مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

(عکس) ۵۰ سال پیش؛ سفر حافظ اسد به تهران

۱ دقیقه خوانده شده

تبلیغات بنری


سردار حافظ اسد رئیس جمهوری سوریه امروز به عنوان میهمان والاحضرت شاه آریامهر وارد تهران شد. این میهمان ارجمند از سرزمینی مسلمان می آید، از سرزمینی که برای ایرانیان شناخته شده است، سرزمینی که در برابر سنگینی جنگ با سربازان و ارتش رژیم اسرائیل استوار مانده و سعی در دفاع از سرزمین های اشغالی خود دارد. متجاوزان اسرائیلی

به گزارش انتخاب، حافظ اسد رئیس جمهور سوریه به همراه همسر و تعدادی از وزرای دولت سوریه روز یکشنبه 16 دی ماه 1354 هجری شمسی به تهران رفت. شاه از او به گرمی پذیرایی کرد و 4 روز در تهران و کاخ گلستان ماند. روزنامه اطلاعات در این روز گزارش مفصلی پر از تمجید از حافظ اسد منتشر کرد. نکته جالب نگاه بسیار منفی به اسرائیل در این گزارش است که با توجه به سال انتشار آن چشمگیر است. در این گزارش از اسرائیل به عنوان یک قدرت اشغالگر در سوریه یاد می شود و حافظ اسد نیروی مشروعی است که در مقابل متجاوزان ایستاده است. بخش‌هایی از این گزارش را می‌خوانید:

سوریه؛ سمت راست بایستید

سردار حافظ اسد رئیس جمهوری سوریه امروز به عنوان میهمان والاحضرت شاه آریامهر وارد تهران شد. این میهمان بزرگوار از سرزمینی مسلمان می آید، از سرزمینی که برای ایرانیان شناخته شده است، سرزمینی که در برابر سنگینی جنگ با سربازان دولت اسرائیل ثابت قدم مانده و سعی در دفاع از سرزمین های اشغالی خود دارد. . متجاوزان اسرائیلی بدون اینکه به شکل عقاب باشد. به مناسبت سفر رئیس جمهور اسد به تهران، دو گزارش ویژه از سوریه تهیه کرده ایم که گذشته و حال این سرزمین کهن با تاریخ و فرهنگ جذاب را به تصویر می کشد.

مذاکرات شاهنشاه و حافظ اسد در تهران

سرلشکر حافظ اسد رئیس جمهور سوریه به همراه همسرش ظهر امروز به دعوت شاه آریامهر و حضرت شهبانو وارد تهران شدند و مورد استقبال اعلیحضرت شاه قرار گرفتند. مراسم استقبال کامل رسمی و نظامی در فرودگاه مهرآباد برگزار شد. رؤسای دو مجلس، وزیر امور خارجه، رئیس ستاد کل ارتش، فرمانده کاخ نظامی، رئیس پروتکل دربار شاهنشاهی و رئیس دفتر خصوصی امپراتور، آریامهر، فرمانده گارد شاهنشاهی و سفرای کشورهای اسلامی مقیم دربار شاهنشاهی در این مراسم در فرودگاه مهرآباد شرکت کردند. رئیس جمهور سوریه به محض پیاده شدن از هواپیما، دست امپراطور را به گرمی در پای پله های هواپیما فشردند و ملکه از مهمانان بلندپایه خود استقبال کرد. سپس رئیس جمهور سوریه همراهان خود را معرفی کرد. شهردار تهران در مراسمی که در میدان شهید برگزار شد. کلید طلایی شهر تقدیم مهمانان محترم شد.

سپس رئیس جمهور و همسرش به کاخ گلستان، محل اقامت شاهنشاه و ملکه رفتند. مذاکرات شاه و حافظ اسد رئیس جمهور سوریه صبح فردا در تهران آغاز می شود. در این مذاکرات هیات های عالیرتبه ایرانی و سوری حضور دارند و موضوعات مورد علاقه دو کشور مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت. عبدالحلیم خدام معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه، محمد آل محمدی وزیر اقتصاد و تجارت خارجی. شاکر فهام وزیر آموزش عالی سوریه، فوزی کیانی وزیر فرهنگ و هنر ملی و مشاور ویژه رئیس جمهوری در امور سیاسی در این نشست شرکت خواهند کرد. از طرف بران، یک هیئت بلندپایه در مذاکرات فردا شرکت خواهد کرد.

