مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

طرز تهیه کوفته تن ماهی؛ یک غذای خوشمزه و آسان

۱ دقیقه خوانده شده

تبلیغات بنری


همه در یک کوفته یک غذای سنتی و محبوب ایرانی است که با استفاده از گوشت قرمز و سبزیجات معطر تهیه می شود. در بین انواع کوفته ایرانی، کوفته تبریزی در سطح بین المللی به عنوان بهترین انواع کوفته شناخته می شود. کوفته تبریزی که در ترکی آذربایجانی به آن کوفت سه می گویند یکی از معروف ترین و مشهورترین غذاهای ایرانی است و مهارت سنتی طبخ تبریزی از جمله آثار ناملموس ایرانیان است. کوفته در نقاط مختلف جهان و در کشورهای خاورمیانه به روش های مختلفی تهیه می شود. کوفته ماهی تن یک غذای دریایی بسیار خوشمزه است که از مخلوط ماهی تن با سیب زمینی، جعفری، تخم مرغ و ادویه تهیه می شود. تهیه این غذای خوشمزه و مقوی بسیار آسان است و انتخابی مناسب برای پذیرایی از مهمانان می باشد. اگر می خواهید این غذای خوشمزه و جدید را در خانه برای اعضای خانواده خود تهیه کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

مواد لازم

ماهی تن: 2 عدد
– سیب زمینی آب پز: 2 عدد
جعفری و گشنیز خرد شده: 1 فنجان کوچک
تخم مرغ: 2 عدد
روغن زیتون: 1 قاشق غذاخوری
آرد نان: 3 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، ادویه کاری و فلفل: به میزان لازم

مواد لازم برای تهیه سس
– فلفل قرمز و سبز: از هر کدام نصف فلفل
– سیر: 5 حبه
رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری
– گشنیز خرد شده: نصف پیمانه
نمک، پاپریکا و فلفل: به میزان لازم
روغن برای سرخ کردن: به مقدار لازم

طرز تهیه

برای تهیه این غذای لذیذ ابتدا سیب زمینی ها را آب پز کنید و بگذارید کاملا خنک شوند سپس پوست آن را بگیرید و رنده کنید. ماهی تن را بجوشانید و پس از خنک شدن کامل آن را آبکش کنید و با دست فشار دهید تا روغن ماهی تن کاملا گرفته شود. حالا ماهی تن را با قاشق له کنید و با جعفری خرد شده، گشنیز، آرد نان، روغن زیتون، تخم مرغ، نمک، فلفل سیاه، پودر کاری و فلفل به سیب زمینی های رنده شده اضافه کنید و با دست مواد را ورز دهید تا یکدست شود. حالا به اندازه یک گردو بزرگ بردارید و یک گلوله کوفته درست کنید. کوفته ها را نیم ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کنند، سپس کوفته ها را از دو طرف در کمی روغن داغ سرخ کنید و کنار بگذارید.

برای تهیه سس این غذا سیر را خرد کرده و در روغن ماهیتابه بریزید سپس فلفل دلمه ای خرد شده را اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا فلفل تازه شود. در مرحله بعد کمی نمک و فلفل سیاه و پاپریکا اضافه کنید سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و مواد را هم بزنید و یک دقیقه تفت دهید. در آخر جعفری خرد شده را اضافه کنید و نصف لیوان آب جوش بریزید و صبر کنید تا بجوشد سپس کوفته های سرخ شده را داخل سس بریزید و درب تابه را ببندید و حرارت را کم کنید. مواد را نیم ساعت بگذارید تا سس بجوشد و غلیظ شود. حالا کوفته های تن ماهی خوشمزه آماده سرو است می توانید با برنج یا نان سرو کنید و نوش جان کنید.

نکات مهم
1- برای تهیه این غذا بهتر است از سیب زمینی نیم پز استفاده کنید و نگذارید زیاد بپزد و له شود. سیب زمینی ها را حتما خنک کنید، اگر داغ هستند در حین سرخ کردن کوفته ها از هم می ریزند.

2- یکی از نکات مهم در مورد خوردن ماهی تن، جوشاندن آن است. غذاهای کنسرو شده را به مدت 20 دقیقه در یک قابلمه آب جوش قرار دهید تا آب کاملا دور قوطی را احاطه کند. جوشاندن ماهی تن قبل از مصرف، موضوعی است که متخصصان تغذیه و پزشکیان بر آن تاکید دارند. از آنجایی که ممکن است به دلیل سهل انگاری در هنگام تولید، شرایط نامناسب نگهداری، یا رد تاریخ انقضای کنسرو ماهی تن باشد، ممکن است به نوعی باکتری خطرناک آلوده شده باشد. این باکتری ها عامل مسمومیت کشنده ای به نام بوتولیسم هستند. جوشاندن ماهی تن تنها راه از بین بردن این باکتری های مضر است. پس این قدم را جدی بگیرید. اگر از انجام این کار غفلت کنید، ممکن است به یک فاجعه جبران ناپذیر منجر شود. بله دقیقا درست متوجه شدید جوشاندن ماهی تن قبل از خوردن می تواند عواقب باورنکردنی داشته باشد. پس با تصور اینکه مشکلی پیش نمی آید، جوشاندن قوطی را از روی تنبلی یا گرسنگی فراموش نکنید.

3- همانطور که می دانید فلفل دلمه ای سبزی پر خاصیت است و مصرف آن به همه افراد به خصوص کودکان توصیه می شود. این سبزیجات دارای سه رنگ سبز، زرد و قرمز هستند و رنگ سبز طعم قوی تری دارد. فلفل دلمه ای به دلیل داشتن مواد مغذی از جمله ویتامین ها برای درمان سرماخوردگی مفید است و همچنین برای درمان کم خونی، محافظت از چشم، تقویت بینایی و رفع یبوست بسیار مفید است. در قسمت پایین فلفل دلمه ای برآمدگی هایی وجود دارد. فلفل دلمه ای که چهار لبه در پایین دارد ماده است. فلفل دلمه ای پر از تخم مرغ است و طعم شیرینی دارد. بنابراین برای تهیه سالاد و غذاهای خام مناسب تر از فلفل های نر است. فلفل شیرین با سه برجستگی در زیر آن نر است، تخم مرغ کمتری دارد و تندتر است. از این نوع فلفل در آشپزی استفاده می شود و بیشترین کاربرد را در آشپزی دارد. برعکس فلفل دلمه ای ماده بعد از تفت دادن و پختن اصلا تلخ نمی شود و خوشمزه باقی می ماند.

تبلیغات بنری

fararu به نقل از همه در یک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *