طرز تهیه پلو مخلوط عربی
۱ دقیقه خوانده شدههمه در یک پلو مخلوط در سفره ایرانیان جایگاه ویژه ای دارد. پلو پلو، کلم پلو، هویج پلو، شیرین پلو، کشمش پلو، داک پلو و… از جمله انواع پلوهای مخلوط هستند که در مهمانی ها طرفداران خاص خود را دارند. پلو مخلوطی که امروز می خواهیم با شما در میان بگذاریم، پلو مخلوط عربی است که بسیار شبیه به پلو شیرازی است. این پلو مخلوط از مخلوط کردن برنج با مرغ، مغز گردو، کشمش، شاه توت، رب انار و غیره درست میشود و بسیار خوشمزه و عید است. اگر می خواهید این پلو مخلوط خوشمزه را برای اعضای خانواده خود در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
مواد لازم
برنج: 3 پیمانه
سینه مرغ: 1 عدد
– پیاز متوسط: 2 عدد
اسموتی ملاس انار: نصف فنجان
گردوی خرد شده: نصف پیمانه
زرشک: نصف پیمانه
کشمش بلوی: نصف فنجان
زعفران غلیظ خیسانده شده: مقدار لازم
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، پودر سیر، پاپریکا و پودر کاری: به میزان لازم
روغن: به مقدار لازم
طرز تهیه
برای تهیه این برنج مخلوط خوشمزه، برنج را با آب گرم و کمی نمک خیس کنید و به مدت 3 ساعت کنار بگذارید تا خیس بخورد. سینه مرغ را برش زده و با دم کرده زعفران و کمی نمک و پودر سیر و پاپریکا مخلوط می کنیم و به مدت یک ساعت در یخچال می گذاریم تا طعم دار شود. داخل تابه مقداری روغن بریزید و مرغ های ترشی شده را در کمی روغن تفت دهید. مرغ سرخ شده را از روغن خارج کرده، پیازهای خرد شده را داخل روغن بریزید، پیازها را بگذارید تا سبک و کاراملی شوند، سپس زردچوبه را بزنید. فلفل سیاه، نمک، پودر سیر و پودر کاری را روی پیازها بریزید و سی ثانیه تفت دهید. در مرحله بعد مرغ سرخ شده را با گردو، کشمش و شاه توت به مواد اضافه کنید و در آخر رب انار را تفت دهید و هم بزنید. مواد میانی برنج عربی در این مرحله آماده است. پس از صاف کردن برنج، ته دیگ مورد نظرتان را ته قابلمه قرار دهید و مقداری برنج در ظرف بریزید، سپس مخلوط پلو را روی برنج بریزید و دوباره برنج را بریزید و لایه به لایه به این ترتیب ادامه دهید. تا مواد تمام شود. در آخر کمی زعفران تخمیر شده روی برنج ریخته و برنج پخته می شود. بعد از 45 دقیقه پلو خوشمزه عربی آماده سرو است، میل کنید.
نکات مهم
1- برای صاف کردن برنج به این نکات توجه کنید. پس از شستن برنج، آب گرم و نمک را به آن اضافه کنید. به اندازه ای نمک اضافه کنید تا کمی شورتر از حد معمول شود. اجازه دهید برنج چند ساعت خیس بخورد. برای کیفیت بهتر، بهتر است برنج را حداقل 3 ساعت با نمک خیس کنید. اگر وقت دارید حتما برنج را از شب قبل خیس کنید. برای صاف کردن برنج، قابلمه را دو سوم آب پر کنید و روی آتش بگذارید. به آن نمک اضافه کنید. وقتی آب جوش آمد، برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه کرده اید خالی کنید و برنج را در آن خیس کنید سپس برنج خیس خورده را در آب در حال جوش بریزید. دمای جوش برنج نباید کم باشد و دمای شعله گاز باید متوسط به بالا باشد.
در قابلمه را نپوشانید و صبر کنید تا آب برنج بجوشد. وقتی آب دوباره به جوش آمد، برنج را چند بار در فواصل زمانی و با احتیاط هم بزنید تا دانه ها خرد شود. مراقب باشید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج را باید ده تا چهارده دقیقه بجوشانید. البته زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد. برنج زمانی که دانه های آن نرم است برای آبکشی مناسب است. اما مغزش همچنان سخت است. بعد از صاف کردن برنج، آن را بگذارید تا کاملا آبکش شود. سپس روی برنج آب سرد می ریزیم تا دانه ها نپزد و همچنین نمک اضافی بین دانه ها گرفته شود تا برنج شور نشود. اگر می خواهید برنج طولانی تر شود، وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد، یک فنجان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث شوکه شدن برنج و بلندتر شدن آن می شود. مراقب باشید از وسط برنج آب سرد اضافه نکنید. اما خیلی آرام برنج را در اطراف خود اضافه کنید.
2- سعی کنید همیشه از زعفران غلیظ استفاده کنید. زیرا هر چه زعفران را با آب بیشتری تخمیر کنید روشن تر می شود و برای به دست آوردن رنگ دلخواه باید از زعفران بیشتری استفاده کنید. بنابراین طرز تهیه زعفران بسیار مهم است. برای تهیه زعفران ابتدا زعفران را کاملاً بدون اضافه کردن شکر آسیاب کنید. سپس به ازای یک قاشق چایخوری زعفران، دو قاشق غذاخوری آب جوش و دو تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ به زعفران ضربه وارد می کند و رنگ بیشتری به آن می دهد. زعفران را در ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید و قبل از استفاده اجازه دهید در دمای اتاق ذوب شود. بعد از هر بار استفاده، بقیه زعفران را در یخچال قرار دهید. مراقب باشید زعفرانی که استفاده می کنید تقلبی نباشد. برای دانستن تقلبی یا خالص بودن زعفران. زعفران را بین انگشتان خود قرار دهید و فشار دهید. اگر روغن برنگردد؛ یعنی پاک است. زعفران تقلبی معمولا براق است.
3- برای شستن زرشک باید توجه داشته باشید که زرشک را نمی توان یک بار زیر آب تمیز کرد. برای شستن زرشک ابتدا زرشک ها را تمیز کرده و در آبکش یا الک قرار دهید. الک را روی یک قابلمه یا کاسه قرار دهید و آن را زیر شیر آب بکشید. بعد از چند دقیقه اگر الک را بلند کنید می بینید که داخل کاسه پر از سنگریزه شده است. باید این کار را تا زمانی ادامه دهید که آب باقیمانده در کاسه کاملا شفاف شود.