مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

طرز تهیه کوفته تبریزی اصیل و خوشمزه

تبلیغات بنری


تهیه کوفته تبریزی نیاز به مهارت دارد و قطعا می توانید با چندین بار تهیه این غذا بر طعم و مواد اولیه آن مسلط شوید. پس اگر می خواهید مانند یک سرآشپز حرفه ای رفتار کنید، طرز تهیه کوفته تبریزی اصیل و خوشمزه را به شما آموزش می دهیم. با این مطلب از همشهری آنلاین همراه ما باشید.

تاریخچه کوفته تبریزی

برای گزارش دادن شهروندی آنلاینکوفته تبریزی یک غذای سنتی است که از شهر تاریخی تبریز در شمال غربی ایران سرچشمه می گیرد. اطلاعات دقیقی از تاریخچه این غذا در دست نیست، اما تخمین زده می شود که این غذا برای اولین بار در زمان ناصرالدین شاه قاجار وارد فرهنگ غذایی کشور شد. این غذا قدمتی دیرینه دارد و ریشه عمیقی در فرهنگ آشپزی ایران دارد و به عنوان نماد مهمان نوازی و اجتماعات اجتماعی در تبریز و سایر شهرهای کشور در طول نسل‌ها منتقل شده است.

این غذای لذیذ از نان های گرد بزرگی تشکیل شده است که از مخلوطی از گوشت چرخ کرده (معمولا گوشت گوسفند یا گاو)، برنج، نخود فرنگی، سبزیجات تازه و انواع ادویه ها درست می شود. کوفته به طور سنتی با موادی مانند تخم مرغ آب پز، میوه های خشک مانند آلو یا زردآلو و گاهی اوقات گردوی پر شده تهیه می شود. اما کوفته تبریزی حتی در خود تبریز نیز به روش های مختلف و با مواد مختلف تهیه می شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوفته یک غذای ساده اما بسیار خوشمزه و پرطرفدار

مواد لازم برای تهیه کوفته تبریزی

مواد لازم

مقدار

برنج باسماتی

¾ فنجان

نخود زرد

¾ فنجان

زردآلو خشک

½ فنجان

آلو خشک

½ فنجان

زرشک خشک

3 قاشق غذاخوری

روغن نباتی

3 قاشق غذاخوری

پیاز متوسط

پیاز متوسط

رب گوجه فرنگی

دو قاشق

لیمو عمانی

قاشق چای خوری

زردچوبه

قاشق چای خوری

فلفل سفید

½ قاشق چای خوری

نعناع خشک

2 ½ قاشق غذاخوری

آب لیموی تازه

¼ فنجان

تخم مرغ بزرگ

3 عدد

گوشت چرخ کرده گاو

500 گرم

پیاز کوچک

½ فنجان پیازچه

جعفری

½ فنجان جعفری

گشنیز

½ فنجان

ترخون

2 قاشق غذاخوری

نمک خشک یا پونه کوهی

قاشق غذاخوری

فلفل سیاه

½ قاشق چای خوری

گردو

12 عدد

کره

2 قاشق غذاخوری

دارچین

یک چوب دارچین

شکر

پینت

طرز تهیه کوفته تبریزی مرحله به مرحله

  • زمان آماده سازی: 3 ساعت
  • برای: 6 نفر کافی است

طرز تهیه کوفته تبریزی مرحله به مرحله و نیاز به حوصله کافی دارد. مراحل تهیه این غذا به شرح زیر است:

  1. فر را با دمای 190 درجه سانتی گراد گرم کنید. 3/4 فنجان برنج باسماتی را بشویید تا آب در یک قابلمه بزرگ آب جوش تقریباً شفاف شود و مرتباً هم بزنید تا برنج نچسبد. وقتی برنج تقریباً کامل پخت، حرارت را خاموش کنید.
  2. برنج را آبکش کرده و زیر آب سرد بشویید تا خنک شود. به یک کاسه بزرگ منتقل کنید.
  3. حدود 3/4 فنجان نخود زرد را در یک قابلمه متوسط ​​پر از آب قرار دهید. بگذارید بجوشد، سپس حرارت را کم کنید تا نخودها نرم شوند اما شکل خود را حفظ کنند (30 تا 40 دقیقه). آبکش کنید و با برنج به کاسه اضافه کنید.
  4. در همین حال، 1/2 فنجان زردآلو خشک درشت خرد شده، 1/2 فنجان آلو خشک درشت خرد شده و 1 قاشق غذاخوری زرشک خشک و آبکش شده را در یک کاسه کوچک با هم مخلوط کنید.
  5. سه قاشق غذاخوری روغن نباتی را در یک قابلمه روی حرارت متوسط ​​تا زیاد گرم کنید. یک پیاز متوسط ​​را که به صورت نازک برش داده اید به کاسه اضافه کنید. سپس هر از گاهی هم بزنید تا نرم و طلایی شود (5 تا 7 دقیقه).

