طرز تهیه کازان دیپی، دسر خوشمزه و خاص ترکی
۱ دقیقه خوانده شدههمه در یک شیرینی ها یکی از محبوب ترین و متنوع ترین غذاها در سراسر جهان هستند. دسرها جزء ثابت مهمانی ها و یکی از منوی اصلی خوشمزه رستوران ها هستند که معمولا بعد از غذا سرو می شوند. زیرا شیرینی موجود در آن به هضم بهتر غذا کمک می کند و یک عصرانه لذت بخش همراه با چای و قهوه محسوب می شود. دسرها در طعم های مختلفی مانند وانیلی، میوه ای، زعفرانی، شکلاتی و … تهیه می شوند که هر کدام طرفداران خاص خود را دارند. کازان دیبی یک دسر خوشمزه و بسیار معروف در ترکیه است. کازان دیبی در لغت به معنای ته دیگ است و طعم آن بسیار شبیه به دسر کرم کاراملی است. این دسر خوشمزه، دستور پختی آسان، برای سرو در مهمانی ها بسیار مناسب است. اگر می خواهید یک دسر خوشمزه و متمایز کازان دیبی را به روشی آسان در خانه تهیه کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
عناصر
شیر: 1 لیتر
شکر: 1 پیمانه
– آرد سفید برای شیرینی ها: 3 قاشق غذاخوری
نشاسته ذرت: 3 قاشق غذاخوری
زرده تخم مرغ: 2 عدد
خامه صبحانه: 2 قاشق غذاخوری
وانیل: نصف قاشق چایخوری
شکر کارامل: 2 قاشق غذاخوری
نحوه تهیه
برای تهیه این دسر خوشمزه ابتدا زرده های تخم مرغ را به همراه شکر در ظرف مناسبی بریزید و با همزن دستی هم بزنید تا با هم مخلوط شوند. در مرحله بعد شیر را کم کم اضافه کنید و هم بزنید تا شیر با تخم مرغ و شکر مخلوط شود. در آخر نشاسته ذرت و آرد را اضافه کنید و هم بزنید تا آرد و نشاسته ذرت کم کم حل شوند. قابلمه را روی اجاق بگذارید و مرتب مواد را هم بزنید تا دسر بجوشد و غلیظ شود. در آخر خامه صبحانه و وانیل در دمای اتاق را به مخلوط دسر اضافه کنید و خوب مخلوط کنید سپس اجاق گاز را خاموش کنید. ماهیتابه مناسبی را انتخاب می کنیم و روی آتش می گذاریم تا داغ شود سپس در ماهیتابه شکر می پاشیم و صبر می کنیم تا شکر با حرارت ملایم کاراملی شود. در مرحله بعد خامه را روی کارامل بریزید و اصلا هم نزنید. حرارت اجاق را کم کنید و آب نبات را حدود 15 دقیقه بگذارید تا بجوشد و سپس اجاق را خاموش کنید. بعد از سرد شدن نبات، قالب را به مدت 4 تا 5 ساعت در یخچال قرار دهید تا آب نبات کاملا خنک و بسته شود. بعد از این مدت، آب نبات را از یخچال خارج کرده و برش بزنید و در ظرف سرو قرار دهید. برای تزیین می توانید مقداری پودر دارچین روی آن بپاشید و نوش جان کنید.
نکات مهم
1- دسر کازان دیبی در ترکیه به دو صورت رول و کیک تهیه می شود. اگر می خواهید این شیرینی را بغلتانید باید کمی از مخلوط را داخل قالب و روی کارامل بریزید تا آب نبات نازک شود و بعد از سرد شدن می توانید آن را بغلتانید.
2- نشاسته ذرت شبیه آرد و رنگ سفید دارد. نشاسته ذرت نیز بافت نرمی دارد، بنابراین اگر کمی بین انگشتان خود بمالید، صدای جیرجیر می شنوید. استفاده از نشاسته ذرت در انواع شیرینی ها و غذاها عامل غلظت است. توجه داشته باشید که نشاسته گندم با نشاسته ذرت متفاوت است و این دو را نمی توان به جای هم استفاده کرد. نشاسته ذرت را می توانید در بسته بندی های سالم از آبنبات فروشی ها تهیه کنید.
3- خامه صبحانه را حتما از نیم ساعت قبل از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسد.
fararu به نقل از همه در یک