عربستان قدرت ۶۰۰۰ ساله دریای مدیترانه بر روغن زیتون را به چالش میکشد
۱ دقیقه خوانده شدهبعدی- علیا یونس; او در شیکاگو به دنیا آمد و در چندین کشور به عنوان روزنامه نگار و کارگردان سینما کار کرد. یونس دختر یک مهندس محیط زیست و دیپلمات سازمان ملل، در بیروت در طول جنگ داخلی لبنان بزرگ شد. او تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در دانشگاه مینه سوتا و دانشگاه آمریکایی در واشنگتن دی سی به پایان رساند.
او در دانشگاه زاید ابوظبی فیلم و تلویزیون تدریس می کند. کتاب شب شمر با ترجمه مهریر میرنیا به قلم عالی یونس توسط انتشارات دنیای تخصیص منتشر شد. به جز خود دریا، هیچ چیز بیش از درخت زیتون فرهنگ و میراث مدیترانه را تعریف نمی کند. در حالی که کارآفرینان و مهاجران از مدیترانه در مکانهایی با آب و هوای مشابه مانند کالیفرنیا و بخشهایی از استرالیا، باغهای زیتون کاشتهاند و صنایع کوچکی را توسعه دادهاند، روغن زیتون در خارج از مدیترانه محصول ویژهای است که به ندرت مورد توجه قرار میگیرد. با این حال، عربستان سعودی اکنون کنترل 6000 ساله دریای مدیترانه بر روغن زیتون را در مقیاس وسیع به چالش می کشد.
طبق گزارش همه در یک به نقل از موسسه خلیج فارس در واشنگتن، اگرچه اسپانیا دارای بیشترین تعداد درخت زیتون در جهان است، اما عربستان سعودی در سال 2018 درخواست کرد تا آنها را در کتاب رکوردهای جهانی گینس ثبت کند زیرا … شرکت کشاورزی الجوف “بزرگترین مزرعه زیتون مدرن در جهان” با 5 میلیون درخت زیتون است. این درختان در زمینی به مساحت 7730 هکتار کاشته می شوند ما هستیم
این مزرعه همچنین ظرفیت تولید 15 هزار تن روغن زیتون را دارد. این مزرعه که متعلق به دولت و شرکت های دولتی است، به دلیل موقعیت آن در منطقه الجوف در شمال پادشاهی عربستان سعودی نامگذاری شده است. عربستان سعودی با اردن هم مرز است که تولید روغن زیتون قابل توجهی به هزاران سال قبل دارد، اما تنها 11 میلیون درخت در سراسر کشور وجود دارد. احمد العلی، سازنده محتوای بصری از الجوف که دومین مستند خود را درباره درختان زیتون تولید کرده است، می گوید: دولت پادشاهی عربستان سعودی در سه سال گذشته با ارائه کمک های مالی و فنی به کشاورزان، حمایت قابل توجهی از کشت زیتون داشته است.
وی که این مستند را با کارگردانی محمد العوبثانی کارگردانی کرده است، می افزاید: دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی در عربستان سعودی مطالعات گسترده ای را برای بهبود روش های کشت زیتون و افزایش بهره وری آن انجام داده اند. و توسعه روش های برداشت.
الجوف مزارع خصوصی زیتون نیز دارد. ابراهیم سعد الحمد که خانواده اش صاحب یک شرکت روغن زیتون به نام جوال است، می گوید: «ما از سال 1992 شروع به کاشت درختان زیتون کردیم بین 1800 تا 2300 تن پدرم اولین درختان ما را کاشت، اما کشاورزی برای نسل های زیادی به شغل ما تبدیل شد، از نخل، گندم، علوفه و اکنون زیتون.
منطقه الجوف را اغلب سبد نان عربستان سعودی می نامند. به گفته دولت پادشاهی عربستان سعودی، منطقه الجوف بزرگترین تولیدکننده گندم در این کشور است و این واحه غنی از زمین های کشاورزی یکی از قدیمی ترین مناطق قابل سکونت در پادشاهی عربستان سعودی است که قدمت آن به سال های قبل باز می گردد. 6000 سال پیش بر اساس کشف کنده کاری های صخره ای. الجوف یکی از ایستگاه های اصلی پادشاهی عربستان سعودی بود زیرا در مسیر تجارت کاروانی قرار داشت که حجاز را به شرق مدیترانه و از آنجا به اروپا متصل می کرد. این بندر همچنین محل سومین بندر بزرگ زمینی در پادشاهی عربستان سعودی است. زائران سوری نیز در راه مکه از جوف عبور می کردند و ممکن است برای سفر زیتون با خود آورده باشند. قرآن
علی میگوید: درخت زیتون برای اهل الجوف معنی زیادی دارد و مردم از قدیم الایام آن را میخورند و از روغن استخراج شده آن برای روشنایی و از شاخههای درخت زیتون برای روشن کردن آتش استفاده میکردند. ” بنابراین برای تأمین گرما و پخت و پز، چه در الجوف و چه در مناطق دیگر که درختان زیتون یافت می شود، آن درختان همیشه بخشی از زندگی بشر بوده اند.