  1. رب گوجه فرنگی را به قابلمه اضافه کنید و حدود 3 دقیقه تفت دهید. مرتب هم بزنید. لیمو عمانی، یک قاشق چایخوری زردچوبه آسیاب شده، نصف قاشق چایخوری فلفل سفید تازه آسیاب شده، نمک به میزان لازم و یک قاشق چایخوری نعناع خشک را با هم مخلوط کرده و حدود 30 ثانیه هم بزنید تا معطر شود.
  2. حدود یک چهارم فنجان آب لیموی تازه را با 4 فنجان آب اضافه کنید و بگذارید تا بجوشد. حرارت را کم کرده و به مدت 20 تا 30 دقیقه بپزید تا سس آماده شود.
  3. سپس 3 تخم مرغ بزرگ، گوشت چرخ کرده، ½ فنجان پیازچه ریز خرد شده، ½ فنجان جعفری ریز خرد شده و ½ فنجان گشنیز ریز خرد شده را با هم مخلوط کنید.
  4. حالا ترخون ریز خرد شده را با پونه کوهی یا پونه کوهی، فلفل سیاه تازه آسیاب شده، نصف پیاز رنده شده مخلوط کنید و مقداری نمک اضافه کنید.

طرز تهیه کوفته تبریزی اصیل و خوشمزه

  1. نعناع خشک را با برنج و نخود خرد شده در ظرفی مخلوط کنید. مواد را به 6 قسمت کوفته ای شکل تقسیم کنید. سپس گوشت، میوه های خشک و گردو را در مرکز هر کوفته قرار دهید.
  2. کوفته ها را با دقت داخل سس بریزید. در قابلمه را بپوشانید و در فر قرار دهید. کوفته ها را حدود یک ساعت و نیم کباب کنید تا کاملا بپزند و نرم شوند.
  3. حدود دو قاشق غذاخوری کره را در ماهیتابه ای روی حرارت متوسط ​​آب کنید. دارچین آسیاب شده، کمی شکر و 2 قاشق غذاخوری باقی مانده را اضافه کنید.
  4. کوفته ها را از قابلمه خارج کرده و در تابه قرار دهید و حدود 30 ثانیه بپزید و به دلخواه بچرخانید.
  5. روی هر بشقاب مقداری سس بریزید. سپس در هر بشقاب کوفته بریزید و روی آن کمی دارچین بپاشید و سرو کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه سوپ سبزیجات در فر برای خوشمزه شدن

ترفند درست کردن کوفته سنتی و اصیل تبریزی

به شما توصیه می کنیم در تهیه کوفته تبریزی به ترفندهای زیر توجه کنید:

  • نخود فرنگی باید نیم پز باشد نه کاملا پخته یا خام!
  • آب اضافی که از پیازها خارج می شود باید خارج شود.
  • مخلوط کوفته را به مدت 15 دقیقه ورز دهید تا قوام آن حفظ شود.
  • دقت کنید که همه کوفته های تبریزی یک اندازه باشند.
  • کوفته ها را به سس اضافه کنید اما مراقب باشید سس نجوشد.
  • می توانید به جای گوشت قرمز از مرغ استفاده کنید.
  • برای سرو کوفته تبریزی استفاده از نان بربر توصیه می شود.

طرز تهیه کوفته تبریزی اصیل و خوشمزه

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش قیمه با فر جا می شود و این غذا را خوشمزه می کند

چگونه کوفته تبریزی را تزیین کنیم؟

همیشه توصیه می شود کوفته ها را در یک کاسه یا حتی بشقاب عمیق تر سرو کنید تا راحت تر بخورید. کوفته های تبریز را می توانید با هر چیزی که دوست دارید تزئین کنید. پسته خرد شده گزینه خوبی است. افزودن مقداری برگ پونه کوهی یا نعنا نیز گزینه خوبی است. برای تزیین پیراشکی می توانید از ترفندهای زیر نیز استفاده کنید:

  • تخم مرغ های برش خورده را روی کوفته ها قرار دهید تا ظاهری سنتی داشته باشند.
  • برای طعم و بافت بیشتر، پیاز سرخ شده ترد را روی کوفته ها بپاشید.
  • برش های رنگارنگ گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای را در اطراف کوفته ها قرار دهید.
  • برای تزیین و اضافه کردن شیرینی، دانه های انار را روی کوفته ها بپاشید.
  • کوفته ها را با کمی برنج زعفرانی در یک طرف بشقاب سرو کنید.
  • از سالاد شیرازی و ماست در کنار کوفته تبریزی استفاده کنید.

حرف آخر

طرز تهیه کوفته تبریزی را یاد گرفتید، هم اکنون می توانید این غذای خوشمزه و مقوی را در منزل تهیه کنید. مطمئناً تمام خانواده از خوردن این کوفته ها لذت خواهند برد. ما فقط به شما توصیه می کنیم که هر مرحله را طبق دستور غذا انجام دهید، زیرا تهیه کوفته تبریزی کار ساده ای نیست. با تهیه چندین بار کوفته تبریزی می توانید مهارت لازم برای تهیه این غذا را به دست آورید.

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *