1 عدد
مخلوط ریحان خرد شده، موسیر، جعفری و شوید: 1 پیمانه
ترخون خشک: نصف قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر زیره: به میزان لازم
– سیر: 5 حبه
روغن: به مقدار لازم
طرز تهیه
برای تهیه این کوفته های خوشمزه ابتدا یک عدد پیاز را خرد کرده و در ظرف مناسبی با دو حبه سیر و کمی روغن بریزید سپس تکه های گوشت را با زردچوبه و فلفل اضافه کنید و یک دقیقه تفت دهید سپس یک فنجان آب جوش اضافه کنید. روی گوشت آب می ریزیم درب قابلمه را می بندیم و حرارت اجاق را کم می کنیم تا گوشت بپزد.
در مرحله بعد یک عدد پیاز را خرد کرده و در قابلمه مناسبی با کمی روغن بریزید و صبر کنید تا پیاز نرم و طلایی شود سپس 5 حبه سیر رنده شده را به پیاز اضافه کنید و کمی زردچوبه و نمک و فلفل را اضافه کنید و اضافه کنید. پودر زیره. . در مرحله بعد هویج و کلم خرد شده را اضافه کنید سپس سبزی خرد شده و ترخون خشک را در قابلمه بریزید و حدود 5 دقیقه تفت دهید. حالا عدس پخته شده و گوشت را با برنجی که از قبل خیس کرده اید به مواد داخل کاسه اضافه کنید و آب گوشت را روی برنج بریزید. می گذاریم برنج بجوشد، آب برنج را آبکش می کنیم و روی بخارپز می گذاریم و 45 دقیقه صبر می کنیم تا برنج بجوشد و آماده سرو شود. این کوفته های خوشمزه را حتما با سالاد شیرازی میل کنید.
نکات مهم
1- برای تهیه این غذا می توانید به جای گوشت گوساله از یک تکه کوفته کلاخلی استفاده کنید، به این صورت که کوفته های کلاخلی را سرخ کرده و در حالی که برنج در حال جوشیدن است، کوفته ها را به قابلمه اضافه کنید.
2- بسیاری از مردم کلم را به دلیل بوی آن دوست ندارند. بنابراین مهمترین نکته در تهیه غذا یا سالاد با کلم، از بین بردن بوی کلم است. برای این منظور کلم را برش داده و به مدت 15 دقیقه در آب یخ قرار دهید سپس آن را در صافی قرار دهید و بگذارید تا آب آن کشیده شود. با این ترفند بوی نامطبوع کلم از بین می رود و در نهایت با یک سالاد یا غذای خوشمزه و معطر مواجه می شوید.
3- اگر بخواهیم کاربرد انواع پیاز را به اختصار توضیح دهیم باید از پیاز زرد شروع کنیم که معروف ترین اعضای خانواده پیاز هستند. این پیاز بهترین انتخاب برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً شبیه پیاز قرمز است و می توان آن را به صورت خام و یا در سالاد و دیپ مصرف کرد. این پیازها برای غذاهای مکزیکی نیز بهترین انتخاب هستند. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به دلیل رنگ زیبایی که دارد می توان از آن برای تزیین ظرف غذا استفاده کرد. علاوه بر این، انتخاب خوبی برای باربیکیو، سالاد و ساندویچ است. پیاز قرمز طعم کافی به غذا نمی دهد. بنابراین معمولاً برای پخت و پز استفاده نمی شوند.
fararu به نقل از همه در یک