اگرچه اعراب شام و شمال آفریقا از رژیم غذایی مبتنی بر روغن زیتون پیروی می کردند، روغن زیتون بخشی از غذاهای شبه جزیره عربستان نبود. اما اعراب مدیترانه ای اکنون برای نسل های زیادی در خلیج فارس کار کرده اند و فرهنگ خوردن روغن زیتون و عشق به آشپزی و همچنین هر آنچه از روغن زیتون ساخته شده است، از جمله صابون، داروها و محصولات زیبایی را با خود به دنیا آورده اند. خلیج فارس آوردند. الحمد می گوید: در گذشته فرهنگ مصرف روغن زیتون در این منطقه ضعیف بود، اما با تبلیغات و کلیپ های آگاهی بخشی، مصرف زیتون افزایش یافته است.
کوزیمو دامیانو گوارینی، کشاورز، نویسنده ایتالیایی و مدافع پرشور فواید روغن زیتون برای سلامتی، مخالف کاشت این درخت در خارج از دریای مدیترانه نیست، اما نگرانی هایی در مورد آن دارد. او می گوید: «امروزه مصرف جهانی روغن زیتون حدود 3 درصد از کل مصرف روغن است، بنابراین کشت هدفمند زیتون می تواند تفاوت واقعی ایجاد کند. در مقایسه با بیشتر درختان میوه، درختان زیتون به آب کمتری نیاز دارند، سازگاری بالایی از خود نشان می دهند و نشان دهنده پاسخی قوی به نیازهای رو به رشد برای کاهش انتشار کربن در تولیدات کشاورزی هستند. با این حال، هنوز راه درازی در پیش داریم تا ببینیم آیا این مسیر پایداری اقتصادی و زیستمحیطی را در میانمدت تا بلندمدت فراهم میکند یا خیر و باید به کنترلهای کیفی و حساسیت شرکتهای بزرگ نسبت به این رژیم غذایی مدیترانهای توجه زیادی کرد. “.
وی خاطرنشان می کند که سرمایه گذاری اصلی عربستان سعودی در درختان زیتون در سیستم “کشاورزی با تراکم بالا” بوده است که در 25 سال گذشته در منطقه اندلس اسپانیا توسعه یافته است. درختان با تراکم بالا معمولاً پس از چهار سال تولید می کنند، تقریباً نیمی از زمان لازم برای رشد زیتون سنتی در سنین پایین. همچنین نزدیک به هم کاشته می شوند و در نتیجه تعداد درختان کاشته شده در یک منطقه مانند مرکز کشاورزی الجوف رکورد را می شکند.
برای مقایسه می توان به تونس، بزرگترین تولید کننده روغن زیتون در بین کشورهای عربی اشاره کرد که کاربرد محدودی از سیستم فوق تراکم دارد و شامل حدود 82 میلیون اصله درخت زیتون کاشته شده در 1.84 میلیون هکتار و حدود 30 درصد کاشته شده است. و زمین در آن کشور پراکنده تر از زمین کاشته شده در گودال برای هر درخت است.
خانواده حمد اولین کسانی بودند که گونههای سنتی درخت زیتون سوریه، بهویژه سوری و نبالی را که بومی فلسطین، خانه روغن زیتون است، کاشتند. الحمد میگوید: «امروزه انواع آربکین و آربوسانا با تراکم بالا از اسپانیا و کارونکی که منشأ آن یونان است، تولید میکنیم.»
لوئیس رالو، استاد بازنشسته کشاورزی در دانشگاه ملی کوردوبا در آرژانتین و یکی از پیشگامان در این زمینه میگوید: «بیش از 1300 نوع زیتون وجود دارد، اما تاکنون تنها توانستهایم این سه نوع را تولید کنیم. از زیتون انواع برای سیستم با چگالی بالا سیستم با چگالی بالا طعم روغن زیتون را محدود می کند، بنابراین ما در خطر از دست دادن انواع قدیمی زیتون هستیم، با این حال، رقابت در این زمینه بدون استفاده از این سیستم بسیار دشوار خواهد بود.
مصرف روغن زیتون در عربستان همچنان بیشتر از میزان تولیدش است. با این حال، الحمد همچنان بسیار خوشبین است. وی می گوید: تولید روغن زیتون سالم و از نظر اقتصادی مفید است و از امنیت غذایی کشور حمایت می کند.