سفر حافظ اسد به تهران; مروری بر جلسات تاریخی 50 سال پیش

گفته می شود علاوه بر وزیر امور خارجه، چند وزیر و مقام ایرانی دیگر نیز در وزارت امور خارجه مذاکرات ایران و سوریه را دنبال می کنند و ژنرال اسد که برای یک سفر چهار روزه وارد تهران شده است، دور دیگری را با این کشور مذاکره خواهد کرد. ایرانیانی که تعداد شرکت کنندگان در آن محدود خواهد بود. یا از محورهای اصلی مذاکرات خبری رسمی در دست نیست اما می توان حدس زد که حوادث اخیر منطقه به ویژه وضعیت لبنان و تشکیل کنفرانس اسلامی جایگاه ویژه ای در مذاکرات دو طرف داشته باشد. احزاب رهبران ایران و سوریه مذاکرات دوجانبه ایران و سوریه موضوعات مختلف اقتصادی و چگونگی استفاده از وام 100 میلیون دلاری ایران برای ایجاد این منطقه را مطرح کرده است. این شامل برخی از صنایع در سوریه است.

این مذاکرات در سطوح پایین تری پیگیری شد و خطوط کلی آن مشخص شد و تنها نیاز به تایید سران ایران و سوریه دارد. در روزهای اخیر گزارش شده بود که سوریه علاقه مند به کمک های فنی ایران در خصوص مسائل نفتی است و وزیر نفت سوریه این موضوع را رسما به خبرنگار اطلاعاتی که اکنون در دمشق به سر می برد، اعلام کرد. ناظران دیپلماتیک در تهران از مذاکرات تهران به ویژه با اولین تماس رهبران ایران و سوریه انتظار زیادی دارند. ضیافت امشب پادشاه و سخنرانی هایی که بعد از شام ایراد خواهد شد، احتمالا دیدگاه دو کشور را روشن خواهد کرد.

چهره رئیس جمهور

ژنرال حافظ اسد، رئیس جمهوری عربی سوریه در سال 1930 در شهر کوش قاردها به دنیا آمد و تحصیلات ابتدایی خود را در مدرسه دولتی این شهر به پایان رساند. سپس برای ادامه تحصیل به لداخیا رفت و تحصیلات متوسطه را در دبیرستان دولتی این شهر به پایان رساند. حضرت حافظ اسد در سال 1952 در سن 22 سالگی از مدرسه افسری نیروی هوایی سوریه فارغ التحصیل شد و به درجه ستوانی نائل آمد و در سال 1955 اولین جایزه آکادمی نیروی هوایی سوریه را دریافت کرد. حافظ اسد تحصیلات نظامی خود را در کشورهای دیگر ادامه داد و در سال 62 به درجه ستوانی نائل آمد و به سمت فرماندهی پدافند هوایی نائل شد. او را آوردند و پس از دو سال در سال 1374 به فرماندهی نیروی هوایی منتقل و در آنجا مشغول به خدمت شد تا اینکه در سال 1968 به درجه سرلشکری ​​مفتخر شد. برای رسیدن به اهدافش تلاش کند. در سالهای جنگ جهانی دوم و در زمان اشغال سوریه فعالیتهای دامپروری را علیه اشغالگران و جنگ افروزان آغاز کرد و در مبارزه با آنها نقش اساسی داشت: عضو کمیته حفاظت از دانش آموزان لاداخیه بود. ایدیر که منصب ریاست جمهوری را یکی از آثار این دوره از فعالیت های سیاسی پیامبر اسلام می داند، همواره حقوق بشر و حقوق ملت فلسطین را در نظر داشته است گام، برای رسیدن به این هدف.

حافظ اسد در سال 1946 به عضویت حزب سوسیالیست بعث درآمد و پس از مدتی عضویت در حزب ملی پنهای سوریه را پذیرفت و به دلیل مدیریت آنها و معافیت های ژنرال حافظ اسد، تابعیت عرب را در اختیار گرفت. حزب ملی باید به حزب بعث ارتقا یابد و به عضویت کمیته مرکزی حزب بعث درآید.

در سال 1966، حافظ اسد یکی از مهم ترین عواملی بود که منجر به بازنگری در اصول و مأموریت حزب بعث شد و حزب بعث به ناسیونالیست سوری تبدیل شد تا اینکه حافظ اسد مسئولیت های زیر را بر عهده گرفت: سمت وزارت دفاع. و وزارت دفاع فرماندهی هوانوردی ارتش در دولت دادان و خزانه اول و سوم در انسی.» عضو دفتر سیاسی چهارمین کنگره حزب بعث رهبری جنبش انحصاری در سال 1970 و تشکیل دولت موقت یاتی و تأسیس حزب بعث را بر عهده داشت. دولت ائتلافی و تشکیل دولتی که در آن منصب نخست وزیری و وزیر دفاع را برعهده گرفت و در عین حال به مقام دبیرکلی حزب مناظره رسید و نامزد ریاست جمهوری شد. حافظ اسد به اتفاق آرا توسط مجلس خلق انتخاب شد و زبان فرانسه را نیز می شناسد و در راستای این علم و دانش گسترده ای که برای ایجاد تفاهم و همکاری نزدیک بین کشورهای عربی به کار می برد – نمونه ای از آن همکاری نزدیک مصر و. سوریه در جنگ آزادی در اکتبر 1973 – چهره میهن پرستی و ناسیونالیستی حافظ اسد مشخص است، رئیس جمهور جمهوری عربی سوریه متاهل دارای سه پسر و یک دختر است.

نیروی نظامی سوریه

آخرین آمار منتشر شده حاکی از آن است که تعداد نیروهای مسلح سوریه به 137 هزار و 500 سرباز رسیده است. بر اساس آمار، هزینه های نظامی سوریه در سال 1972 بالغ بر 4600 میلیون دلار بوده است. هر جوان سوری باید. ماه خدمت. همین آمار نشان می دهد که نیروهای سه گانه سوریه عبارتند از: سی نیروی زمینی، دو لشکر زرهی، سه لشکر پیاده مکانیزه، یک تیپ زرهی، سه تیپ مکانیزه و پنج گردان کماندویی. سه گردان چترباز و دو تیپ توپخانه. 24 پرتابگر S-20-2 و S-A-3 SAM، 14 لانچر OS-660 SAM، 100 تانک، 24.00، 1000 تانک، 500 تانک، 62 تانک متوسط، 70 تانک سبک، 76، 1400 لانچر زرهی 60n PTR5 توپ های 122 و 125 میلی متری، 125، 75 خودکار، 100-SU و موشک های سطح به زمین (FRAC) – 07 انواع موشک های ضد هوایی، 37-70-85 و 1000 میلی متر زمین به هوا. موشک ها نیروهای ذخیره 1-2، 3، 6 و 7 ارتش: 200000 نفر برای جمع آوری مین های دریایی 2 ناوچه مسلح ساحلی – 6 موشک – 127 قایق از دراوکین – نیروی ذخیره: 3500 نفر نیروی هوایی چندین هواپیمای بمباران ایلیوشین 28، 60، 60 Mik جنگنده سوخو 7 و چندین بمب افکن میگ، 23، 20 Mik-21 Ilyushin, 14A. N12 60 هلیکوپتر را حمل می کند

سوریه در یک نگاه

تا پایان جنگ جهانی اول، نام سوریه از نظر جغرافیایی شامل تمام مناطقی می شد که کشورهای سوریه، لبنان، اسرائیل و اردن را تشکیل می دادند. اما با حذف کشورهای ذکر شده در بالا، مساحت کشور سوریه در حال حاضر حدود 72 هزار مایل مربع، 200، 115 کیلومتر مربع، از شمال تا ترکیه 85 کیلومتر و مرز مشترک از شرق با عراق 596 کیلومتر مربع است. کیلومتر و مرز مشترک از جنوب تا اردن و اسرائیل 356 کیلومتر از مرزهای مشترک از غرب تا لبنان و دریای مدیترانه به ترتیب 356 و 183 کیلومتر است.

موقعیت جغرافیایی سوریه

سوریه را از نظر جغرافیایی می توان به چهار منطقه تقسیم کرد: منطقه آبی، منطقه ساحلی که بین کوه و دریا قرار دارد و منطقه کوهستانی که از شمال به جنوب امتداد دارد و شامل همه کوه ها و ارتفاعات می شود. منطقه یا دشت های داخلی شامل دشت های دمشق، خیس، حماه، حلب، جیسکی و درایا است و در شرق کوه ها قرار دارد.

منطقه کویری که شامل دشت های خشک واقع در جنوب شرقی سوریه و در مناطق مرزی با عراق و اردن است.

آب و هوا

آب و هوای نواحی ساحلی سوریه مدیترانه ای و در سایر نقاط نیمه گرمسیری است. دما بسته به مکان متفاوت است و در برخی نقاط در تابستان به 12 درجه و در زمستان به 25 درجه می رسد. میزان بارندگی نیز بسته به مکان ها متفاوت است و از 10 تا 100 سانتی متر متغیر است و میزان رطوبت در مناطق بین 10 تا 76 درصد است. جمعیت سوریه بر اساس آمار ژوئن 1975، 7 میلیون و 249 هزار نفر است که درصدی از آنها در شهرهای دمشق زندگی می کنند. طبق آمار در سال 1971، میانگین جمعیت در هر کیلومتر مربع 35 نفر بوده است، طبق آمار در سال 1975، جمعیت شیرهای مهم سوریه به شرح زیر است: دمشق، حلب، 830 هزار نفر، 639 هزار نفر، 129 هزار نفر، 137 هزار نفر. مردم شخص حمص-سما نرخ رشد سالانه جمعیت در سوریه 3 3 درصد است. جمعیت سوریه یک جمعیت جوان محسوب می شود که 10 درصد آنها زیر پانزده سال و 50 درصد آنها بین 15 تا 65 سال سن دارند. نرخ بی سوادی در میان جمعیت به 53 درصد می رسد. + تقسیمات کشور سوریه از نظر مساحت کشور به 17 استان (استان) تقسیم شده است. که روستای بت مدریب است. سوریه به 47 منطقه و 120 استان تقسیم شده است.

تبلیغات بنری

منبع : پایگاه خبری fararu

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *